DW: Все по-млади българки проституират в Германия

Миналата година са задържани 137 жени за нелегална проституция
Обновена: 14 ное 2010 09:23 | 14 ное 2010 09:10,
241
DW: Все по-млади българки проституират в Германия
Снимка: Булфото

Много млади и често малолетни, от ромски произход, с лошо здраве и с предишен "опит" като жертви на насилие. Такъв е образът на българките, които все по-често попадат в германската полиция заради нелегална проституция, съобщи радио Дойче Веле.

През 2009 година половината от жертвите на търговията с хора, залавяни в Германия, са от Източна Европа и то предимно от България и Румъния, сочат данните на Федералната криминална служба.

Проблемите, вместо да намаляват, по-скоро се увеличават. Трафикът на бели робини от България и Румъния се засилва, главно благодарение на това, че двете страни са вече в ЕС и техните граждани могат безпрепятствено да пътуват до други държави в общността.

137 българки са били задържани през 2009 година за нелегална проституция. През предходната 2008-ма - броят им е бил 119.

По отношение възрастта на жертвите тенденцията е тъкмо обратната - те стават все по-млади - повечето са под 21-годишна възраст, а понякога дори и малолетни.

Много често са от ромските общности, казва Корина Даммайер от хуманитарната помощна организация "Надежда" в Херфорд.

И още една специфична особеност има "българският контингент": Често те дори нямат съзнание, че са жертви, защото, както установяваме, в повечето случаи са били още преди това жертва на сексуално насилие.

Те искат да печелят пари, но и са подложени на силен външен натиск да не се завръщат в къщи с празни ръце. Тези жени по правило са обект на насилие от най-различни страни - често пъти то е упражнявано от техни сънародници, които са ги докарали в Германия.

Поради това полицията има огромни трудности да получи от тях сведения. Българките по традиция не се доверяват на германската полиция, особено ако преди това са имали неприятни преживявания с българските органи за сигурност.

Затова и почти няма такива, които да са съгласни да дадат позказания за осъждането на трафикантите на хора.

Даммайер посочи, че след като жените се завърнат обратно в родината си, в повечето случаи жените не получават достатъчна подкрепа от държавата за да се интегрират в обществото.

В България няма Защитени жилища за жертвите на насилие, паричните средства за превенция също са оскъдни и идват предимно по линия на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: проституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
3
 
! Отговори
koko преди 13 години
raslikata me6tu cikanka i balgarka cigankata si mie gasa vinagi 6toto nema pari dasi kupe toaledna hatyia ie po higeicno i cisto a balgarkata si barse kasa i krai no vinagi ostava betno v gastitei i mirise bilsam i s cikanka i s bakgarka
167
3
 
5
 
! Отговори
жоро преди 13 години
не го знам какъв е но пак казвам-не е само мое мнение,всички по европа харесват българките...нашите жени знаят как да се обличат,имат усет и вкус за много повече работи от колкото са по европа
166
3
 
13
 
! Отговори
Там да си останат преди 13 години
Стига сте ги правили жертви. Те са си *** още когато са били в България. Ака се върнат, пак ще са си ***. И 90 процента ***. Затова че лепят петно на България в чужбина, най-доброто за страната е да се забрани връщането им в България. Тя пюе в лицето майка България, ние ще я коткаме . Баста на либерализма.
165
2
 
5
 
! Отговори
rer преди 13 години
Опропастихме си жените. Както се казва колко хубаво танцуваш идва ти отвърте или колко хубаво пееш идва ти отвътре но ако те пипне хореограф или човек който да ти обработи гласа ще те развали. Тази работа същата има толкова готини дами където не са попаднали там където трябва определено време на точно място. Човек не е може да е такъв садист спрямо собствената си личност.
164
2
 
5
 
! Отговори
АСИ преди 13 години
БРАВО ЖОРЕ ,ТОЧНО ТАКА,ТИ СИ ЕДИН ОТ МАЛКОТО ИСТИНСТКИ МЪЖЕ КОИТО ОСТАНАХА, А ТОЯ АНОНИМНИЯ СИГУРНО Е ГЕИ.
163
6
 
7
 
! Отговори
жоро преди 13 години
напротив приятелю-имам възможност да обикалям по европа и не само и съм се нагледал на жени и на хубави жени-българките са на първо място
162
2
 
8
 
! Отговори
ттт преди 13 години
Само не ги изкарвайте тези проституки някакви жертви. В крайна сметка никой не им пречи да работят нещо почтенно, дори и да не е в България. Ето, вече сме в ЕС, нека заминат за някоя западна страна, да работят я камериерки, чистачки, бавачки и т.н. примери има много. Въпросните създания обаче в желанието си за бърза печелба, смесено с мързел, са станали проституки, те сигурно и за друго не стават. Мисълта ми беше, че бедната ни държава не може и не трябва да служи за оправдание за проституткит
161
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази снимка е правена малко преди Ботевград. Аз често минавам оттам и познавам момичето с бялото яке - казва се Гинка, а тази дето маха е ***. Гинка си ромка, но *** не е.
160
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че българките са най-красивите жени е просто един от митовете, подхранващи българското национално чувство. Този мит свършва обаче някъде малко след Драгоман.
159
14
 
5
 
! Отговори
кучемраз преди 13 години
В Саудитска Арабия си има закон за кучетата:Ако куче оближе кухненски съд,този съд трябва да се измие и да се изтърка 7 пъти с пясък,да се убият бактериите от кучето.Ако куче ухапе човек,то трябва да бъде бито 100пъти с пръчка но да остане живо.Ако куче осакати човек,то също трябва да бъде осакатено.Ако куче убие човек,да бъде убито с изстрел в главата.Ако куче причини ПТП също а бъде умъртвено и да бъде заровено в пясъка.Ако стопанин пусне куче без надморник или каишка,то да бъде Конфискувано,а човекът да да лежи 7 дена в кауша,и да плати глоба.В Иран е престъпление да се отглежда куче то е -,,нечисто,, вече бях там....смятам да остана в цивилизования Дубай,и да си живея живота там...с басейн на двора с мадами и с бира в ръка(законите не важат за мен,защото съм VIP)ако искаш мога да те поканя да дойдеш да измиеш златната ми тоалетна,ако не искаш пък,мога да те уредя по близо-в Турция,ще ти сложим свръхчувствителни сензори в ануса ти,(нали загоряването става често)та като идеш на екскурзия в Турция или нещо друго,те почват да свирят мощно и предават сигнал до педалския диспечерски център откъдето ще ти пратят веднага турски *** *** да те *** ***
158
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българките, които работат в Гърция са истински домашни робини. Освен къщната работа, която вършат, гърците си ги ползват вечер за безпланти ***. Нито има къде да мърдат, нито къде да е оплачат. Това си е жив геноцид, който се знае от всеки в България, но пък е много удобно да се премълчава. Карбовски единствен се осмели да засегне темата.
157
12
 
8
 
! Отговори
жоро преди 13 години
най-красивите са нашите жени-не го казвам само аз...българката е горда жена и не се продават
156
1
 
5
 
! Отговори
wer преди 13 години
Очевидно, такива дами предизивикваш и срещаш, защо не се замислиш?
155
12
 
5
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
Че ква е разликата между българки и *** .. и манталитета същия и визията и гащите все така мръсни.
154
0
 
7
 
! Отговори
погнусата преди 13 години
Няма значение цигaнки, българки. Публична тайна е че всички правителства си припечелват нещичко и от криминалния контингент. А с такива "разкрития" просто ни сондират колко сме *** и колко още безобразия можем да понесем от страна на "белите якички". Убий един депутат, спаси сто човешки живота!
153
2
 
9
 
! Отговори
георги тодоров преди 13 години
от тия на снимката ни една не е българка..да вярно е *** са.в италия ромънските *** се представят за българки.***.....им ***.
152
0
 
3
 
! Отговори
жоро преди 13 години
как да ти стане бе братче...виж каква красота са само ;)
151
4
 
6
 
! Отговори
rer преди 13 години
За съжеление Българките са красиви жени, но обстоятелставата, така ги притискат, че са принудени по един или друг начин да се унижат до толкова, за да изкарат пари, за насъшния. Колко жалко, но е факт! Ако има достатъчно работа и то нормално платена за да се живее, като бял човек, това няма да се случва.
150
1
 
5
 
! Отговори
пинъс преди 13 години
мани,като ги видех тия и направо ми спадна моментално
149
4
 
3
 
! Отговори
жоро преди 13 години
не е-българки да сте видели по пътищата да проституират???? само *** и сводниците им са ***