Да помогнем на малката Биляна да живее

Тя е с диагноза рак, лечението е скъпо
14 ное 2010 11:08,
235
Да помогнем на малката Биляна да живее

Родителите на петгодишната Биляна, на която през юни е открит рак, молят за помощ.

Алвеоларният рабдомиосарком е изключително агресивен и рядко срещан вид рак (в България има само 3 подобни случая). Причината за появата му все още не е известна на науката и медицината.

Вече са направени 6 курса химиотерапия. Предстоят още 3, като същевременно трябва да се направи и лъчетерапия.

Предвид липсата на опит в България с лечението на подобен вид рак, родителите на детето са подали документи във „Фонда за лечение на деца в чужбина” към Министерството на здравеопазването, но са получили отказ.

Те са получили оферта за лечение в Германия за 50 000 евро тя е все още е непосилна за тях.

Молбата и е за подкрепа - независимо каква и колко голяма е тя. Вече са започнали кампания за събиране на средства по набирателна сметка.

Направили са и интернет страница с повече информация и документи за лечението, както и фейсбук група.

Може да изпращате дарителски sms с текст на латиница DMS BILYANA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Тel). Цената на един sms е 1,20 лева с ДДС. 

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА

Банка: СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК

IBAN BGN: BG80TTBB94005525321773

IBAN EUR: BG26TTBB94005525321775

BIC/SWIFT: TTBBBG22

Титуляр: Биляна Миленова Стефанова

Десислава Христова Иванова – майка /моб.тел. 0885 934469
Милен Цветанов Стефанов – баща /моб. тел. 0884 952211

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Папазова преди 13 години
Мило Бибче, мило слънчице, гледам на снимката хубавите ти греещи очи и слънчевата ти усмивка и съм сигурна, че те винаги ще озаряват твоето сияйно личице! Вярвам в това и ти изпращам същата вяра и кураж и на теб! Успех, миличко!!! От сърце изпратих моята скромна сума за неугасващата ти усмивка. Всичко ще е наред!
224
0
 
2
 
! Отговори
tedka преди 13 години
Много грозно да обърнете всичко на политика, просто намерете начин да кажете на повече хора и наистина на помогнем на това дете, хайде, събрани са 38 хил. лв до момента остават още 62 хил....хайде за няколко дни и ще може детето да се лекува!!!
223
2
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 13 години
Мръсен комунист, недей да лъжеш! Смъртността при комунизма беше ужасяваща - просто нямаше кой да ти я съобщи, ***!Дори най-бедните и незастраховани хора в Америка имат по-голям процент на оцеляване при рак, инфаркт, инсулт и пр. от попадналите в комунистическите болници-лагери(които не са променени и до днес). Виж статистиката, ***!
222
0
 
3
 
! Отговори
AKB преди 13 години
Ауди Клуб България организира шествие в София на 21.11.2010 г. от 11 ч. Тръгва се от НИМ. Освен апел, за събиране на средства за лечението на Биляна, шествието има за цел да постави и някои искания : 1. ДА СЕ МАХНЕ ДДС-то от дарителските СМС-и; 2.ДЪРЖАВАТА ДА ПОЕМЕ ФИНАНСОВО ЛЕЧЕНИЕТА НА ОНКОБОЛНИ ДЕЦА В ЕС, АКО РОДИТЕЛИТЕ ПОЖЕЛАЯТ. Повече информация - audibg/forum/index.php?showtopic=90030&st=20
221
0
 
4
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
защо пак всичко обръщате на политикас това СЕГА държавата няма да оправитене използвайте всеки подобен случай да си кажете колко са лоши политицитете са такива, но не СЕГА му е времето на товаСЕГА просто пуснете един СМС и стискайте палци едно дете да продължава да се радва на слънцето, както се радвате вие
220
0
 
0
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Всички тия които ограбиха държавата ни са *** ДО ЕДИН!
219
0
 
11
 
! Отговори
майка преди 13 години
Искрено се надявам парите да се съберат и лечението на това красиво дете да е успешно. Нека, който може да помогне. Аз изпратих смс изпратете и вие, всеки може да отдели такава сума
218
0
 
8
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Дано детето оздравее! 1 лев е нищо, както и 100 000 души са нищо. Ако всеки направи това се спасява човешки живот, което е нещо велико. Дано повече хора подкрепят малката.
217
5
 
0
 
! Отговори
Ру преди 13 години
Това с SMS -ите е страхотно порочна практика . С благотворителност се занимават хора , които са се налапали за сметка на обществото и са гузни . Разберете , ако можем да се оправяме без държавата , за какво ни е тя ? Ако не мислят за обикновения човек , не ни трябват.
216
0
 
3
 
! Отговори
1313 преди 13 години
защото тяхната политика е първо да отказват, без да си взимат бележка от зачестилите случаи на осъдили ги на висша инстанция извън България да заплатят лечението, Лошото е, че не всички имат това време да се съдят с тях...жалко за детето, не е нормално на такива невинни душици да не се дава шанс за живот, дано това не е поредната история с тъжен край...време е държавата да се самосезира по отношение на подобни фондове и комисии,които си играят на Господ с живота на хората..просто защото могат:(
215
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано се съберат парите за лечението й,дано оздравее Биляна...
214
0
 
15
 
! Отговори
СС преди 13 години
Каде е големия патриот слави трофонов ? Подари на феса цяло ферари ? Това ли му е патриотизма ?
213
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 13 години
родителите на детето са подали документи във Фонда за лечение на деца в чужбина към Министерството на здравеопазването, но са получили отказ.Защо отказ ?
212
2
 
7
 
! Отговори
Ру преди 13 години
Скапана *** държава , която ни подлага на геноцид . Мислят единствено , колко пари ще изкарат от нас и как да се задържат по дълго на власт .
211
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм расист но мисля , че е задължение на родителите да отглеждат децата си а не държавата. и докато ромите се е*ат като зайци и пълнят домовете с деца парите никога няма да стигат. що някой политик не застане и да каже КОЛКО пари се дават като соц. помощи на ромите и за отглеждане на децата им по домовете. на никой не му стиска да назове цифрата щото ще стане бунт.
210
5
 
8
 
! Отговори
Наш преди 13 години
Естествено, че отказват да дадат пари на едно БЪЛГАРСКО дене.Ако беше ***, парите щяха да се сипят.И медии и правителство ще гърмят, че това дете от РОМСКИ произход/мръсно ***/ има нужда от лечение. Но това дете е БЪЛГАРЧЕ.Така,че държавата Бълтария - мащеха за БЪЛГАРИТЕ. Факт -събират се пари за закриване на дом за изоставени *** в Шумен.
209
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защото нашата медицина е направо гола вода ! те даже не са способни да открият един ФОНД за набиране на средства. добре че хората си помагаме един на друг ! нашата държава е един позор.
208
0
 
3
 
! Отговори
geo преди 13 години
Проявява се с туморна подутина, която нараства бързо. Лечението е комплексно. Прогнозата е относително благоприятна.
207
0
 
12
 
! Отговори
гост преди 13 години
До анонимен, Иван и О!Много от решенията на държавата, касаещи лечение на деца в чужбина не са за разбиране. Но, какво искаш от държава, която оставя сираците си по домовете да умират от глад, студ и липса на грижи, която дава на майките 25 лв. детски,/ и то не на всички/ и още много безброй дискриминации към народа си. Вярно, грешен е подхода, но не бих могъл да спя, когато знам, че родителите на Биляна не спят! 4 лв. за мен са 4 кафета, а за тях 2 евро.
206
1
 
5
 
! Отговори
0 преди 13 години
Няма държава! Не мога да разбера защо са отказали от фонда!