Кристалина Георгиева – най-влиятелната жена в BG

В десетката са още Цветелина Бориславова и Йорданка Фандъкова
Обновена: 7 мар 2011 12:44 | 6 мар 2011 22:08,
284
Кристалина Георгиева – най-влиятелната жена в BG
Снимка: БТА

Еврокомисар Кристалина Георгиева беше обявена за най-влиятелната жена в България.

Награждаването е част от проекта „100-те най-влиятелни жени”, който се провежда за първи път у нас.
 
Първите 10 позиции в класацията са определени от специално подбрано мъжко жури, съставено от 10 влиятелни мъже, сред които министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.

В десетката освен Кристалина Георгиева са още: Цветелина Бориславова, председател на сдружение „Глобална България”, доскорошен акционер и председател на надзорния съвет на СИБанк.

На 3-то място – Йорданка Фандъкова – кмет на гр. София, следвана от Саша Безуханова – директор направление “Публична администрация” в “Хюлет-Пакард” за Централна и Източна Европа (4-та по влияние) и от Ирина Бокова – председател на ЮНЕСКО – на 5-о място.

На 6-а позиция е първият български еврокомисар Меглена Кунева. На 7-а позиция – Даниела Доковска – адвокат, председател на Висшия адвокатски съвет. На 8-о място журито класира една от най-добрите български тенисистки, стигала до Топ 4 в световния тенис, създател на екологичния сайт и инициатива „Горичка” – Магдалена Малеева.

На 9-о място е Виолина Маринова – изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

В Топ 10 е и дългогодишната главна редакторка на в. „24 часа” – Венелина Гочева, сега вицепрезидент на борда на директорите на „Медийна група България Холдинг”.

До 50-о място влизат още журналистката Диляна Грозданова, Силва Зурлева, съдийката Нели Куцкова, великата Райна Кабаиванска, социоложката Румяна Бъчварова и други.

„100-те най-влиятелни жени” е втората годишна класация на в. „Пари”, след като в края на миналата година всекидневникът издаде „100-те най-богати българи”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
7
 
13
 
! Отговори
Комсомолец преди 13 години
Добро утро, другари! Бутнахме ли правителството вече, или и днес сме на пълна смяна?
221
7
 
6
 
! Отговори
Е. Масларова преди 13 години
Тая па Кристалина коя е? Шматка, не може 5 лева да открадне, тръгнала политик да става...
220
5
 
23
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
В ХОД е поредната манипулация над българския народ с цел лансиране и налагане в общественото съзнание на нови политически фигури. Пример за това е "избирането" на Кристалина Георгиева за: Най-влиятелна жена в България. Над какво е повлияла Кристалина Георгиева в България??? Какво е направила за България??? Кой я знаеше в България докато не я наложиха за представител на България в Европейската комисия??? Целта е ясна: Налагането на нов човек в политическото пространство на България от задграничните кукловоди -- който да е също тъй верен и послушен като сегашните -- защото те сегашните "се издъниха" поради некадърност, алчност и глупост и загубиха тотално доверието на народа.
219
9
 
6
 
! Отговори
Р. Петков преди 13 години
Браво другари, днес сте в стихията си! Бонус по 5 стотинки на коментар!
218
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коментира се усмивката на Кристалина. И вие, ако поживеете дори и няколко години сред тези лицемери, ще почнете да се усмихвате по този начин. Иначе отпадате от "доброто общество".
217
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази нула откъде се пръкна в медиите? Ако имаше конкурс по невзрачност и безхарактерност, Кристалина сигурно можеше да се класира... Баси, даже и името й е комплексарско...Я оставете жената да се върне при плетивото си, а не я срамете повече.
216
1
 
3
 
! Отговори
ДО РЕАЛИСТ преди 13 години
как какво бе пич?? гледай малко по на широко не само политически!!bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0стига с тая злоба това ще ни погуби !!!
215
2
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
според кого е най-влиятелен?
214
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хехе, платените коментатори посегнаха и на най-кадърния човек в държавата. Смешни сте :)
213
5
 
26
 
! Отговори
и преди 13 години
какво е направила К Георгиева за България Моля посочете ми поне едно нещо защото аз не се сещам освен че и се направи голяма пиар акция от правителствотоКой я познава тази дама служителка от Световната банка.
212
4
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Само дето не разбрах какво и е "влиятелното" на Кристалина?!Май тук става дума за друго - нагласена класация, от която евентуалната бъдеща кандидатка на ГЕРБ за президент да понатрупа актив, защото си няма.
211
1
 
4
 
! Отговори
до борокаро преди 13 години
И как така се уреди с баща травестит бе баце?
210
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега и за Кристалина ще започнат да изскачат флашки :) Ако Господ слезе на земята и пожелае да ни оправи бакиите, моментално ДС ще го изкарат че прави вино от вода и заобикаля закона за акцизите, че незаконороден или ***, понеже няма документи за самоличност, и че е инсценирал смъртта си на кръста, слек което се е укрил.
209
4
 
19
 
! Отговори
Мира преди 13 години
Кристалина е приятна жена и сигурно върши добра работа в ЕС,все пак трябва да си оправдае високата заплата,която получава.Но с какво ми е повлияла на мен?А останалите?Най влиятелни жена или мъж ще бъдат тези които са допринесли за благосъстоянието на народа и страната си.Останалото е светска суета .
208
4
 
18
 
! Отговори
вода ненапита преди 13 години
до вчера световнонеизвестната кристалина днес е най-известната българка! нали знаете,ня е преподавала икономика на социализма- но с нежелание,по харесвалаикономика на камитализма,ама не й давали този точно предмет. оо,горката! но пък сега представлява българския капитализъм- дано е доволна!
207
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Maka i karvavi salzi i sopoli,drugari,nyama go nasto momiche drugarkata Korneliya.
206
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАЗИ ЛЕЛКА НА БИТАКА ЛИ Я НАМЕРИХА ,СИГУРНО Е ПРОДАВАЛА *** ВТОРА УПОТРЕБА ВНОС ОТ КИТАИ И ТУРЦИЯ ,ВИЖДАХ Я ТАМ 4ЕСТО .
205
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На какво влияят тези дами в България?Та те повечето са за прокуратурата директно!Кристалина може да направи една хуманитарна акция за бедните в България!Бориславова направо да дава обяснение в прокуратурата , как се става банкер за една нощ!Фандъкова е кукла на конци!Доковска , забравихте кого защитаваше!Малеева май не се състезаваше за България!За журито нямам думи - все отбор юнаци!Тъпо , тъпо , че вдлъбнато!
204
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО РЕКЛАМА - МАЛКО КАЧЕСТВО............
203
1
 
9
 
! Отговори
Александър преди 13 години
Хюлет-Пакнай-влиятелната женаард :))))