Борисов щастлив: Градим магистрали с европари

Премиерът се договори за пари с президента на ЕИБ
Обновена: 21 яну 2011 14:53 | 21 яну 2011 11:26,
474
Борисов щастлив: Градим магистрали с европари
Снимка: Булфото

Президентът на Европейската комисия, на Европейската инвестиционна банка и нашето правителството ще работят съвместно по важните и скъпи инфраструктурни проекти, които вече са и европейски приоритети.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с президента на Европейската инвестиционна банка Филип Мейщад, който е на еднодневно работно посещение у нас.

„Щом ги има в тази папка, след няколко години ще ги има и на трасе, затова съм много щастлив”, каза Борисов и показа папката с големите инфраструктурни проекти.

Следващия месец ще започнем техническа помощ за подготовка на магистрала "Струма".

„Това е не само български, но и европейски приоритет. Ще отделим специално внимание на тази магистрала – всички заедно можем да ускорим нейния строеж“, каза президентът на ЕИБ, като добави, че за страната ни е много важно да построи магистралите идващите години.

От своя страна Борисов посочи, че и четирите лота на АМ "Струма", АМ „Черно море“, както и проектът „Дунав мост“ ще бъдат финансирани от ЕИБ. Ще се търси помощ и за магистрала "Хемус".

„В следващите няколко години очакваме изключително бързо усвояване на фондове, строителство, работни места и това ще даде възможност на държавата да диша”, смята премиерът.

С пари от ЕИБ може да платим нашия дял в НАБУКО, каза още Борисов. За този проект на този етап са ни нужни около 1,2 млрд. евро. "Към днешна дата имаме 100% финансиране за „Набуко", каза Борисов

„ЕК стои плътно до правителството на България за усвояването на еврофондовете“, похвали се още българският премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
32
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко отивай си. Само обещания даде едно не изпълни. Къде са по ниските данъци и осигуровки. Къде е повишаването на благосъстоянието на хората. Къде е реда в държавата като ти и правителството нарушавате всеки ден законите с подслушвания и контрабанди?
6
19
 
12
 
! Отговори
а така преди 13 години
щото да излизаме от глад на тях да проституираме,ако се доредим от дружките ти атакисти,на бос магистрали му не трябват както и на гладния циркаджииски вотове
5
51
 
43
 
! Отговори
Таласъмчо преди 13 години
Борисов е ***, симпатично *** доскоро и недопустимо нелеп в настояще.
4
10
 
16
 
! Отговори
БББ преди 13 години
По-добре щеше да звучи "Градим КАЧЕСТВЕНИ магистрали с европари".Пак е по-добре от нищо...
3
49
 
62
 
! Отговори
CPAMOTA преди 13 години
Мит 1: "Масово се подслушва народа и се хвърлят 100 милиона за подслушване на два милиона българи.". ФАКТ: Подслушват се 3,000 души, всичките след прокурорска заповед, бюджетът за СРС е по-малко от 20 милиона. СРС е едно от най-ефективните средства изпозлвани от ФБР и от Италианските власти в борбата срещу Коза Ностра. Днес се изпозлва масово в САЩ и Западна Европа за борба с тероризма и организираната престъпност.Мит 2: Бойко Тиквата вдигна цените на бензина, олиото и т.н...."ФАКТ: От около 20 години в България има пазарна икономика и цените на горепосочените стоки се определят от международните пазари, както и от вътрешното търсене и предлагане.Мит 3: "Бойко защитава контрабандисти като Мишо Бирата" ФАКТ: Бойко затваря фабриката на Мишо Бирата като и отнема лиценза. Дава два дни отсрочка на Бирата, в което се състои "протекцията". Независимият съд връща лиценза на Бирата.Мит 4: "Бойко строи магистрали, вместо да обърне внимание на културата и науката."ФАКТ: Основен закон в икономиката - изграждането на подходяща инфраструктура е първо и основно условие за икономическо развитие и инвестиции. Мит 5: "Бойко съсипа българската култура и наука"ФАКТ: "Българска наука и култура, за съжаление, от 20 години няма. Вместо това имаме безотчетно изтичане на милиони левове субсидии в джобовете на феодални старци, които не произвеждат почти нищо и оставят само дребни трошици за обикновените служители в културната и научната сфера. Крайно време е и науката и културата да се подчинят на някакви пазарни закони и на някаква конкурентност! Да започнат да се рационализират и да произвеждат качествен и продаваем продукт!
2
39
 
52
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Борисов щастлив , а собствениците на червеният сайт нещастни!!!Не може всички да бъдат щастливи!!!Никъде няма пълно щастие!!!
1
31
 
46
 
! Отговори
Бат` Бойко преди 13 години
Конграчулейшънс мистър Борисов!