Breaking news: Христос Воскресе

Първата в България църковна телевизия стартира в Пловдив
Обновена: 30 ное 2010 18:08 | 30 ное 2010 18:06,
230
Breaking news: Христос Воскресе
Снимка: Булфото

Първата в България Църковна телевизия получи регистрация и лиценз от Съвета за електронни медии (СЕМ).

В момента телевизията се излъчва в интернет, но скоро ще тръгне и по кабела, защото е направена договорка между пловдивската митрополия и местен кабелен оператор.

"Искаме да стигнем до всички християни, а не само до тези, които ни търсят целенасочено в интернет”, коментира архимандрит Арсений, който е директор на телевизията и ръководи екипа от 20 души.

Медийният проект на пловдивския митрополит Николай се развива от месец февруари тази година, като в интернет духовниците предават на живо литургиите на владиката.

Досега са излъчвани и филми с църковно-историческа тематика.

Амбицията на бъдещата кабелна телевизия е да пусне първите в страната църковни новини.

Новата програмна схема предвижда да бъдат правени репортажи от различни манастири у нас, публицистични предавания на църковна тематика, които ще се водят от свещеници, излъчване на детски филми и живи връзки от вечерни молитви и тържествени молебени.

Продуцент на църковната телевизия е пловдивската митрополия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мен всичко написано в БИБЛИЯТА е истина,аз го приемам като даденост,така съм възпитан още от дете!И друго искам да споделя-някакъв руски физик,професор по физика(за съжаление не си спомням името му) е изследвал написаното във БИБЛИЯТА,и въз основа на това е доказал,че всичко написано там е истина,дори със точките и запетайките!!!!!Той доказва ,че БИБЛИЯТА е написана със код на числото 7,всичко написано се дели,умножава,събира и изважда със 7,дори и точките и запетаите,както писах!!!!
192
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДО ПОП преди 13 години
Тия с ролексите за 50 000 евро ще ни учат на морал... ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ ВРАГОВЕ!!!
191
1
 
4
 
! Отговори
Пацо преди 13 години
Браво, стискам палци и дано Булсатком час по скоро я включи към пакета си. Успех, нека да има такава църковна телевизия.Имаме нужда от нея !
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано подберат кадърен, а не удобен екип! Иначе идеята не е никак лоша. Изманипулирани, натровени с безбожие и антицърковни настроения у нас - бол. Трябва да бъдат лекувани, иначе шансовете ни като народ са нулеви.
189
4
 
3
 
! Отговори
поспалан преди 13 години
Вие правите ли разлика между ВЯРА, ЦЪРКВА И РЕЛИГИЯ??????????????Много смешен и некомпетентен пост;)
188
6
 
7
 
! Отговори
анти богомил преди 13 години
ОТ БОГОМИЛСТВОТО,впрочем то е модифицирана персийска ерес / манихейство... / отричащо всичко ЗЕМНО ,като ДАДЕНО от дявола Е ТРЪГНАЛА РАЗРУХАТА ПО ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА...!!! БОГОМИЛСТВОТО НИ ОТЧУЖДАВА ОТ ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА -отслабва държавността и падаме под турско робство ...!!!Дефицита ни в морала нви ПРЕСЛЕДВА И ДО ДНЕС И НАШИТЕ ГОЛЕМИ НАРОДОПСИХОЛОЗИ СА ГО ОСЪЗНАВАЛИ...!!!!НЕ СЛУЧАЙНО В ЗАПАДНА ЕВРОПА БОГОМИЛСТВОТО Е БИЛО НАЙ-СТРОГО ПРЕСЛЕДВАНО ,дори и жестоко ...ИМАЛО Е ЗАЩО... !!!
187
16
 
5
 
! Отговори
зен преди 13 години
Както би казал проф. Вучков, "Гледам и не вярвам на ушите си!"Будист съм от около две години, преди това бях нерелигиозен. За толкова време съм видял толкова разлики между будистките и християнските свещеници, че само като си ги помисля събрани накуп, свят ми се завива. То не е корупция, не е войнственост, не е чудо!Знам, че самият Исус е учил в Тибет (там е познат като Буда Иешуа) , и не мога да се начудя колко трябва да са изопачили предаденото от него учение, за да се стигне чак до тук.
186
14
 
3
 
! Отговори
инквизитор преди 13 години
И още нещо. Исус е бил реално съществуващ ЧОВЕК преди 2000 години. Павел и компания използват името му за да мъдруват и да заблуждават хората!! Първото евангелие е писано 62 (!!!) години след смъртта на Исус!! Горкият човек изобщо не знае каква ОГРОМНА СПЕКУЛАЦИЯ се прави с името му!!!
185
15
 
5
 
! Отговори
инквизитор преди 13 години
Масовите заблуди ще изчезнат, когато човечеството се разсели и по други планети. Там исуси и мохамеди НЯМА!
184
9
 
4
 
! Отговори
инквизитор преди 13 години
Борислава, ако знаеш колко заблуден овце като тебе съм виждал по църквите, свят ще ти се завие!
183
4
 
16
 
! Отговори
до нас Българите преди 13 години
Братя, не Богохулствайте. Страх Божий имайте !
182
5
 
6
 
! Отговори
Борислава преди 13 години
Ти си тъжен,нещастен и много заблуден човек!Пишеш от месеци едно и също тук!Всички ти си подиграват!
181
3
 
7
 
! Отговори
леле преди 13 години
Пак ли се докопа до компютър и преписваш от снощи?Вземи си лекарствата,надежда има!
180
12
 
4
 
! Отговори
инквизитор преди 13 години
Факт е, че най- големите *** стават християни. Пример - Павел. Чак апостол станал. Явно съвестта му го е гризела, ама това, че е станал християнин не го е направило човек - вълкът кожата си мени, нрава си - не може!
179
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама разбира се - всичко, дето не ти изнася, е комунистическа лъжа. Че как иначе...Не стига, че още по време на робството, революционери като Левски и Ботев гласно се отричат от църквата-турска ***. Не стига, че сегашните попове са просто брадати мутри, барабар с БМВ-тата. А сега и като телевизионни продуценти ще се изживяват, барем се нагушат още малко.Абсолютно еднакви са с католиците. Просто онези са големи мафиоти, а нашите - дребни ментаджии.
178
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
Няма такива работи! Това са комунистически лъжи. Няма данни св. княз Борис да е налагал християнството с терор. Боилите, които са вдигнали бунт срещу него, са били наказани със смърт, наистина, но защото са били бунтовници - т. е. опитали са се да извършат държавен преврат. Във всяка една нормална държава, са щели да бъдат наказани по същия начин. Що се отнася до богомилите - това се случва по времето на цар Борил. Тогава ние не сме били православни, а униати. Папата е настоявал за това.
177
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали осъзнаваш, че Борисовата православна църква насилствено е покръстила собствения си народ, изтезавала е богомилите по начини, от които и инквизиторите биха се впечатлили, и непрекъснато се е опитвала да увеличи властта си, с помощта както на християнски, така и на мюсюлмански политици.Бих казал, че са равностойни.
176
5
 
12
 
! Отговори
аз преди 13 години
Ами като не си православна, никой не те кара да я гледаш тази телевизия. Гледай си Слави Трифонов и ТВ Планета тогава.
175
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
Веднага ти отговарям: с извращаването на Христовото учение, с догмата за непогрешимост на папата, с Инквизицията, с кръстоносните походи, с контрола върху светската власт... Малко ли е?
174
6
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
Най-после! В Гърция, Русия и другите православни страни има сума ти църковни телевизии. Май ние останахме последните без такава. Бог да поживи митрополит Николай - човекът, който наистина РАБОТИ!