DW: Все по-млади българки проституират в Германия

Миналата година са задържани 137 жени за нелегална проституция
Обновена: 14 ное 2010 09:23 | 14 ное 2010 09:10,
241
DW: Все по-млади българки проституират в Германия
Снимка: Булфото

Много млади и често малолетни, от ромски произход, с лошо здраве и с предишен "опит" като жертви на насилие. Такъв е образът на българките, които все по-често попадат в германската полиция заради нелегална проституция, съобщи радио Дойче Веле.

През 2009 година половината от жертвите на търговията с хора, залавяни в Германия, са от Източна Европа и то предимно от България и Румъния, сочат данните на Федералната криминална служба.

Проблемите, вместо да намаляват, по-скоро се увеличават. Трафикът на бели робини от България и Румъния се засилва, главно благодарение на това, че двете страни са вече в ЕС и техните граждани могат безпрепятствено да пътуват до други държави в общността.

137 българки са били задържани през 2009 година за нелегална проституция. През предходната 2008-ма - броят им е бил 119.

По отношение възрастта на жертвите тенденцията е тъкмо обратната - те стават все по-млади - повечето са под 21-годишна възраст, а понякога дори и малолетни.

Много често са от ромските общности, казва Корина Даммайер от хуманитарната помощна организация "Надежда" в Херфорд.

И още една специфична особеност има "българският контингент": Често те дори нямат съзнание, че са жертви, защото, както установяваме, в повечето случаи са били още преди това жертва на сексуално насилие.

Те искат да печелят пари, но и са подложени на силен външен натиск да не се завръщат в къщи с празни ръце. Тези жени по правило са обект на насилие от най-различни страни - често пъти то е упражнявано от техни сънародници, които са ги докарали в Германия.

Поради това полицията има огромни трудности да получи от тях сведения. Българките по традиция не се доверяват на германската полиция, особено ако преди това са имали неприятни преживявания с българските органи за сигурност.

Затова и почти няма такива, които да са съгласни да дадат позказания за осъждането на трафикантите на хора.

Даммайер посочи, че след като жените се завърнат обратно в родината си, в повечето случаи жените не получават достатъчна подкрепа от държавата за да се интегрират в обществото.

В България няма Защитени жилища за жертвите на насилие, паричните средства за превенция също са оскъдни и идват предимно по линия на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: проституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
4
 
! Отговори
а преди 13 години
и от едното и от другото има
187
3
 
5
 
! Отговори
Професор преди 13 години
Ами с това килийно образование за какво друго да ги използват в Германия, само за пачаври стават....
186
2
 
2
 
! Отговори
go6o преди 13 години
yto4nqvaite malko .lica s bg pasporti ili bulgarki.6toto ima razlika/
185
0
 
2
 
! Отговори
Eddy преди 13 години
Няма смисъл да спорите коя жрица от коя нация е никои да не си криви душата че от неговата нация няма дет да проституира по чужбина ако не вярвате елате и вижте в Хага ( Холандия) и да се уверите таксата им е 25 евро на сеанс :)
184
2
 
10
 
! Отговори
поко преди 13 години
Проституцията в Германия може да се каже че е легална. Имат си доста голям квартал (Третият по големина в европа)пълен само със секс занимания , наркотици и тем подобни ( Хамбург-Reeperbahn ) , и от това печелят явно всички иначе да са го закрили отдавна. А в цяла Германия е пълно с бардаци.... що не ги закрият???????????? Държат ги предимно Албанци ,Сърби , Българи ,Руснаци и други елементи... Тва не е ли мафия?????? Ами изпъдете мафията от Германия господа уж европейци
183
0
 
2
 
! Отговори
а преди 13 години
знам , не е приятно за обсъждане , но го има
182
2
 
4
 
! Отговори
а преди 13 години
и българките не изостават , повярвай това е истина
181
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй тъй и ваште "туркини" из Белгия и те изкарват...... пари
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Впрочем, надявам се все повече *** да ходят да работят в Европа. Тук за тях няма работа. Единствено освен ако не искат много да се "принизят" и да се захванат с полска работа - такива *** са единици обаче, тъй като повечето искат да не правят почти нищо и пак да получават пари.Та, дано търсенето на *** в Западна Европа се увеличи.
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, за съжаление всеки с българско гражданство за чуждите страни е "българин". Има голяма разлика между гражданство и народност...
178
5
 
6
 
! Отговори
а преди 13 години
Това е резултата от интеграцията на България в Европа , високия икономически растеж и хубавите прекрасни отношения с Америка . това донесе демокрацията за която много хора желаеха след 89 година
177
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ПАК ***(туркини)
176
5
 
12
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
В 21 век,допускаме част от хората да се препитават по недостоен начин.За какви технологии и възвишени чувства говорим, след като човек е принуден да се унижава за насъщния.
175
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tazi snimka e ot Dimitrovgrad ,kuhi ***
174
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i balgarki i ziganki kade e problema? zenite si iskarvat pari.
173
4
 
24
 
! Отговори
Обидена! преди 13 години
Моля, пишете ромки или *** (както ви харесва!) от България, а не българки! Не ме карайте да си сменя националстта, ако обичате!
172
1
 
14
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Чисти българки като ги гледам. Особено тая *** обърнатата с лице към апарата... Мдаааа, чиста българка.А сбръчканата бабичк,а която е вдигнала ръка за "здрасти" къде се бута между шамарите на 13 годишните цигнаки ???
171
1
 
6
 
! Отговори
ринго преди 13 години
е жоре и българките се продават ама си ги харесваш от разни каталози и не правят *** за по пет лева като мангасарките по пътищата .Не това е въпроса .Липсата на работа и недоброто заплащане карат много красиви момичета и жени да търсят алтернатива в платения секс.Виждал съм в Германия жени които след приключване на нормалния трудовден като чиновничка или аптекарка да работи в пуфовете.Просто за пари...
170
3
 
3
 
! Отговори
gho преди 13 години
kajete na deutsche welle che ne sa bulgarki a manafki
169
1
 
8
 
! Отговори
жоро преди 13 години
това е най-лошото,че щом ги хванат казват че са българи и после-българки били проститутките-създанена е грешна представа от много време