Кристалина Георгиева – най-влиятелната жена в BG

В десетката са още Цветелина Бориславова и Йорданка Фандъкова
Обновена: 7 мар 2011 12:44 | 6 мар 2011 22:08,
284
Кристалина Георгиева – най-влиятелната жена в BG
Снимка: БТА

Еврокомисар Кристалина Георгиева беше обявена за най-влиятелната жена в България.

Награждаването е част от проекта „100-те най-влиятелни жени”, който се провежда за първи път у нас.
 
Първите 10 позиции в класацията са определени от специално подбрано мъжко жури, съставено от 10 влиятелни мъже, сред които министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.

В десетката освен Кристалина Георгиева са още: Цветелина Бориславова, председател на сдружение „Глобална България”, доскорошен акционер и председател на надзорния съвет на СИБанк.

На 3-то място – Йорданка Фандъкова – кмет на гр. София, следвана от Саша Безуханова – директор направление “Публична администрация” в “Хюлет-Пакард” за Централна и Източна Европа (4-та по влияние) и от Ирина Бокова – председател на ЮНЕСКО – на 5-о място.

На 6-а позиция е първият български еврокомисар Меглена Кунева. На 7-а позиция – Даниела Доковска – адвокат, председател на Висшия адвокатски съвет. На 8-о място журито класира една от най-добрите български тенисистки, стигала до Топ 4 в световния тенис, създател на екологичния сайт и инициатива „Горичка” – Магдалена Малеева.

На 9-о място е Виолина Маринова – изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

В Топ 10 е и дългогодишната главна редакторка на в. „24 часа” – Венелина Гочева, сега вицепрезидент на борда на директорите на „Медийна група България Холдинг”.

До 50-о място влизат още журналистката Диляна Грозданова, Силва Зурлева, съдийката Нели Куцкова, великата Райна Кабаиванска, социоложката Румяна Бъчварова и други.

„100-те най-влиятелни жени” е втората годишна класация на в. „Пари”, след като в края на миналата година всекидневникът издаде „100-те най-богати българи”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
17
 
4
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
Кристалина Георгиева би била един подходящ кандидат за президент на Бг и ще бъде избрана.
241
4
 
10
 
! Отговори
NdNd преди 13 години
Тя не може да стане президент, но някои си мислят че тиквата може и понеже цвъцко се ***, тая ще я тикнат за премиерка.Евтино - ама от *** герберски кратуни какво да очакваш.Дори и световното еврейство не може да спретне такава глупост (пу-пу - дано пази господ!)
240
15
 
8
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
Браво на Кристалина Георгиева,една достойна за уважение жена.
239
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите се напъват да си нарисуват нов герб, стария се изтърка и ръждяса. Дали е толкова глупав българина да им се върже пак?
238
1
 
23
 
! Отговори
ЕДИН НЕВЯРВАЩ преди 13 години
ОТНОСНО втората в класацията Цветелина Бориславова - абсолютна пародия е тази класация - защото Цветелина я познавам лично, беше ми състудентка в Университета - миловидна и чаровна, но интелектуално равнище под средното. Затова преди като научих, че ръководи най-проспериращата банка в България, щях да се срина от смях. Явно тя е подставено лице на задкулисни играчи.
237
3
 
7
 
! Отговори
До 173 преди 13 години
Ами ти бе,ТИКВО неузряла,за какво влизаш тук?Какво ли питам?Тиква и мозък!Две несъвместими ПОНЯТИЯ!
236
5
 
10
 
! Отговори
До 176 преди 13 години
Ей,проличахте си тиквите,колко сте продажно семе!До вчера апелирахте за Цвъцко апартамента,днес за тая кощтрамба!Извадете някой друг от НАФТАЛИНА!
235
2
 
9
 
! Отговори
вили преди 13 години
Знаете ли, че приятелката на Николай Младенов се подвизава в блог.бг с истинското си име и снимка на аватара. gergana jordanova.blog.bg Гери Йорданова е банкова чиновничка, която гордо позира пред обективите на БТВ с Ники Младенов и Бойко. Точно в този момент ББ ги подкани да се женят. Голям смях беше:)))
234
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я ми кажете,кои са и родителите,за да ви кажа защо е на тоя ПОСТ!!ЛИЦЕМЕРИЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!Или и тя е завършила Рабфак?????
233
2
 
16
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Защо в класацията я няма Ивана? Личната певица на тиквата?
232
2
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
qvno e trqbvalo da izberat onazi kradla biv6ata socialna ministarka maslarova i vsi4ki 4erveno-sini drugari 6tqha da sa v ekstas.otidohte si bokluci ve4e vi nqma,ostava vi samo komentari da pi6ete i da pluete v o4akvane da doidat prokurorite u vas.
231
11
 
15
 
! Отговори
Независим преди 13 години
Още щом прочетох, че Николай Младенов е бил в комисията по подбора ми стано ясно - промиване на общественното мнение.Ако го пуснеш подбора в Галерия, в сайта на Днес или СКАТ резултата ще е друг.Цели се в момента да се обработи падналия рейтинг на ГЕРБ.Няма разлика между Кристалина и Румяна Желева, само дето знае английски език.Много станаха гафовете от ГЕРБ и забравиха да управляват държавата, от начинанието по укрепване на партийната дисциплина.Кой е за Кристалина +кой е против ния -
230
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото и да ми е неприятно да го призная, в България все още не се е родила силната българка,която да грабне сърцата на българите.Появи се някаква мисъл в медийното пространство за жената -квачка,която да ни стопли и приюти под своето крило.Каква носталгия ги гони някой ,търсейки образа на Партията- закрилница.Всичко е миш-маш,мокра плява.
229
1
 
1
 
! Отговори
v преди 13 години
hahahaha tova beshe dobro ya shpinina:)
228
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 13 години
Влиятелните жени в България се броят на пръстите на едната ръка. За каква класация на 100-те говорим тогава?!?!?!? Недоумявам. И понеже не се намериха такива "влиятелни" жени, си ги изсмукахме от пръстите, а Кристалинчето е сега на мода.
227
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
руски шпионин то е ясно , само ми е чудно в кой колхоз е обучавана, само не ми промивайте мозъка да гласувам з анея
226
7
 
4
 
! Отговори
v преди 13 години
ми дай да видим кой е по достоен според теб и ти е по познат? служите на Световната банка, Боже мой ми тя е била вице-президент дори, а и Еврокомисар на 2010!! в БГ може и да не е много:)обаче повярвай в Европа такива хора са много уважавани
225
5
 
6
 
! Отговори
ре 225 преди 13 години
И Уикипедия, и Евросъюза, и САЩ, и Световната банка. Не разбра ли батка, че целия свят е една тотална конспирация на ГЕРБ срещу великата партия-майка?
224
6
 
20
 
! Отговори
:) преди 13 години
К.Георгиева - най-влиятелната жена в България?!?!?!?!?!?Известна е с репликата "Yes, Sir!", която изпълни с гордост няколко пенсионера и толкова. Освен, че е бивш служител на Световната банка и настоящ еврокомисар, не се знае нищо друго. Просто се появи с фанфари и фойерверки и не е омърсена с политическо минало в България. Това не я прави нито добра, нито лоша. Една не толкова обикновена жена. Да я превръщате, обаче в новия български месия е смешно. Не я познавам.
223
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май и Уикипедията е инфилтрирана от герберчета :))