Борисов щастлив: Градим магистрали с европари

Премиерът се договори за пари с президента на ЕИБ
Обновена: 21 яну 2011 14:53 | 21 яну 2011 11:26,
474
Борисов щастлив: Градим магистрали с европари
Снимка: Булфото

Президентът на Европейската комисия, на Европейската инвестиционна банка и нашето правителството ще работят съвместно по важните и скъпи инфраструктурни проекти, които вече са и европейски приоритети.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с президента на Европейската инвестиционна банка Филип Мейщад, който е на еднодневно работно посещение у нас.

„Щом ги има в тази папка, след няколко години ще ги има и на трасе, затова съм много щастлив”, каза Борисов и показа папката с големите инфраструктурни проекти.

Следващия месец ще започнем техническа помощ за подготовка на магистрала "Струма".

„Това е не само български, но и европейски приоритет. Ще отделим специално внимание на тази магистрала – всички заедно можем да ускорим нейния строеж“, каза президентът на ЕИБ, като добави, че за страната ни е много важно да построи магистралите идващите години.

От своя страна Борисов посочи, че и четирите лота на АМ "Струма", АМ „Черно море“, както и проектът „Дунав мост“ ще бъдат финансирани от ЕИБ. Ще се търси помощ и за магистрала "Хемус".

„В следващите няколко години очакваме изключително бързо усвояване на фондове, строителство, работни места и това ще даде възможност на държавата да диша”, смята премиерът.

С пари от ЕИБ може да платим нашия дял в НАБУКО, каза още Борисов. За този проект на този етап са ни нужни около 1,2 млрд. евро. "Към днешна дата имаме 100% финансиране за „Набуко", каза Борисов

„ЕК стои плътно до правителството на България за усвояването на еврофондовете“, похвали се още българският премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
2
 
9
 
! Отговори
ALO преди 13 години
народа асфалт не яде/ разбери го най после/народа умира от глад/ цените скачат като за световно / а ние правим магистрали/ като няма пари за гориво е**м ти магистралата/
346
4
 
7
 
! Отговори
ШЕНГЕН - МЕНГЕН преди 13 години
България и Румъния са заплаха за европейската сигурност, това е официалната позиция на Франция относно приемането ни в Шенген. Германия, Холандия и Финландия също се присъединиха към отхвърляне членството на София и Букурещ в безвизовото пространство.Франция и Германия са категорични, че ако България и Румъния имат достъп до общата европейска база данни, рискът те да попаднат в ръцете на международната организирана престъпност, е огромен. Страните, наложили вето върху разширяването на Шенген, отправят тежки критикиФранция и Германия втвърдиха позицията си след СРС-тата с Борисов към съдебната система и борбата с корупцията.Въпреки че двете държави се разглеждат заедно, преди дни Унгария заяви, че Румъния е в по- подготвена от България. Правителството, омотано в скандалите с подслушванията, така и не коментира наложеното вето и отправените критики. Цветанов заяви, че вървим в правилна посока. Е, явно това не е така, щом четири държави от ЕС твърдят обратното.Вчера бяха арестувани 14 полицаи от Гранична полиция, които събирали рушвети на Дунав мост. Тези хора са подчинени на самия Цветанов. Арестът им, разбира се, е капка в морето корупцията на високо ниво е същинският проблем. Там обаче МВР шефът не се осмелява да бърка.Корупцията във ведомството на Цветанов е огромнаДали последният скандал със СРС- то на Танов и Борисов има отношение към втвърдяването на позицията на Франция и Германия? Няма как да не се е отразило. Още повече, че при такъв скандал, трябваше да има поне една оставка на вътрешния министър, който е наредил подслушването, а после СРС- то изтича пак от неговото ведомство.В Шенген или извън него, на обикновения българин едва ли пука. По- важното е отношението на останалите страни членки към ситуацията у нас. Тяхното мнение доста се различава от изрезките от вестници, които вчера Цветанов размяташе в парламента, за да се защити.
345
1
 
11
 
! Отговори
XACAH преди 13 години
Капитанът, който тъкмо хапвал в каютата си солидна порция пържен октопод и го поливал с прясна бира се сецнал и си изпуснал газовете.Размирисало се.Настанал смут сред екипажа. Едни, на които вече им омръзнала чалга, Винету и миризми искали да се отвори люка и да се избере друг капитан. Другите които спяли по-близо до камбуза отказвали да се отваря люка, защото отвън нямало да влезе чист въздух, а бездната ще ги погълне (нищо че подводницата била изхвърлена на рифа).И така се започнал безкраен спор от къде е миризмата. От октопода е казвали едни; От бирата е казвали други.А тя била от капитана. Но той представил експертиза от корабния хирург. Там пишело, че е опериран и няма черва. И срам.
344
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
До ХАСАН: Прав си, не ни трябва ЕС, нито Шенген. Но ние им трябваме на тях, затова и с Боковците и Болените червени барабар ни взимат. И ще се прегръщат всички вкупом. А райската ни земя ще продължава да храни местна и съветска червена *** и европейска бюрокрация. Защото българите за нищо друго, освен за крадене и е...е (секс) не мислят. Това още навремето принц Кирил го е казал на едно червено, преди да го гръмнат (същото се отнасяло и за гърци, турци, арменци и пр., та, нейсе).
343
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Борисов
342
6
 
6
 
! Отговори
POKO преди 13 години
Бат Бойко, бре,Вземи и спри, покрий в дън гори Тилилейски това чедо на политическото производство ГЕРБ, това лице на ВОТА НА ДОВЕРИЕ, това лоено образувание Искра Фидосова по две причини:1. Видът й дава основание да се мисли,че за настъпващия глад основна вина носи точно този русалка на политическия ни океан;2.Възпитанието и селската й наглост са безкрайни, надминали са всякакви граници, с което вреди;3. Туй добиче няма собствено мислене. Зазубрила е дразнещи лакейски материалчета, които сеят отвращение, а с такива клишета едва ли водят до развитие и излизане от "кризата", която е и солта, и пипера в политическата риторика и оправдания.Без да съм убеден, че има чуваемост, разчитам на случайността, практика във вашето управление до сега!Бойко, разкарай ЛОЕНАТА ТОПКА!
341
5
 
5
 
! Отговори
сере се преди 13 години
АА - ваньо здрастиСС - здраве желаем г-н министърАА - чу ли?СС - каквоАА - трябва да си купим кънкиСС - защоАА - защото ББ каза да стоим здраво на краката си след вота а в същото време казва че всичко ще е по мед и масло... хлъзгаво бе
340
8
 
7
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
До 354Не знам аз кой е простия, но ако си мислиш че тревопасният електорат забелязва какво се случва в държавата... се лъжеш дълбоко.За пример ще те питам - някой 'забеляза ли' когато Бойко взе банката на Ковачки за без пари? :-)Но се радвам, че ти поне си информиран и не си *** като мен, Гуньо простия...
339
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук има душевно разстроени графомани.
338
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво де, строят но с какво качество. Защо никой нищо не прави по селата на България, там пътищата са от татово време. Повече смисъл има да се грижиш за нселението, отколкото да направиш пътища да идват чужденци които да си почиват за безпари и да се наливат и разюздват. От такива туристи няма никаква файда. Алкохолен туризъм и тотален цинизъм.
337
4
 
6
 
! Отговори
XACAH преди 13 години
Диана Найденова прочете в ефир как Волен Сидеров е нарекъл Бойко Борисов в свое изявление ибричкчия и попита невинно как сега безрезеревно подкрепя този ***. От този момент нататък Волен Сидеров предприе тактика да прекъсва непрекъснато Найденова и да обвинява в тенденциозност, поръчка и със зловещ пламък в очите изсъска: това не е ваше предаване, нали. Гледахте ли интервюто с Бойко Борисов вчера при мен?, попита Найденова, но Сидеров се направи на разсеян и не отговори. Борисов е казал, че ще увеличи контингента в Афганистан дори и това да му струва разрив с Атака. Как тогава ще го подкрепяте безрезервно?, попита Диана Найденова. Сидеров не издържа: ама вие откъде знаете, че няма да ни подкрепят?vbox7/play:990ac56f&start=637&r=emb ****Неделя 16 януари 2011
336
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tи гуньо простия ли беше? Ако изтегли 4 милиарда катко ви каш, дали ще остане незабелязано? Кви ги дрънкаш. Парите се вземат от тям и се възстановяват с пари от европа. Нормална практика за целия свят. Следи в сайта на БНБ размера на външния дълг и тогава коментирай. *** без да си прочел една книга в живота си няма как да кажеш нещо смислено.
335
6
 
7
 
! Отговори
XACAH преди 13 години
Днешният ден бил Международен ден на прегръдката. Редно е ГЕРБ и АТАКА да се гушнат. А Бате Бойко да вземе да включи в делегацията до Япония и депутати от поддържащата партия. Да осребри благодарността си поне на верния Сидеров...Истината е ,че на България не и трябва нито шенген нито европейски съюз,бог е дал на българите най-хубавата земя и стратегическо полужение,трябва да си заградим двора и да вземаме както в миналото 10% от всеки товар.Сега кръвта на народа смучат и наши и чужди,че кой се натиска да дава без да взема,не ни трябва Европа.Трябва да изгоним Бойко и неговите приятели и еврокомисари в европа стига са ни тровили живота
334
3
 
1
 
! Отговори
работещ преди 13 години
До Алф: И ти си прав 100%. Аз ги броя, директорите, от време навреме, виж, правиписните им грежки - не, щото са безбройни. Точно така, убедени са че са БОГОИЗБРАНИ БИЗНЕСМЕНИ. Това, инженерно-технически въпроси, маркетинг и пр. - за плебеите. Всичко е маловажно, освен едно - ТЕ ЕДИНСТВЕНО ЗНАЯТ, КАК СЕ ПРАВЯТ ПАРИ - ОТ ГОСПОД ИМ Е ДАДЕНО. Най-голям е сеирът, когато пет-шест парчета от тях разпределят на 3 обекта 6 заварчика, а после техникът и на 1 не може да създаде работа. Цирк е, но е трагичн
333
7
 
8
 
! Отговори
до 347 преди 13 години
По магистралите се работи и то здраво!! Ама като стоиш на село няма как да видиш!
332
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хасане, Хасане ...Какво говори Волен Сидеров и какви ги върши?Отговорът:youtube.c-o-m/watch?v=OG4PFDy14EI
331
3
 
3
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
До 346ХАСАНЕ, ти си моята кръвна група май... пускам ти плюс на всички коментари :-)
330
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Градим магистрали с европари...ХАХАХАКЪДЕ СА ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ ,НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ.
329
15
 
9
 
! Отговори
XACAH преди 13 години
Бойко Борисов е тихичен герой от сапунен сериал,но след вота на доверие се вижда,че краят му няма да е типичният за този род филми - хепиенд.С подкрепата на хора, които излъгаха 600 000 българи (говоря за АТАКА), колко време ще оцелее правителство, изградено от лъжи?Дори и малоумният Бойко разбра че с АТАКА ще стигне само до батака, затова и се примоли на СК да го подкрепят, за съжаление не би.
328
6
 
12
 
! Отговори
69 преди 13 години
Няма лошо подкрепяйте ги !!!Фидосова по-ухранена и по-дебела ще става !!!Със 150 000 лв от Титан -нека и е зле , а на вас будалите парното ви скача , тока ви дигат , такса водомер ... и т.н. т.н. Те не са като предишните -Да така е - те са много по-нагли и крадливи !