Вече по-малко хора вярват на Борисов

ГЕРБ все пак остава водеща партия, сочи проучване
Обновена: 14 ное 2010 14:25 | 14 ное 2010 13:57,
929
Вече по-малко хора вярват на Борисов
Снимка: Булфото

Има видим спад на доверието към Бойко Борисов, парламента и правителството. Това сочат данните на последното социологическо проучване на Агенция Галъп интернешънъл.

Изследването е проведено в периода 28 октомври - 4 ноември, като са анкетирани 1009 души над 18 години.

Директорът на Галъп, социологът Първан Симеонов коментира, че публичният образ на Бойко Борисов започва да губи заради скандалите около неговите съпартийци.

Доверието към премиера е спаднало от 52% през октомври на 47% през ноември, но въпреки това той си остава вторият по рейтинг политик в държавата.

Най-голямо е доверието към еврокомисаря Кристалина Георгиева – 56%, то се е повишило за един месец със 7%.

Доверието към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов само за месец е спаднало с 14%. В момента само 41% от българите му вярват.

Социолозите обясняват резкия спад в рейтинга на Цветанов именно със скандалите около неговото имотно състояние.

Измежду министрите в кабинета хората вярват най-много на Росен Плевнелиев, чийто рейтинг е нараснал с 4% и вече е 32%.

Най-много са се повишили рейтингите на Божидар Димитров – с 5% , Трайчо Трайков – със 7%, Симеон Дянков - с 4%, Аню Ангелов, Сергей Игнатов, Тотю Младенов – с по 3%.

Данните от изследването показват, че ако има избори днес, партия ГЕРБ отново би ги спечелила и то с мнозинство.

ГЕРБ остава първата политическа сила в страната, но доверието към нея е спаднало от 35,2% през октомври на 31,4% през ноември.

38% вярват, че в ГЕРБ има корупция и хора, които преследват лични интереси.

"Има известна мобилизация на червения електорат", коментира още Първан Симеонов.

Само за месец доверието към левицата е нараснало с 5% и ако изборите бяха днес, 18% биха гласували за БСП.

С 3% нараства и броят на хората, които не биха гласували.

Рейтингът на президента Георги Първанов през ноември е 41%, а доверието към него е спаднало само с 1%.

Гражданите вярват повече на полицията, армията и местната власт, банковата система, отколкото на правителството като институция.

Институцията с най-нисък рейтинг си остава съдът, чийто рейтинг през този месец е едва 13%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


929
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
787
29
 
28
 
! Отговори
окото преди 13 години
Бойко ке ви измете на следващите избори.....комунистчета стари
786
7
 
29
 
! Отговори
za 822 преди 13 години
Почти всички от честните ни политици имат имоти в чужбина за стотици хиляди, които няма как да бъдат доказани.......Гоце Архара, Румен Пикливи, Масларова и пр. ***
785
3
 
15
 
! Отговори
za 824 преди 13 години
Правешкия селянин дето го командваха от руското посолство доведе страната 3 пъти до фалит........пък вие си мечтайте още за топла бира и мазни кебапчета..........уфсе :))
784
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
. Просто искам да видя доводите на всички дето псуват ГЕРБ как ще защитят "алтернативата" ? Ама не виждам кандидати да си защитят политиката... Само се плюе и нищо не се предлага... Типично по ***... Пардон - по български да кажа... Опс - то разлика няма...
783
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредната стъкмистика...Днес ако има избори ГEРБ взимa повече от 60% това е истината..... И ние биха взели повече от 5% това е истината !!!
782
20
 
14
 
! Отговори
БКП преди 13 години
АБЕ ВИЯ УСЛОЖЛИВО НАДУПЕНО-РАЗТВОРЕНИ ГЕРБАВИ ЖУРНАЛИСЧЕТА ДОКОГА СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ ЩЕ МАНИПУЛИРАТЕ ПРОСТИЯ БЪЛГАРИН С ХВАЛБИ ЗА ТОЯ ПАЦУЛ БОРИСОВ,ТИКВАТА И ПАРТИЯТА МУ НЯМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 2О% ПОДКРЕПА КАТО ДО КОЛЕДА ЩЕ ПОЛУЧАТ ГОЛЯМ Х.И ОТ ДЯДО МРАЗ. "ЖУРНАЛИСЧЕТА" КАТО,ЛУПАТА ЦВЕТАНКА РИЗОВА-НТВ,БОИКО ВАСИЛЕВ-КАНАЛ-1,РОСЕН ПЕТРОВ-БТВ + ОНИЯ *** ДИЯНА НАИДЕНОВА И ЦЯЛАТА *** В НОВА ТВ,СТЕ НАЛАПАЛИ НА ТИКВАТА И ФЕК..ИТЕ.И ВИЕ ЩЕ НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ НАГЪЗНИЦИ.ДАНО "ДНЕС" НЕСА КАТО ТЯХ
781
4
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 13 години
До (806). Бил съм, съм и ще бъда до края на живота си антиживковист, но да сравнявате Живков с това момченце е някак несериозно.Комбинативността и финеса на Живков ще остане в учебниците. Поради това седем петилетки си развяваше необезпокоявано байрака.Пък вие си го плювайте!
780
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, въпрос на ценности. Голяма част от "материала" прави разлика между това някой бизнесмен да е крадец и това министъра на вътрешните работи да е корумпиран крадец!Но за някои това няма значение!
779
6
 
16
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Ай стига ве! Цветанов имал апартаменти (може и така да е). Колко индивиди без един работен ден имат по пет пъти повече имоти и вървят със златните ланци по чарка. Все по-зле става материала (трудно му е да разсъждава, а мисли каквото му се внушава) в нашето племе. Въпрос на ценности.
778
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Boyko NOMER 1
777
0
 
5
 
! Отговори
za 813 преди 13 години
Най -добре не вярвай на крадци........апропо някой от тях са много интелигентни и вдъхващи респект, което не означава че ще ти се размине
776
0
 
3
 
! Отговори
Калъп Инт преди 13 години
Поправка : 8 ( осем ) %
775
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки избори костовистите все това викате ... и все се изненадвате после.Нещо като снега през зимата за столичната община!*** нали знеш - видовете дето не се приспособяват, изчезват! Та затова и сте (коалиционно) 3.5%
774
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие лижехте *** на Тодор, а сега обвинявате ББ че го копира..........хем сърби, хем боли вашта , другари..........само не ми излизайте с номера, че не харесвате тоталитаризма :))
773
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18 % - БеКаПе- то ?!?...........тез от Калъп ни взеха на канарчета......това проучване е правено в клуб за пенсионери :)
772
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми що гласува за Борисов на предишните избори тогава?
771
2
 
4
 
! Отговори
za 808 преди 13 години
Е, че вие червените траехте 35 години правешкия селянин, колкото и *** да беше..........трябва да сте свикнали :))
770
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не вярвам на простаци!!!!
769
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди време Костов написа Бяла книга за греховете на предишното управление, Панайотов написа Бяла книга за неговото, а Станишев и той прописа Бели книги и обеща да потърси сметка на царското управление. И какво? Нищо. Нито едно дело не беше заведено срещу предишните кабинети всички се покриха взаимно. За тия 20 години България беше хиляда пъти ограбена и няма нито един осъден крупен бандит? Нито един!- Има един. Митьо Очите.- А, да, пардон. Само един-единствен... Впрочем, прав съм, няма нито един. Митьо Очите не получи присъда, а сключи споразумение и излежава присъдата си по плажове и заведения. Но да се върнем на въпроса. Бойко Борисов нищо не написа, но изкара веднага 50 дела, 150 факта за крупни далавери, 200 позорни договора и ги публикува, извади всичко това на бял свят. Показа българската Калифорния визитката на българския позор. Показа снимки на огромни имения с басейни, незаконни имоти и т.н. Опитват се да го осмиват, че данъчните и МВР похарчили 10 млн. лв., за да се возят на хеликоптер, вместо да вземат наготово същите кадри от Гугъл Ърт. Първо, лъжат. Разходите са нищожни спрямо това, което откриха. Второ, направените снимки от хеликоптера имат доказателствена стойност, а ония, сателитните от компютъра, не струват пукната пара. Проблемът на Бойко е, че си създаде прекалено много врагове.
768
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На всички политици след избори им пада рейтинга. Това е нещо нормално и не виждам какво толкова е станало."Прав си до известна степен. Съвсем обичайно е, също както е обичайно да не ги преизберат на следващите избори. До сега единствено Първанов е бил преизбиран на поста си. Никой друг!