Вече по-малко хора вярват на Борисов

ГЕРБ все пак остава водеща партия, сочи проучване
Обновена: 14 ное 2010 14:25 | 14 ное 2010 13:57,
929
Вече по-малко хора вярват на Борисов
Снимка: Булфото

Има видим спад на доверието към Бойко Борисов, парламента и правителството. Това сочат данните на последното социологическо проучване на Агенция Галъп интернешънъл.

Изследването е проведено в периода 28 октомври - 4 ноември, като са анкетирани 1009 души над 18 години.

Директорът на Галъп, социологът Първан Симеонов коментира, че публичният образ на Бойко Борисов започва да губи заради скандалите около неговите съпартийци.

Доверието към премиера е спаднало от 52% през октомври на 47% през ноември, но въпреки това той си остава вторият по рейтинг политик в държавата.

Най-голямо е доверието към еврокомисаря Кристалина Георгиева – 56%, то се е повишило за един месец със 7%.

Доверието към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов само за месец е спаднало с 14%. В момента само 41% от българите му вярват.

Социолозите обясняват резкия спад в рейтинга на Цветанов именно със скандалите около неговото имотно състояние.

Измежду министрите в кабинета хората вярват най-много на Росен Плевнелиев, чийто рейтинг е нараснал с 4% и вече е 32%.

Най-много са се повишили рейтингите на Божидар Димитров – с 5% , Трайчо Трайков – със 7%, Симеон Дянков - с 4%, Аню Ангелов, Сергей Игнатов, Тотю Младенов – с по 3%.

Данните от изследването показват, че ако има избори днес, партия ГЕРБ отново би ги спечелила и то с мнозинство.

ГЕРБ остава първата политическа сила в страната, но доверието към нея е спаднало от 35,2% през октомври на 31,4% през ноември.

38% вярват, че в ГЕРБ има корупция и хора, които преследват лични интереси.

"Има известна мобилизация на червения електорат", коментира още Първан Симеонов.

Само за месец доверието към левицата е нараснало с 5% и ако изборите бяха днес, 18% биха гласували за БСП.

С 3% нараства и броят на хората, които не биха гласували.

Рейтингът на президента Георги Първанов през ноември е 41%, а доверието към него е спаднало само с 1%.

Гражданите вярват повече на полицията, армията и местната власт, банковата система, отколкото на правителството като институция.

Институцията с най-нисък рейтинг си остава съдът, чийто рейтинг през този месец е едва 13%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


929
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чакам АБВ,че и други умни и ненаядени!
26
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е че на Бойко най-много вярват, приятелите му около него които са в ДАЛАВЕРКАТА. Народът поумнява от ден на ден, логично е "доверието", което беше напомпано от Догановско-Кръстевско-Пеевските медии преди изборите да спада. Какво стана с Доганчо, герберчета. А ? Нещо година и половина си пие рахат-кафето край Барбекюто. Смешни демагози.Изгони ГЕРБ!Спаси БЪЛГАРИЯ!
25
9
 
5
 
! Отговори
VIDE SE преди 13 години
ABE LAITE SI 6U6UMIGI PROSTI AMA SA6O DIKOV DOBRE GI NASRA CECI I BO4I RAZO4AROVAHA STOTICITE HILQDI IZBIRATELI GLEDAITE SA6O DIKOV PO 4ESTO GLOPACI PROSTI MALUMNI VERVAITE NE CECINIO NASRA SE DA LAJE S TIA IMOTI SI4KO SE VIDE TAKA 4E SI TRAITE GERBER4ETA XAXAAXAXXAXAXA
24
8
 
26
 
! Отговори
Глупак преди 13 години
Никакви десни избиратели не са гласували за герб. Той отне само гласове от БСП - малко, но събра всички ***.
23
30
 
24
 
! Отговори
Аналитик преди 13 години
Добре, че беше Бойко, че от 20 години - едни и същи депутати и едни и същи крадци. Може да е пожарникар, ама сложи в джоба си по решителност всички предишни "умни" глави!
22
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ НА ТОЯ ПЛАТЕН САЙТ
21
4
 
6
 
! Отговори
koko преди 13 години
priatel na berloskoni i putin male kakvo ocakvate mafia ni6to druko 6te obeskosti bg i 6tesi drigne kato onzi bla6if car simeon
20
13
 
18
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Възможно най-тъпата агенция - Галъп. Скоро ще цъфне Андрей Райчев да обяснява какво иска да внуши.Кой ли е платил за скалъпения рейтинг на Кристалината? СДянков ли или ония дедушери ивреи от Световната банка? Нас световната банка ли ни управлява - по-точно - ограбва?Кристалината рядко се мярка в България - затова рейтингът й - цъфнал та вързал! Какво е постигнала като еврокомисар - холерна епидемия в Хаити.Вече не ходи и натам - я да не я пипне холерата, я да не я бият.
19
6
 
22
 
! Отговори
иво преди 13 години
eee може да се поспори по тази тема и СТАНИШКАТА Е НЕ ПО МАЛКА ПЛЮНКА
18
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ставай смешен. Никакво кранче не е спряно на никого. Спряно е само по медиите за съжаление. Това което се случи след идването на ГЕРБ на власт е просто предоговаряне и преразпределение на процените и комисионните. Приемане на лобистки закони, обслужващи контрабандата.
17
15
 
27
 
! Отговори
Аналитик преди 13 години
Вярвам на Бойко Борисов, ама не вярвам на членовете не неговата партия. България е пълна с интересчии и крадливи елементи и няма как и при него да не се намъкнат!
16
4
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
Начина на крадене и източване на държавата е един и същ от началото на прехода, сменят се само банковите сметки!
15
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радвам се че ГЕРБ ще бъде последното комунистическо правителство в България. Дано най-после дойде някой честен и ГРАМОТЕН мъж, но не бивша мутра и не бивш лакей на Тодор Живков, та да настъпят и за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД светли дни. Това, което гледаме в момента е сапунка, тетатър, режисиран от ДС-генералите. Именно те дърпат конците на смешната марионетка ББ и когато рейтингът му започне да пада, показват на празноглавието и другата смешна марионетка СС. Пълен ЦИРК, братя и сестри БЪЛГАРИ.
14
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тъпите гербо милиционерчета ви изпраскаха на три поредни изборитака че прави изводи кой е по ***
13
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко ще остане в историята на България като най-смешния премиер. Поколенията ще се срамуват от него, когато поотмине еуфорията.
12
32
 
33
 
! Отговори
bg. преди 13 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ .ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО И ПЛАТЕНО ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА БСП.КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ И ПРОПАГАНДА СРЕЩУ БОЙКО КОЙТО ИМ СПРЯ КРАНЧЕТО.АКО НАРОДА НЕ ВЯРВА НА НЯКОГО ТОВА СА СТАНИШЕВ,ДОГАН,ГОЦЕ И ТЕХНИТЕ БАНДИ И МАФИОТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ.ДА ПОДКРЕПЯМЕ ГЕРБ И ЗАНАПРЕД ЗАЩОТО ПО ЧЕСТНИ И РАБОТЕЩИ УПРАВЛЯВАЩИ НА СМЕ ИМАЛИ И ПОНЕ ОЩЕ 100 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМАМЕ
11
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно е - ВСИЧКО В ГЕРБ е ШУРОБАЖДАНАЩИНА, както и в БСП. Никаква разлика. Обществените поръчки пак се печелят от "наши" фирми, само че този път други, което в крайна сметка за ОГРАБЕНИЯ НАРОД е без значение. Виждам обаче, че има и МАЗОХИСТИ, които са във възторг, че този път ги грабят "политически правилните хора".
10
27
 
34
 
! Отговори
dxfhghx преди 13 години
За тоя вече не си струва да коментираме, той е бита карта !!!
9
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СОЦИОЛОГИЧЕСКИ и СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ са различни понятия, но това вие тъпите гербо-милиционерчета, дежурни по форумите няма как да го знаете. Той дори и Вождът ви, прочел една книга през живота си не го знае, та вие ли ?
8
19
 
26
 
! Отговори
симо преди 13 години
По мое мнение политическата кариера на Бойко приключи с посещението на Путини подписаните договори за АЕЦ Белене.Десните избиратели ще се оттеглят ат ГЕРБ.Не съм политолог , но съм убеден , че десните избиратели няма вече да подкрепят БОЙКО и ГЕРБ.Гарантирам!Беше ми симпатичен ,но Руският Октопод ме впеценява.този , който го е посъветвал да направи това , направо го е ликвидирал като политик.