Софиянци най-активно се броят в нета

Първата онлайн преброителна карта е попълнена в 00.14 часа
Обновена: 1 фев 2011 22:03 | 1 фев 2011 21:58,
89
Софиянци най-активно се броят в нета
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хората на възраст между 30 и 39 години са били най-активни в първия ден на онлайн преброяването – 7785 души на тази възраст са попълнили анкетната карта по електронен път, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

Първото за страната ни преброяване на населението и жилищния фонд чрез интернет започна в 00.00 часа днес.

До 12.45 ч. сайтът на преброяването е посетен от над 80 000 души, колкото е обичайният месечен брой на влизанията в интернет страницата на НСИ, уточняват от института.

Още по темата

Към обяд са се преброили 35 518 души от цялата страна.

Най-активни са били хората в София – 12 230 души са попълнили онлайн анкетна карта. 3677 са преброилите се в област Варна, в област Пловдив те са 2658, в Бургас – 2209 и Стара Загора – 1407.

Сред преброените са и 1564 души на възраст над 70 години.

Първият гражданин, който се е преброил онлайн, е от София. Казва се Владимир, а заради опазването на личните данни от НСИ не съобщават повече информация за него. Мъжът е получил своя уникален код за успешно попълнена карта в 00.14 часа.

Заради проблеми при получаването на паролите днес от НСИ направиха извънредна промяна в софтуера на системата. Сега паролата за попълване на въпросника ще се получава веднага след регистрацията на сайта и гражданите няма да чакат, за да получат парола на електронните си пощи.

България е първата страна от Европейския съюз, в която започна преброяването на населението и жилищния фонд, и една от седемте страни-членки, които са въвели и електронното преброяване.

То ще продължи до 9 февруари включително, а след тази дата из страната ще тръгнат анкетьорите на НСИ. Преброяването ще продължи до 28 февруари.

Очаква се първите резултати да излязат през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: преброяванеНСИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
7
 
! Отговори
alo alo преди 13 години
Ne moga da razbera zashto ne pusnaha saita i za bulgarite v chujbina, pone da se znae kolko sa, izliza che nie ne sme bulgari, a prashtame pari v bulgariq i hranim babi dqdovci, maiki bashti.....
46
6
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Днес и бате ви Бойко се преброи. Показаха го по телевизията как попълваше гравата за своя "майчински език". :Х :D
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 38Не се преброявай като си такъв шубелия. да си чувал за защита на лични данни. От години личните ми данни са в нета по една или друга причина, пък съм жива и здрава и проблеми нямам. Има си сайтове и сайтове, затова параноята не ме гони
44
0
 
19
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
Вашите близки в България ще ви преброят като временно отсъстващи от страната и пребиваващо в чужбина лице...има такъв въпрос..
43
1
 
7
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Българите в чужбинаАко българи, които живеят в чужбина, в момента на преброяването, т.е. документално това става само на 1 февруари, са в България на адреса си, ще се преброят като временно пребиваващи. Ако от 2 февруари напуснат страната, не се броят. Ако имате ученик или студент, който учи в чужбина, той не се брои, въпреки че е член на семейството, защото той не се намира в момента в България. Той ще бъде преброен в страната, в която се намира, тъй като в момента тече паралелно преброяване и в други европейски страни. Ако се намира в друга страна, извън ЕС, няма да се брои.
42
11
 
9
 
! Отговори
USA преди 13 години
Сайта не работи в Щатите ... И ние сме българи все пак...
41
2
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Като граждани имаме и задължения, а не само права! Плюс това, трябва да смятаме за чест, че се броим първи от целия ЕС. Дано държавата само да не се окъка и с преброяването, както често прави с много други неща. п.п.Държавни наемници - преброители у нас не ми трябват.
40
7
 
8
 
! Отговори
aloo aloo usa преди 13 години
Kak shte ni broqt zad granica? az sum v denver i tuk nqma posolstvo....
39
7
 
8
 
! Отговори
usa преди 13 години
Zashto saita ne se otvarq ot chujbina? Veche ne ni li broqt za bulgari jiveeshtite izvun granica? Golqma prostotiq ! Bulgarska rabota !
38
2
 
9
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
до 36 Aloo Alooo..ще ви броят зад граница..
37
22
 
12
 
! Отговори
нека нека преди 13 години
Нормални ли сте бе, да си качвате доброволно всички лични данни в интернет?????Ама какво ли се учудвам - българите са *** НАРОД!!!!!!!! ТОЧКА
36
2
 
18
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
У дома решихме,че ще се преброим чрез преброител..На обучението ни казаха,че нямаме право да искаме лични карти,а в интернет преброяването искат номер на личната карта,а в хартиената анкетна карта няма такова изискване..
35
5
 
7
 
! Отговори
Aloo Alooo преди 13 години
Abe v chujbina tozi sait zashto ne se otvarq????? Kak da se prebroq?
34
7
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Аз се преброих, а вие?
33
8
 
13
 
! Отговори
сондаж преди 13 години
Може като главен *** да отразите Бойко-тиквата
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи пак като всичко в България - работата наполовина свършена :) Няма лошо, все пак и това е нещо :) Иначе като замисъл идеята е супер, лошото е че ще се прави в работни дни и такива като мен дето нямат нормирано работно време ще закъсат :)
31
2
 
18
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
до 31 Освен,че трябва да предадете листчетата,преброителя ще трябва да запише и други данни които ги няма в интернет преброяването..
30
2
 
17
 
! Отговори
Кармила преди 13 години
Не бе, Саше :) Аз много се зарадвах, но определено при такъв напредък на компютрите това чакане на анкетиращите е безмислено. Не мога да се вържа вкъщи и да ги чакам, за да им подам едно листче :) Идеята е като се прави нещо да се прави като хората, а не за да се отбие номера.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако направят и гласуването през интернет ще е супер.
28
1
 
20
 
! Отговори
Sasho преди 13 години
Значи погледнете просто коментарите и се замислете, защо живеем в мизерия и ще продължаваме да живеем в мизерия ! Просто каквото и да се направи в тази държава, все според хората щв има кусури !