Когато Вучков удари, как Борисов заглъхва

"Доста простовати са голяма част от министрите и ограничени"
Обновена: 9 фев 2011 14:21 | 9 фев 2011 14:21,
174
Когато Вучков удари, как Борисов заглъхва
Снимка: Булфото

В двучасово интервю във вторник вечер проф. Юлиан Вучков разсипа от критика премиера Бойко Борисов.

В предаването си "Времена и нрави" водещият рядко задаваше въпроси, но за сметка на това подложи на детайлна критика членовете на кабинета и посочи слабите места в управлението на ГЕРБ.

Особено към края Вучков съвсем се развихри със съветите и го удари на монолози, а премиерът рядко имаше възможност да вземе думата.

„Смятам, че вашият кабинет не е достатъчно качествен, не е балансиран, в някои моменти е и слаб кабинет“, беше откровен Вучков.

„Вие вършите част от работата на министрите, гасите техни пожари, и то в ключови моменти, и ако не ги бяхте угасили, властта щеше много да се изложи. Знаете, че е така, доста са примерите, не ме опровергавайте“, отсече водещият.

„Доста простовати са голяма част от министрите и ограничени“, продължи на принципа „Право, куме, в очи“ професорът.

„Земеделският министър Мирослав Найденов – в отлична форма винаги, усмихнат, ухилен, доволен, канят го навсякъде. Какъвто и тревожен факт да му посочиш, той казва: няма проблем, няма проблем, няма проблем“, разсъждаваше проф. Вучков.

„Той върна стандарта „Стара планина“, контрира премиерът. „Стара планина“ се провали“, не му остана длъжен водещият.

Още по темата

Професорът подхвана и бившата шефка на фонд „Земеделие“ Калина Илиева.

„Работата не е само до това, че тя няма конкретен образователен ценз за тая работа. Човек, който има мозък в главата, никога няма да назначи 28-годишна, извинете, пикла, да командва милиони и милиарди на държавата, с нулев трудов и професионален стаж“, смята водещият.

„Веднага я изхвърляш като негодна, не сте длъжни да търпите безобразията на предното правителство“, обърна се той към министър-председателя.

Проф. Вучков даде свое предложение за здравен министър – проф. Младен Григоров. Той е класи над вашия Стефан Константинов, отбеляза Вучков.

„Не се насочвате към големите имена. Трябва да има и млади хора, ама няма баланс между младите и тези, които са майстори. Не може да ме убедите в противното“, твърдо заяви Вучков.

„Трябва да се реже, много чиновници, няма кой да работи в България“, каза още той.

„Прахът от чергата трябва да се изтръсква, тръскайте", коментира Вучков по повод това, че имало много държавни служители на щат, които харчат пари на хазната.

На средата на разговора Борисов попита с усмивка професора: „Няма ли да си тръгваме да вечеряме вече?". Водещият обаче отсече: „Не, тук ще поседим още, а после ще се приберем за радост на приятелките ни", след което продължи с анализа на министрите.

„Външният министър Николай Младенов – много мил човек, като мимоза е. Той може да бъде втора, не първа цигулка. Той беше ехо на Надка Михайлова и провалиха СДС. Първо Костов го провали, но и Надка действаше в тази посока. Младенов е нерешителен и неубедителен. „Ти го гласиш и за президент, ще сбъркаш", поучи той.

„Трайчо ми се вижда много несериозен човек“, каза още Вучков.

„Всички министри на културата след 1989 г. са некачествени. Все се назначават отделни специалисти. Еднопосочни хора, нямат естетическа подготовка“, категоричен беше водещият.

„Не ти е леко, наглата опозиция иска да отговаряш за идиотщините на целия провалил се преход. Ти имаш грешки, имаш слаби министри – икономическият, здравният, 4-5 са. Тая правосъдната Мария (Маргарита Попова, бел. ред) – тя говори като детска учителка в парламента“, подчерта още тв водещият.

„Не можеш да разчиташ на хора като Иван Костов, трябва да намериш пътя. Волен има съпротива в ЕС, еднопосочен, юмручен е, как ще преодолееш това“, продължи професорът.

Той повдигна въпроса и за състоянието на дългогодишната приятелка на премиера Цветелина Бориславова.

„Цветелина си е направила така, че в нейния бизнес си е постигнала своите резултати. Работила е години наред“, коментира Борисов. „Ама отде тия милиони бе, Бойко?“, запита веднага професорът.

„Аз от 3 години не живея с нея“, каза още премиерът и допълни, че в банковата система всичко строго се контролира.

Проф. Вучков не подмина и темата за културата и естетиката в обществото.

„Цялата интелигенция и много хора, които ме срещат по улиците, сме потресени от безподобната чалга, която залива целия телевизионен фронт. Това е нещо страшно. Ние сме наводнени от порнографски въздействия, пеят се песни по клозетни текстове, възмути се Вучков. Това опростачва и оглупява нацията“, разпали се професорът.

„Виж каква песен ти е посветила Сашка Васева", каза той.

„Не, не ща да слушам. Аз не съм виновен, че има луди хора, които пишат глупости. Какво да направя – да ги интернирам в „Белене" ли, да строят централата?", пошегува се Борисов.

Професорът не пропусна и председателя на Народното събрание: „Цецка Цачева се облича малко като коледна елха“, беше модната присъда на Вучков. "Трябва да има култура на поведението", изтъкна водещият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
11
 
9
 
! Отговори
Petyo123 преди 13 години
2 полюса: 1 90 % от нещата са верни.но и,както е казал О .Уайлд ..." няма нещо по-мръсно от устата на дърт ***..."истината е някъде там.
125
4
 
10
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
GOLEMI RAZBIRA4I STE BE ,VU4KOV NE STAVA , BORISOV NE STAVA , STANISEF E SER-GEI , KOSTOV NE STAVA , MIHAILOVA NE STAVA , PARVANOV E GOCE I ARHAR .........AMI VII SI GI IZBIRATE BE *** !!!! KATO NE VI HARESVA EDIN BOIKO ILI EDIN PARVANOV ILI EDIN STANISEF ....IZLEZTE NA ULICATA I GO SMENETE . AMA E PO-LESNO DA SE PISAT GLUPOSTI , I NA MENE MI E PO-LESNO,NO NESTO TRIABVA DA SE NAPRAVI NE SAMO DA SI DRASKAME !!!!AI 4AO !
124
0
 
6
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 13 години
събирал хората из селата в залите на кметствата и кат един ти комунист посочвал с пръст-Ти направи ли си коронарография в нашите болници??направи си-бат Бойко плаща-хаха
123
1
 
8
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 13 години
само не проф.Младен Григоров за министър-той е подчинен на Чайкафарма и ще корумпира останалата некорумпирана част от страната.трябва да се отличи със званието-Турист на годината.От обикаляне на села и паланки да рекламира инвазивните кардиологии на Шайкафарма
122
8
 
8
 
! Отговори
Obnoxious преди 13 години
Драги *** и тяхни симпатизанти. А спомнете си злодеянията на комунизма от последните 2 серии на бг сериала Патриархат. Така че хайде, моля ви по-малко глупости да дрънкате против ББ и ЮВ. Оправия няма с т5ази поръчкова журналистика. Не можете да се полеете на пръста и на двамата, които толкова много плюете. Ама то на нашия народ паметта му е все къса, та затова страда. А радвайте се на Трактора, на Янето, на Патрашка и Патрашков. Хак ни е всичко, дето ни се случва.няма угода за вас.
121
10
 
5
 
! Отговори
Чао преди 13 години
Значи платената номенклатура на БКП/БСП + ДС........загробиха България през последните 20 години.....и Кучков е един от тях!!!!!Как се ставаше професор през социализъма питам....ще му помогна - с много навеждане...и с много духане...ама нема, как да си го признае..."Кучков вземи поза партер":)))))))Шегичка, бе Кучков...ама минало незабравимо:))))))))И сеги плачкаш, да се върне нали!!!
120
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов за пореден път доказа, че е най-ерудирания политик за момента, запознат е и говори с рутина за всички важни теми за страната, всички доводи ги подкрепя с имена, факти и цифри, при него няма типичното комунистическо празнословие и безмислено говорене. А като се прибави и това, че е истински патриот, го прави най-добрия премиер за всички времена от историята ни. Вярно, Стамболов направи много за БГ, но тогава нямаше комунисти, които да пречат по-всякакъв подъл начин.
119
5
 
3
 
! Отговори
citizen преди 13 години
za BalgariqEgati oligofrena !!!
118
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 13 години
Съгласен съм със 111
117
3
 
12
 
! Отговори
Kolio преди 13 години
Известният с голямата си уста телевизионен водещ Юлиян Вучков не е професор, нито дори доцент. Това сочи справка в масивите на Висшата атестационна комисия.Архивите на ВАК съдържат справка за присъдените научни степени и научни звания от 1962 година до април 2009-а. Секретарят на Висшата атестационна комисия проф. Стефан Радев каза пред "Монитор", че ако някой учен или преподавател го няма в списъка за присъдени звания, то той просто не е получил такова.
116
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е 1. Вучков много ясно го каза, че за 20г. преход БСП, заедно с бившите служители от Държавна сигурност е донесла най-големите злини на България, докара я до просешка тояга и сега няма моралното право да критикува, на което Борисов се изсмя и каза: БСП и морал?
115
3
 
12
 
! Отговори
Ego преди 13 години
Вучков президент!!!
114
6
 
7
 
! Отговори
за БЪЛГАРИЯ преди 13 години
Оставка? за какво , от кого и после на къде???Най ефективно оставката на Цецо мойе да поста съпругата му, г-жа Цецова, която скоро ще ражда....Ако това е принципна жена, на момента да збера куфара черното педераско бельо на Цветан, в един сак да набута онези малки кутиики със жички и в една раница да му сложи такъмите за содо-мазо, ритник и до тук със фъзвъзника на Българската Република.Коя жена която зне че съпругът ий е подслушвал най-доверените хора на Правителството, Приятелите си, политическите и професионални колеги за миг нема да ий мине на ум че и нея самате е подслушвал по схемата (искам да подслушвам лицето А, но искам разрешение за лицето Б, което има чести контакти със слицето А), А/ Кво? А неее,С кого да си говори бременнта г-жа Цветанова. С приятелката на лудата Яна, с друйката на Стнишката или Кобурготската Мария?Не тя си е говорила с Цветелина бо банкови въпроси, с г-жа Танова по митнически наредби с любовницата н Бойко за коя бира е по-добре да купи на Цецко...Госпожа Цветанова, вашият съпруг е подслушвал вас самата. Как живеет с тази реалност? Ка ще идете да раждате, А? Не се ли опасявате че лекарското съсловие ще пренебрегне некаква си Гербала Виртуална преданност и няма да компенсира колегите си от Г Оряховица със съответните записи, и ще изнесе в интервюта детайли от вашата бременност и раждане-а там има какво да интересува идиотчетата, не само см, кг и проплакало ли е бебето. Остава ви да си повикате некоя ***-израйдачка в един от шестте апартамента на Цецо и там да родите. Ама тогажа нема ли да се страхувате че *** като знае какво чедо ще тегли за малката главица, че нема да ви го подмени с друго още по черно от Цецко и с по-гъска и къдрава косица от колкото е плешлака на Цецовата Тиква. Та после вашето дете ромката израждачка да го продаде некаде на педофилите които искат да чукат оригинални деца на министри....За да не Ви хване параноята-изгонете Цецо, Поискайте му оставката като съпуг и министър. И спокой ще идете в която и да е болницата и хората ще ви посрещнат като една от тях, като една майка и едно бебе. Ще се грижат за вас както дългът им на лекари го повелява.Това около Цецовата политическа кариера е финито, ендито, конецито ито ито пребито...Важна сте вие, вашето бебенце и спокойствието с което вие двамата ще сте с открит поглед и вдигнато чело пред семеиството си, роднините си, приятелите си. Будете една смела и мъжка жена. С пожелания да сте добре, да сте силна и да сте щастливи и здрави с бебето. Днес вие можете да направите едно добро дело-да помогнете на Бойко Борисов да свали напрежението от управлението на ГЕРБ. Нещата са кофти. Ето тук е вашето място не като некакво ЕГН, или съпруга на министърът на МВР. Вие сте булгарка и милеете от позиция на общественният ви статут за БЪЛГАРИЯ.Така правят всички подслушвани, незаконно следени, арестувани и бити с бързо отварящи се врати....
113
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, леки критики са това.. Аз не бих говорил на ББ на "Вие", най-малкото. Но съм съгласен с Вучков, че повечето министри са катили.
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, леки критики са това.. Аз не бих говорил на ББ на "Вие", най-малкото. Но съм съгласен с Вучков, че повечето министри са катили.
111
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не извадят снощните рейтинги? Турската телевизия БТВ с миризливата анадолска помия, която излъчват са я гледали само по махалите и ДПС клубовете.
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой *** е писал това, гледах предаването. Накрая само дето не се разцелувана. Всичко си беше ОКЕЙ. Вучков харесва Бойко и мрази Гоце.
109
5
 
20
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Има някакви фройдистки проблеми този Вучков!Интелигентен човек, но избива някаква мания и комплекси!Специалистите да кажат!Да му се чуди човек на Борисов, че е отишъл при него?!?
108
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Какво да направя да ги интернирам в Белене" ли, да строят централата"Ако го направиш, ми имаш гласа за още 3 мандата.
107
11
 
11
 
! Отговори
Ех преди 13 години
Това не беше интервю, а монолог на смахнатият професор. След 5 минути мъчение на зрение и слух човек се чувсгва щастлив като си пусне Радка Куршума с парчето и "Пожарникарю мой".