Студентите излизат на улицата

В Деня на народните будители 4 университета ще протестират
Обновена: 4 ное 2010 12:23 | 1 ное 2010 07:13,
183
Студентите излизат на улицата
Снимка: БГНЕС

В Деня на народните будители студентите излизат на улицата. Преподаватели и студенти от Софийския уневирситет, Националната художествена академия, Консерваторията и НАТФИЗ ще протестират.

Исканията им са университетите са получат финансиране, което да им осигури по-добро образование.

Нама да се правят промени в сумата, предвидена за университетите в бюджета за следващата година, стана ясно вчера.

Заради дългове Художествената академия ще излезе в дървена ваканция за 40 дни. Това се случва за първи път от Втората световна война. Академията има 1 милион лева задължения.

От 1 ноември започва и щафетен протестен маратон на лекарите.

Те ще спират работа за по един час, но спешните случаи ще се обслужват. Първи са лекарите в Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
2
 
! Отговори
Човекът на снимката преди 13 години
Откъде идва самочувствието да сочите с пръст и да съдите - "Този е нехранимайко,няма друго за правене"?Нека ви кажа нещо,драги мои-ние избрахме да учим тук за да променим България отвътре,чрез труд и честност,разум и старание.Излязохме на улицата,защото много от приятелите ни заминаха (и не сгрешиха), понеже ВИЕ ги прогонихте с вашата простотия и с това МЪРЛЯВО отношение към образованието, с което ни закопавате и нас!Как да се оправи държавата,ако не инвестира в младите=бъдещето?ИСКАМЕ ДА УЧИМ!!
166
0
 
1
 
! Отговори
Студент преди 13 години
..всички сме били студенти така че по полека с несмислените коментари . Като си бил студент не си искал от мама и тате ли ? че от къде изкарваш пари ? да не би да си работил ? кога ? .. задайте си тези въпроси и млъкнете завинаги
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гадните студенти щавят мама и тате за пари, дерибействат и понеже са в голямата си част търтей, се чудят какво измама или простотия да спретнат. след като се надрусат, да се сбият или да се донапият. в управата на студентските съвети на вузовете са само долни измамници, които щавят останалите си състуденти - за настаняване, за уреждане на изпити, за презаписване и др. студентите плащат в брой, със секс, или чрез друг вид услуги. всичко това става със знанието на преподаватели от вузовете и декан
164
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
студенти ще протестират за какво? за повече дрога, алкохол. студентски град се е превърнал в един долен бардак, където се предлагат всички екстри, но категорично 90 % от така наречените "студенти" грам не учат. плащат за испити, не ходят на лекции, извършват абсолютно всякакви измами за които, човек може да се сети и дори такива за които не може да са сети. пият до припадък, друсат се с всякакви наркотици, бият се, крадат и грабят. студентките са се превърнали в платени ***.
163
1
 
5
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Вместо протест, студентската организация в Академията трябваше да изиска пълна справка къде и за какво са отишли парите. И току-виж научили за някоя далаверка, от която лапнал някой тлъста сумичка, а за студентите - дедовия.
162
0
 
10
 
! Отговори
..... преди 13 години
тея кога учат?вечер по кръчми,барове,дискотеки, при комшията, денем на протести .кога учите бре войводи?
161
0
 
2
 
! Отговори
asd преди 13 години
Една полезна статийка, за да се знае каква е обстановката в СУ...
160
0
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
а за какво в същноост протестират ?
159
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с вашите дребни егоистични амбицийки. Златно време за посредственоста.Тя е навсякъде. Условията за добрите учени са мизерни: лошо финансиране и проста администрация + команден мутренски състав. Писна ми да гледам нещастници - които видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Е, това донесе демокрацията. Липсва култура, всичко. Неосъзнатата свобода води до свободия. Бойко поне се бори с престъпници, ако не чатка някои работи и има желание. Костов е умен, но желанието му за власт
158
3
 
15
 
! Отговори
God преди 13 години
Я, студентите знаели освен чалготеките и къде се намирала сградата на СУ!? Невероятно, но факт! Биха ли ми обяснили господа студентите как ще се повиши качеството на образованието им ако се налеят още пари в университетите, които средства ще отидат май само за заплати? Каква наука се прави в СУ, УНСС, СА и др., че да иска още средства, а тя самата да не може да се издържа? Хубаво е студентите да се бунтуват срещу властта, но все пак да дадат и смислени доводи за бунта си, а не лозунги.
157
0
 
3
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Има един коментар от вестник "Дневник", подписан от ISI web of knowledge says: Проверих публикационната активност на титуловащия се като доцент Г. Игнатов в ISI Web of Knowledge! Както можеше да се очаква, господинът (не казвам доцентът) има 0 (словом, нула) публикации (следователно и нула цитата) в реферирани научни списания. Публикацията е на сайта на 21 декември 2008 година
156
0
 
1
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Моля заглавията им и имената на списанията, за да се направи справка.. Защото един познат, който от години прави научни проучвания, провери научните търсачки и не можа да открие нищо с името Игнатов...
155
0
 
2
 
! Отговори
Игнатов преди 13 години
Имам две статии в чужди списания и два препринта в НБУ (непубликувани в научни списания) !
154
0
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
... а аз продължавам да питам - как се е реализирал и как е станал доцент и професор? Щото аз чух, че имал само една-две публикации и нула цитирания :)
153
1
 
3
 
! Отговори
az sum преди 13 години
да се спре геноцида на едни вузове и изкуственото лансиране на дуги! Управниците от монм доказаха за пореден път,че са само МАРИОНЕТКИ в бойковото правителство.Послушни,мижави,некадърни,но " с желание за живот"(цитирам водачът-египтолог).Нямаме нужда от склонени и послушни глави ,а от ясни концепции и позиции за РЕФОРМА! РЕФОРМА,разбирате ли смисъла на тази дума?
152
0
 
2
 
! Отговори
Egyptolog преди 13 години
Napulno sum suglasen. Ako spetsialnostite triabva da se zakrivat po kriterii realizatsia, to triabva da se zapochne sus spetsialnostta na Ignatiev. Moje bi toj e edinstvenia realiziral se egiptolog v Bulgaria. E, ne po spetsialnostta si...
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО!!!!!!!!!!!!
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ли сега вече ми се струва,че само плашат гаргите.Няма го онези студенти от 90-те години.
149
2
 
5
 
! Отговори
до 153 преди 13 години
И как предлагаш да се променим "вътрешно"? Да си осиновим всички по един ***? Да заобичаме Ковачки, примерно?...Или тракторчето?.. Тая работа с голи упреци, че сме мразеща нация няма как да стане, не ми вменявай вина и чувство за непълноценост. Били сме мразеща нация!.... Ако беше вярно, досега трета гражданска война да караме за последните 20 години.
148
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Колко мног истина има в този коментар!!!!! А ИСТИНАТА БОЛИ..... Това за вътрешната промяна и привличането на мизерия си е направо вселенски закон!