Сядаме с червеното вино и сланината, после - инфаркт!

Премиерът даде пространно интервю пред проф. Юлиан Вучков
Обновена: 8 фев 2011 22:55 | 8 фев 2011 22:49,
444
Сядаме с червеното вино и сланината, после - инфаркт!
И ние грешим, призна Борисов. Снимка: БТА

"Някъде да има училище за премиери или за кметове? Не ми е известно да има, ето затова е нормално да грешим”. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Времена и нрави” на проф. Юлиан Вучков по Канал 3.

Премиерът изтъкна, че дори в предприятията има фабричен брак. Като пример за гаф той посочи неуспешната първа кандидатура за еврокомисар на Румяна Желева. Борисов обаче веднага подчерта, че управляващите са поправили грешката и сегашният ни еврокомисар Кристалина Георгиева е станала „европеец на годината”.
Премиерът определи като "жива спекулация” слуховете, че партията му е започнала да "прокарва ДПС, защото мнозинството е крехко”.


"Ние сме единствената партия, която извади всички кадри на ДПС от властта”, категоричен беше той.
"Ако бяхме взели ДПС в коалиция, щяхме да бъдем несменяеми”,смята той.  "Не искам да бутам джамии, но искам да строим черкви”, каза още Борисов. 
 

"Лекарите са най-интелигентните хора, те да бушуват, ми беше много тежко”, коментира Борисов напрежението в сферата на здравеопазването. "Всичко, което е правено в здравеопазването, е да те е срам да го говориш”, допълни той.

Още по темата

Проф. Вучков от своя страна каза, че лекарското съсловие трябва да се стегне и изрази съмнение дали сегашният здравен министър Стефан Константинов има авторитет, тъй като той нямал дълбок поглед за цялото здравеопазване. „Д-р Константинов е наблюдавал здравеопазването през кюстендилския си гинекологичен кабинет”, каза професорът.
Убеден съм, че министър Константинов ще се справи и първата задача е да се успокои сектора, посочи от своя страна Борисов.

Премиерът изтъкна, че всеки трябва да се грижи за здравето си. "Всеки е длъжен да спортува и да се храни правилно", призова той. Според него българинът "пие ментета, пуши лоши цигари – всичко това се отразява на здравето и всичко това се изсипва в болниците за лечение”.
"Българският народ трябва да се храни правилно – като седне с червеното вино и сланината, после инфаркт – ами как няма да има?”, заключи Борисов.

Телевизионният водещ настоя още премиерът да лобира да се ограничи чалгата и липсата на вкус в обществото.
 "За чалгата съм съгласен, прекалява се", каза Борисов по повод изказването на проф. Вучков, че вулгарните текстове допринасят за деморализацията на младите хора.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
0
 
1
 
! Отговори
привърженик преди 13 години
Браво на Бойко ! Има познания и ни съветва какво да консумираме.
387
1
 
0
 
! Отговори
до #430 преди 13 години
е и?
386
0
 
29
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 13 години
От утре всички пенсионери да седнат със сьомга и черен хайвер!
385
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 426 "Колкото и да го плюете пак ще ва развинти на изборите "Научи български ***...Ще "ва" ти е развинтил хълката и главата на тебе
384
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
-генерал-лейтенант о.р. инж. д-р Бойко Борисов бивш член на БКП,който отказа да се деполитизира и напусна МВР-Цветан Цветанов бивш член на БКП и милиционер от комунистическото МВР , -Цецка Цачева бивш член на БКП, бивш партиен секретар-Лъчезар Иванов бивш член на БКП -Божидар Димитров бивш член на БКП, -генерал-лейтенант Аню Ангелов бивш член на БКП-Кристалина Георгиева /еврокомисарката / бивш член на БКП
383
3
 
30
 
! Отговори
Деница Крумова преди 13 години
Живея в чужбина от 10 години-ако ви кажа ,че и тук се носят лафовете на г-н Борисов и ги смятат за несмислени и не много интелигентни,надявам се да не ми се разсърдите.Да се живее здравословно е лукс ,дори в нормална държава ,а За изтерзана България -просто е гавра така да се изкажеш ....Баща ми е пенсионер в Бг,с 248 лв пенсия,ако не му пращам ПОНЕ по 300 евро месечно,не знам как ще оцелее...а той сланина и вино седнал да обсъжда,ама като го гледам и интервюиращия..ми е ясно
382
8
 
11
 
! Отговори
anuta преди 13 години
Признавам ,откраднах го от друг коментар,но но 100% споделям това мнение и искам да го постна и азПостижения Бойкови:АЕЦ - 1,5 млрд нагореМагистрала Люлин - 60 млн нагоре платени от държавата.Инфлация-25%Фискален резерв - 1,7млрд надолуВъншна задлъжнялост - 800 млн нагореДанък "колиба" вместо данък "лукс":)7% отстъпка плюс главниците и лихвите, дължими от държавата за забавяне и фирмите си получават дължимото от държавата:)Без обезещетения за трайно безработните в предпенсионна възраст30 Дек 2010 2011-01-10 И пенсионерите вече плащат 2,40 потребителска такса Фермерите сами ще плащат за екарисажи и ваксини на животните14 Дек 2010ВСИЧКИ АНТИКРИЗИСТНИ МЕРКИ СЕ ПОРОДИХА В СЛЕДСТВИЕ НА НЕРАЗПЛАЩАНЕТО НА БОРИСОВ И ЛОШОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ.Благодарим ти Бойко:Учениците ти благодарят за голямата ваканция!Работещите ти благодарят за пенсионната реформа така те никога няма да станат пенсионери!Пенсионерите ти благодарят за коледните надбавки!Пушачите и шофьорите ти благодарят за новите акцизи на горивата и цигарите!Академиците, докторите, учителите, лекторите, студентите, музикантите, актьорите, те ти благодарят че закри културата, науката, образованието и изкуствата!Бедните ти благодарят за данък барака.ЗАКЛЕВАМ СЕ, ЧЕ ОТ КАКТО СЪМ ДОШЪЛ НА ВЛАСТ НЕ ЗАДЪРЖАМ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ПО БАНКИТЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТАКИВА КАТО СИ БАНК.
381
4
 
15
 
! Отговори
дядо преди 13 години
ми аз деца всекидневно пия червено вино по кило на обяд и по кило и половина вечер плюс 50-100гр домашна ракия с всяко ядене,сланина ям поне два пъти седмично през зимата и съм на 80г.Който не пие и не пуши ще умре здрав!
380
3
 
37
 
! Отговори
Върл Демокрад преди 13 години
..като седне с червеното вино и сланината... Тази нова година не ядох сланина и не пих червено вино. Само пуканки и кока кола. Не гледах Снежанка и дяда Мраз, а Санта Клаус и някакво рогато животно. Яко беше! Дядо ми стар комунист - сядаше на маса и с червено вино, греяна ракия, пържоли, сланина, бахур (всичко собствено производство) и доживя до 85 години. Във входа на блока ни измряха около 12 души на 40-50 години.
379
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Медицинският експерт дофтур БУДА се изпpазни!
378
1
 
28
 
! Отговори
Иванова преди 13 години
"Българският народ трябва да се храни правилно като седне с червеното вино и сланината, после инфаркт ами как няма да има?, заключи Борисов- не е вярно това, да го духат всички теории на "учените" - имам баба на 101 г. която за тези години е изяла на толкова прасета маста и сланината, продължава да пие вино и ракийка и е със всичкия си, сама се обслужва ходи и се пере - направете извод
377
1
 
12
 
! Отговори
до 388,а може и... преди 13 години
Гангстери за Елиминиране и Разрушаване на Българското/ГЕРБ/
376
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 13 години
Какво се лендзите толокова с Цветанов?! Да не сте ми намерили досието, ей ... Че ще взема да ви скъся престоя във властта ... Айде, чао и умната ...
375
5
 
17
 
! Отговори
Бай Григор преди 13 години
Ами със сланина ще си го пия виното , като е толкова скъпо телешкото ! И ще пуша контрабандни цигари ,като увеличихте нашите ...и данъците си няма да плащам , че дано не стигнат парите да СРС-та...
374
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бат Бойко-БОГ:)))
373
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото и да го плюете пак ще ва развинти на изборите
372
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 400 Ти оранжевко ,разбираш ли си сам това ,което си писал??Такива чуждици за тебе са ТАБУ!!!
371
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 13 години
Бойко, ти какво ще празнуваш на 14 - ти?
370
1
 
2
 
! Отговори
аре стиа, бе преди 13 години
411 - необратимо ГМО, безнадежден случай. И граматиката не знае. Загубил я е да обикаля по пазарите и да търси "българските" продукти.
369
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 13 години
Бойко, сериозно те подозирам, че си станал мюсулманин и не само това ...