11 бона за клипа със "задния двор"

МЗ: Не сме го одобрявали, тийнейджъри го харесаха
Обновена: 1 дек 2010 16:51 | 1 дек 2010 16:46, Екип на Dnes.bg
137
11 бона за клипа със "задния двор"
Снимка: Dnes.bg

Клипът за анти-СПИН кампанията с мото "Презерватирай се!" не е минавал през одобрение от МЗ. Той е поръчан от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за намаляване на уязвимостта сред младите хора между 15 и 29 години.

Това пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от пресцентъра на здравното министерство.

От писмото разбираме, че клипът е изработен от "Фен ТВ", а ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров.

Още по темата
Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и то е финансирано по Програмата със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Договор за излъчвания на клипа по телевизиите няма.

Неговата цел е да популяризира опасната болест и начините, по които да се предпазват от нея. Поради тази причина умишлено е търсен и провокативният елемент в него. Смятаме, че с предизвикателството към аудиторията ще насочим нейното внимание към важната тема.

Доказателство за адекватността на подхода ни е и предпочитането му от фокусгрупа от ученици от 11 клас, на която бяха представени проекти за два клипа – един с непровокативно съдържание и този вариант. Фокусгрупата се спря на провокативния клип.

Убеждението ни, че точно с този вариант клипът ще стигне до целевата група, се потвърждава и от световните тенденции за превенция при тази възрастова група, твърдят от МЗ.

Остават обаче отново въпросите:
По какви критерии е изработен и одобрен клипът?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?
Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
18
 
! Отговори
? преди 13 години
"По какви критерии е изработен и одобрен клипът?" - Фокусгрупата се спря на провокативния клип. "Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?"- какво се притеснявате,че клипът ще изненада хлапетата с новината,че има секс в "задния двор"?надали. "Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?Ама вярно ли задавате тоя въпрос..?"Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?" Сигурно защото най-лесно и неусетно става по този начин. ОК?
8
4
 
24
 
! Отговори
777 преди 13 години
За съжаление младите хора у нас са изключително дебилни, необразовани, някои и с фалшиви дипломи...изобщо, какво да коментираме!? И кой стои зад клипа, Бате Кацко! Е, това пък съвсем отговаря вече на всички въпроси. След Нашата полиция, това е втората излагация на управляващата партия ГЕРБ
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко, но факт! Това въздейства на децата, на това реагират. А тези деца си ги възпитахме ние, не ни ги е внедрило някое чуждо разузнаване с подривна цел. Помните ли гимназистката, която в телевизионно шоу, пред цяла България изпя песен, която е сътворила сама? Там думата "маршрутката" се римуваше с "дреме ми на п*тката".С тази разлика, че момичето не се постара да прикрие неприличната дума, а я изпя високо, звънко и със самочувствие.Това е,скъпи сънародници.Каквото си надробихме,това ще сърбаме
6
9
 
12
 
! Отговори
Да ви го преди 13 години
в задния двор :)))
5
8
 
35
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
По телевизията се разпространява таква небивала простотия, че този клип може даже да мине в графа "образователни". Шапка им свалям на тийнейджърите, надминаха и най-смелите ми очаквания за това колко ниско може да падне нивото им.
4
1
 
35
 
! Отговори
Той преди 13 години
След тази реклама очаквам да настане МАСОВА ПРЕЗЕРВАТИЗАЦИЯ.
3
1
 
16
 
! Отговори
МЗ преди 13 години
Не е вярно има и спринцовка. сега трябва да пуснат след него този на презервативи Би Кул
2
2
 
29
 
! Отговори
dulev преди 13 години
Щом се разпространява сред младите хора надали ще им подскаже нещо което незнаят за входовете става въпрос.
1
3
 
30
 
! Отговори
razz преди 13 години
БУААААХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ ХАХАХА ахаааАХАХАХАХАА ...ох ...АААААААААААААААААХАхаАХАХААХАХАА ХА АХАХА АХА АХ ААХ !!!!11