11 бона за клипа със "задния двор"

МЗ: Не сме го одобрявали, тийнейджъри го харесаха
Обновена: 1 дек 2010 16:51 | 1 дек 2010 16:46, Екип на Dnes.bg
137
11 бона за клипа със "задния двор"
Снимка: Dnes.bg

Клипът за анти-СПИН кампанията с мото "Презерватирай се!" не е минавал през одобрение от МЗ. Той е поръчан от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за намаляване на уязвимостта сред младите хора между 15 и 29 години.

Това пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от пресцентъра на здравното министерство.

От писмото разбираме, че клипът е изработен от "Фен ТВ", а ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров.

Още по темата
Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и то е финансирано по Програмата със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Договор за излъчвания на клипа по телевизиите няма.

Неговата цел е да популяризира опасната болест и начините, по които да се предпазват от нея. Поради тази причина умишлено е търсен и провокативният елемент в него. Смятаме, че с предизвикателството към аудиторията ще насочим нейното внимание към важната тема.

Доказателство за адекватността на подхода ни е и предпочитането му от фокусгрупа от ученици от 11 клас, на която бяха представени проекти за два клипа – един с непровокативно съдържание и този вариант. Фокусгрупата се спря на провокативния клип.

Убеждението ни, че точно с този вариант клипът ще стигне до целевата група, се потвърждава и от световните тенденции за превенция при тази възрастова група, твърдят от МЗ.

Остават обаче отново въпросите:
По какви критерии е изработен и одобрен клипът?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?
Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
17
 
! Отговори
Фен Тф преди 13 години
Ето това е класически начин за "лапкане" на държавни парички, бързо, лесно и безпроблемно.11 бона, за бате Кацко, да може да си купува гелчета да не му жули като му влиза през " задния вход".Мама ви загубена крадлива.
28
2
 
11
 
! Отговори
Лига Европа преди 13 години
Далеч по-успешен проект щеше да е клип с Румето Желева и Калинка Илиева как се одупват на Цецо Таралежа и Лъчо Мозъка
27
2
 
18
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Поръчали на ФЕН ТВ да направи клипа! Разбира се, че ще направят подобна простотия, от ФЕН ТВ друго не може да излезе. Този случай е за прокуратурата, да разследва срещу какви комисионни е дадена поръчката на ФЕН ТВ. Колкото да т.нар. в статията "фокусгрупа", то такава дума в българския език няма и винаги може да се подбере подходяща група, която да даде точно определена оценка. Тук важното е не какво се харесва на младите, а какво е посланието и как да стигне до тези, за които е предназначено.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че то Калинка ни е излезла по-евтино бе ТИКВО!
25
7
 
2
 
! Отговори
neyznavaem преди 13 години
PREDI IMAHA PATYRI, I IMAHA MADYRI , A SEGA VMIRISANI GAZOVE ,I TO PEDERASI MI SLOWI LI DAGLEDAM, DATE ISTRAH OT TIAH , I NASIZKO OTGORE WTE SLAGAME BALONZETA
24
2
 
6
 
! Отговори
anelka преди 13 години
А относно: Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?: Това не е вярно. Засегната е и темата за предаване на ХИВ по кръвен път при споделяне на общи игли и спинцовки. Засегнати са всички начини, по които човек може да се зарази чрез рисково поведение.Има ли изобщо някой във вашия екип, който през целия си живот да се е вълнувал толкова по темите за ХИВ/СПИН, както се вълнувате от клипа днес?
23
4
 
5
 
! Отговори
anelka преди 13 години
Инвестор, хайде поспрете се малко. Ето как вие възпитавате тийновете във вашия тийн сайт: teenproblem.net/news/s/24693.htmlИ само суховата статийка за 1-ви декември, пак там: teenproblem.net/news/s/24691.htmlБраво, добре сте ги образовали за ХИВ/СПИН по повод 1-ви декември. Поздравления!
22
7
 
16
 
! Отговори
слънце преди 13 години
С този клип има гаф и някой трябва да си понесе последствията
21
8
 
20
 
! Отговори
ученик преди 13 години
Ако ще правиш секс с албанци турци или *** не си слагай нищо а после направо се гръмни или скочи от некой висок мост.Самият контакт с гореизброените групи е равен на самоубийство.
20
5
 
24
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
АХАХАХАХА .... АЗ ТАКИВА РЕКЛАМИ ПРАВЯ ЗА ПО 300 - 400 ЛЕВА ! АХАХАХАХА 11 БОНАААА ! ЗАТВОР ЗА *** КОЙТО ГИ Е ДАЛ !
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 18:Питай *** !
18
19
 
7
 
! Отговори
Питаща преди 13 години
Налага ли се използването на презерватив ако правя секс с татко и първия ми братовчед? Нашите ми казват да ползвам презерватив само с непознати и случайни. Вие как смятате?
17
1
 
5
 
! Отговори
Цецка преди 13 години
Съвсем скоро сънят ми може да се превърне в реалност
16
1
 
24
 
! Отговори
дебил ;-) преди 13 години
Какво да очакваш? Идеално разбираемо за чалга-мутро поколението...Дори си мисля,че са го цензурирали малко - трябвало е да е по-хард за да има директно внушение... Ако се заслушате в един тиинейджърски разговор ще останете учудени колко са напред с материала относно секса-стандартен и нестандартен, свир_ките и атрибутите,които спомагат за по-чувстеното изживяван,а натрупания от тях опит поражда понякога скрита завист в мен. ;-)))Нашето поколение не бе такова. По-примерни бяхме... ;-)
15
9
 
24
 
! Отговори
Отговори преди 13 години
По какви критерии е изработен и одобрен клипът?А по какви критерии се пускат порнографските чалга клипове и текстове в ефир? Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?Положително.Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?Вагинален и *** секс.Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?Не е вярно, говори се и за спринцовките.
14
14
 
14
 
! Отговори
Ученичка 11 клас преди 13 години
Имам два въпроса към форумците:1.Ако правя секс с ***, турци и албанци налага ли се да използвам презерватив?2.Ако съм със спирала тя предпазва ли?Съжалявам, че питам, но от този клип не ми стана ясно как точно да се пазя. Това, че се ползват дупките на парадния вход, задния двор и устата, го зная още от съвсем мъничка.
13
2
 
43
 
! Отговори
Фен Тф преди 13 години
Клипа, че е глупав, глупав е. Че е лошо направен, очевадно е. Ама някой да плати 11 000 лв. за това нещо, означава само 2 неща:1. Клипчето струва максимум 1000 лв., преко сили, то няма нито идея, нито оригиналност, нито някаква история, абе нищо. Останалите 10 000 лева, са се делнали между Каменчо и който му е дал заданието.2. Този който го е поръчал на Фен Тв е мега, *** тъпир. Особенно ако не е взел някой лев от това чудо.
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво друго да се очаква от Камен Во ? Нали човека си е хомо ? Бравос, ще ви разберат тийновете, на тях толкова им е акъла. Жалко за това поколение, между 10 и 18 години ...
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
засегнат е и методът за предаване по кръвен път (ако инжекции еднакви ползвате или някакво подобно безумие). така за фактологическа точност го споменавам.
10
3
 
21
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
С други думи, онождайте ме, о мощни, *** мъжаги.