Децата ни готвят бунт: Без школо в понеделник!

Младежите вече спретнаха виртуалното бягство от училище
Обновена: 2 яну 2011 17:58 | 2 яну 2011 17:36,
1441
Децата ни готвят бунт: Без школо в понеделник!
Снимка: Булфото

Учебният процес в училищата в София няма да бъде нарушен в понеделник, независимо от броя на отсъстващите ученици. 

Това заяви пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева.

Първият учебен ден за Новата година ще бъде, както е по график, на 3 януари.

Директорите на училищата в София нямат притеснение за занятията в понеделник, допълни Кастрева.

Почивката на учениците за Коледа и Нова година започна на 24 декември. След като учениците не постигнаха успех с протестите си за удължаване на ваканцията, сега те готвят "Ден за Национално бягство от училище". 

В социалната мрежа Facebook бойкотът е подкрепен виртуално от близо 10 500 души, които смятат, че учениците са "ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция".

Индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи тази акция, каза Ваня Кастрева. 

Затова от инспектората не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват масово от занятия и по какви причини. По думите на Ваня Кастрева, този въпрос е с важно значение и за родителите, които трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари. 

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка. 

Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции, коментира Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе вие измихте ли си зъбите?,,,
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изцяло подкрепям 1337. Освен това нашите ученици учат най-дълго средно образование - някъде до прословутия 13-ти клас. Ако ученикът е роден в началото на годината, в 11-ти клас вече е навършил пълнолетие и по Конституция има правата и задълженията на пълноправен член на обществото. А по Закона за нар.просвета, за поведението му като ученик трябва да отговарят родителите. И защо,като е пълнолетен?. И така абсурдите в държавата пораждат поредните абсурди - на19-20 год. човек майка му дава бележка
2
 
6
 
! Отговори
стг преди 13 години
Тъй като ви мързи ще ви припомня аз до преди 2 години децата всдяка година почиваха до около 10 януари, да кажем първата седмица от месеца може и да е 6 или 8 няма значение толкова, преди 2 години, *** които правят матурите така ги измислиха че когато има каквато и да била матура ако ще да е с 3 *** човека училището почива и така целия месец май, и заради това рязнаха зимната ваканция на децата.Тоест по лесно е ощетиш учениците отколкото да хванеш и да създадеш организация, за това .
5
 
2
 
! Отговори
ох на батяяя!!! преди 13 години
Ммммм..как ще прасна днес някоя стачничка....
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изпусната работа........
8
 
5
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Браво,младежи.Покажете ни как се прави.
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стачкувате ли бе? Или пак само избягахте от училище за да клепите в кафенетата, че ви мързи да учите?
1
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Да се реформира системата да се учи до 13 годишна възраст задължително после които иска да хвашта къра които иска да става учен. За какво плащаме на даскалите да се чекнат на вятъра щом неим се учи на тинейджърите рано рано да си хващат пътя и да не губят парите и времето на държавата. А докато са в училище да учат без спиране през цялата година да ги подготви училището за живота а не да си мислят че са в детска градина само ваканций и купони и мама и татко носят.
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
statia stimulirashta kontrola na roditelia, nad malkite grajdani reshili da protestirat
5
 
4
 
! Отговори
Orbit преди 13 години
Не сам на същото мнение. Не искам да споря, но при една качествена и смислена образователна система този проблем щеше да е решен. Бой защо не забравите старите методи, като набиеш едно дете какво постигаш, омраза към това което му налагаш. И още нещо, след като вие по старото поколение сте учили качествено и сте доволни, защо все не можете да измислите един качествен, лек, интересен и поучителен образователен план, нали това е смисъла на обучението - Качествени кадри. А вие уж сте били такив.
1
 
4
 
! Отговори
до 1326 преди 13 години
Ще излязат велики хора, само от тези, които са отговорни. Нали чухте онова момче от Математическата гимназия ? Блазе на такива родители !
6
 
11
 
! Отговори
?????? преди 13 години
Тези родители, които подкрепят децата си , после със сигурност ще си хапят д...то. Това е безотговорно. Утре няма да искат и на работа да ходят.
3
 
7
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Орбит те след време няма да искат и да работят човек.Мисля , в това отношение ако не ги контролираме ще се случи много голям проблем.Аз сега съжалявам,че мойте родители не ме контролирах и аз не си давах зор, но сега съжалявам и още по-гадното,няма връщане назад.
3
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
от училището така или иначе няма никаква файда, тъй че и цяла година ваканция да им дадат все тая, но не е добре да се отстъпва пред сополанковците за да не станат и те като гръцките гейове.
15
 
7
 
! Отговори
Orbit преди 13 години
Нека да отсъстват, аз сам ЗА. Нека поне те се обединят и отстояват правата си. До кога ще ни мачкат и тъпчат?До кога ще бъдем кученца водени на повод? А по ваше време как беше? Вашият глас не се чуваше, ако не се лъжа още не се чува, което е брутално !!! Смятам, че всеки един човек има право да изказва мнение и да го отстоява в това няма нищо лошо. И какво ако почнат на 10, какво ще загубят - нашата Образователна система е под всякаква критика, сух материал, който и вие когато четете не разбират
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БУНТ ЛИ???А ШАМАРИ?
2
 
4
 
! Отговори
Do 1334 преди 13 години
Golqma kultura i obrazovanie ima6,nqma 6to-dumata sopolankovci li samo znae6.A onezi kradlivi iz4adia deto 6te po4nat na 10/01 za6to ne gi spomene6. Za6to trqbva da se obijdat u4enicite po tozi na4in. Te sa na6i deca. Sramota,4e tolkova mnogo zlobni hora sa se sabrali tuk vav foruma. P.S.Dragi sabesednici,prostete za latinskite bukvi.Vijdate 4e ne e vajno s kakvi bukvi se pi6e a e vajno dokude li4nata kultura i povedenie na 4ovek moje da stigne . Jelaq na vsi4ki po-dobra i sporna godina
7
 
10
 
! Отговори
ШАМАРА преди 13 години
МАЛКО БЕ,МАЛКО СЕ БИЯТ ДЕЦАТА У НАС. ТРЯБВАТ ШАМАРИ АМА И ЗА МАМА И ТАТЕ /ГЛОБИ-1000ЛВ./
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тях изобщо не им се учи......ТАМ Е ПРОБЛЕМА!!!!!ПРОБЛЕМА Е В ОСНОВНАТА СТРУКТУРНА ЕДИЖНИЦА НА ОБЩЕСТВОТО- СЕМЕЙСТВОТО!!!!!!!!!!
2
 
35
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
По-скоро децата трябва да канализират енергията си в друга посока: Това, че са претоварени в училище, не е заради дължината на ваканцията, а заради безумните учебни планове и съдържанието на учебниците. Не може да връчш на едно дете учебник по история, който е като телефонен указател - 300 страници имена и дати, и да го караш да го научи наизуст, а после да се чудиш, защо не умее да разсъждава, а само повтаря като папагал. Учебниците и уч. планове в нашите училища са безумни и идиотиски.