Хлябът по БДС – само при интерес от клиента

Без набухватели насъщният ще е по-клисав, макар и по-полезен
Обновена: 12 фев 2011 09:20 | 11 фев 2011 19:35,
62
Хлябът по БДС – само при интерес от клиента
Снимка: Булфото

Хляб, произведен по държавен стандарт, ще се наложи на пазара само ако има интерес от клиентите. Такъв тип хляб, замесен без коректори, няма да има толкова добър търговски вид, но ще бъде по-здравословен.

Това коментира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричко Тошко Няголов по повод намерението да бъде въведен държавен стандарт за три вида масов хляб.

Без набухватели и при по-ниско съдържание на глутен, типовият хляб ще бъде по-безформен, по-клисав, но без съмнение по-полезен за диабетно болни, поясни председателят на браншовата организация.

Още по темата

Той добави, че за да гарантират стандарта на хляба, хлебопроизводителите трябва да са сигурни в чистотата на брашната, в противен случай лабораториите лесно ще хванат примесите в крайния продукт.

Няголов не се ангажира каква би била цената на хляба, произведен по държавен стандарт, но припомни, че близо 50 на сто от стойността на продукта се формира от "етикета" на брашното.

Ако брашното, произведено по държавен стандарт, поскъпне, ще поскъпне и хлябът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
оли преди 13 години
Колкото до брашното- схемите с изкуственото завишаване цената на пшеницата са ясни на всеки.По-мизерното е, че управляващите са способни да погубят малкото плюсове на собствената си страна- производството, ... с което връщат всички ни столетия назад - всеки сам си гледа реколтата... и пак ще ядем хляб. НО тогава на тях кой ще им прави?? Може би ще прибягнат до клисавите запаси :)))))) То бива бива, ама да предаваш собствените си интереси... нискоинтелигентни управляващи ли имаме или как ???
59
0
 
6
 
! Отговори
оли преди 13 години
Дрън дрън, та пляс ... !Хората от цялото ми родословно дърво правят хляб, ама до сега клисав никога не е бил. Явно, че който знае и го може - си го знае и го може. А онези дето смятат, че щял клисав да бъде - ИЗЛЕЗТЕ ОТ БРАНША! Аман от самозванци! Защо цялото общество трябва да страда, заради ламтенето на поредния разбирач, на който му се прищяло да има 5 лева повече в джоба?! Пък явно и понятие за хляб липсва ... Едно ще е сигурно - ако хлябът бъде клисав, значи е преднамерено!
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миро мършата пак ни литна да си лафим глупости. Истината е че некадърното управление на Герб доведе до износ на зърното от България и повишаване на цената му. Да чухте, когато другите страни от Черноморски регион въвеждаха мерки за ограничаване на износа си България да направи нещо,Не. Сега виновни са им производителите, които и без това изнемогват. Само ни пудрят мозъците да не се сещаме, че рибата се вмрисва от към главата.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а защо моя хляб в домашната хлебопекарна винаги става супер? какъвто никога не съм яла купен, с всякакво брашно, което сега има по магазинитеще стане като с млякото и саламине - резултата ще е единствено поскъпване!
56
0
 
6
 
! Отговори
Русе преди 13 години
Моето семейство също си правим хляб в къщи.Имаме домашна хлебопекарна.Хлябът е чудесен.Слагаме му ядки и го правим от различни видове брашно.Най-добро е брашното ,продавано в Метро магазина.От един килограм брашно се изпичат два и половина хляба , по 700 грама.
55
0
 
4
 
! Отговори
Дани преди 13 години
kакво от това,че ще си купим малка хлебопекарна?нали важното е брашното,а хубавата пшеница се изнася!
54
0
 
19
 
! Отговори
Stuny преди 13 години
Това, че хляба щял да стане клисав, са глупостите на хлебопроизводителите, за да може да ни пробутват скапаните си хлябове, пълни с ***! Всички на повече от 30 знаем какъв е вкусът на хляба от татово време (не че искам да го върна, а искам само стандарта за храните да бъде напълно възстановен). Освен това и брашното, което се продава е с доста съмнително качество(даже и на уважавани мелници), Имам хлебопекарна и брашното от един производител един път е добро, един път - скапано.
53
0
 
14
 
! Отговори
kireza преди 13 години
на 51Имах чудесна машинка,после си купих друга и тъй като не ми харесваше формата,само меся в нея а хляба си го пека в тефлонова тавичка,в малка фурничка.А вие щом сте толкова хора ви препоръчвам малка тестомесачка и ще си печете много хляб наведнъж.Въпроса не е в машинките а в домашното приготвяне при което няма отровните химикали на химическите хлебни цехове.(В България няма фурни,мандри а има химически цехове на бандити)
52
0
 
18
 
! Отговори
kireza преди 13 години
на 52ЛЪЖАТ за да вдигнат цената на хляба,тяхната м...Аз също сам си пека хляб и не само не става клисав ами набухва много макар да ползувам 1/4 пакетче мая.ЛЪЖАААТ БАНДИТИТЕ!!!
51
0
 
26
 
! Отговори
Бавно вдяващ преди 13 години
Добре,как става така,че домашния хляб дето си го правя с продукти от магазина става хубав ??? А тоя ме убеждава,че без неговите *** не става за нищо хляба ???
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам какво ги прехвалвате тези хлебопекарни, само че аз не съм доволна. Първо 5 човека сме и един хляб не ни оправя, а трябва да се чака 4 часа за всеки. Второ хляба излиза един такъв ниакъв... квадратен или правоъгълен.
49
0
 
21
 
! Отговори
Стига сте агитирали преди 13 години
Трябва да ви е ясно, че хората не са глупави. Някогашният хляб не беше нито клисав, нито безформен и най-важното имаше вкус на хляб, не на дунапрен.
48
0
 
2
 
! Отговори
алф преди 13 години
Ветеринарите са грабнака на агенцията ....ДА ИМАТЕ НЕЩО ПРОТИВ А...не е ли готино да си запазиме ТУРБО ЕКСПЕРТИТЕ .. е па они са като стадарта СТАРА ПЛАНИНА-АНАЛОГ НА МИШЕЛИН АЛПИН ...
47
0
 
2
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
31, така като теб са говорели партийните секретари след създаването на ТКЗС-тата - като се счупи съветския трактор - фащистки саботай било :))))))))))))
46
6
 
5
 
! Отговори
Сини Венци преди 13 години
Браво БОКООООООООО !!!! Давай БОКООО !!!! Мачкай БОКООО !!!! Покажи им новия iPad БОКООО !!!!
45
2
 
15
 
! Отговори
човек преди 13 години
от две години ползвам хлебопекарна , като брашното го купувам от една селска мелница . в сместа слагам брашно , мая , щипка сол , щипка захар , вода и няколко капки олио . става невероятен хляб . скоро ползвах типово брашно , нищо общо няма с така " наречения " типов хляб от супера . днес купунах брашно за мой роднина и попитах работниците - има ли зърно за мелене , щото нали пишат че свършва .отговориха ми - силоза е пълен , има и на склад . не ни стрижат , дерат ни герберските касапи .
44
0
 
13
 
! Отговори
ALO преди 13 години
от 1 месец не купувам хляб от магазини/ купих си хлебопекарна /с 2 филийки се наяждам/
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялата дандания с хляба по БДС е за да може после Миро да се оправдае с него за поскъпването. Помнете ми думата само след има няма 2 месеца, за цените на хляба ще е виновен БДС стандарта и това ще се казва официално
42
0
 
13
 
! Отговори
666 преди 13 години
До 29.Ох бай Петко да си жив и здрав,няма по хубав хляб от селския ,правен на фурна с дърва без някъкви Е ка та.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 22Ти за правописа ми недей да се грижиш. Все едно искаш да ми кажеш, че не ти се е случвало да сбъркаш два съседни клавиша или почти съседни. Докато се хващате за думите, а не за съдържанието, винаги ще си останете калитковци.