Няма да пускат предсрочно магистрала "Люлин"

Аутобанът ще е готов на 15 май т.г., обещаха от АПИ
14 мар 2011 17:55,
79
Няма да пускат предсрочно магистрала "Люлин"
Снимка: АПИ

На 15 май тази година ще бъде пуснато цялото трасе на автомагистрала „Люлин“. Това заяви инж. Лазар Лазаров от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ при проверка на хода на строително-монтажните работи по обекта.

Планираното пускане за дата 15 март на едното платно за движение в посока Перник – София се отлага. Лазаров се позова на изготвен анализ от експерти, според който въвеждане в експлоатация на част от магистралата на този етап е невъзможно.

Основна причина за отлагането са лошите метеорологични условия, които възпрепятствали строително-монтажните работи. Забавянето се налага във връзка с полагането на последния пласт от асфалтобетон, за което са необходими положителни температури. Този слой защитава т. нар. дилатационни фуги.

Още по темата
„Ако беше пуснато движението по обекта без полагане на този последен пласт на платната, имаше голяма вероятност изпълнението на дилатационните фуги да бъде компрометирано.

АПИ като възложител на обекта държи на качествено изпълнение и затова преценихме трасето да не бъде въведено все още в експлоатация“, коментира инж. Лазаров.

Въпреки че движението по автомагистралата не е пуснато, от и към Перник преминават автомобили.

„Голям проблем за нас и за строителите са преминаващите коли. Можем да ограничим нерегламентираното преминаване на превозни средства по строителния обект, но за съжаление това ще забави строителството, това са излишни разходи.

Апелирам към органите на „Пътна полиция“ да си влязат в правомощията. Глобата е значителна, около 150 лв. за такова нарушение“, подчерта Лазаров.

Към момента aутобанът е готов 90 процента. Очакванията са магистралата да бъде изпълнена качествено и в срок.

Лазаров посочи, че са изплатени 173 милиона евро от всичките 185 милиона за строителството на „Люлин” на турската компания „Мапа Дженгиз”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: магистрала Люлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
истински българин преди 13 години
пишете си само глупости и Боко Ви бил крив ,кой докара тази фирма да строи ,построили сме магистрали в арабския свят , а дойдоха точно те да строят у нас и като сте недоволни станете народни поборници ,а не селски клюкарки не разбирайте че защитавам Боко ,но така народ не се става ,а башибузек
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А! И каква все пак ще излезе цената дето Боко лично бил намалил?При тия разтеглени срокове май ще X2 X4 X8 ....
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали Боко заяви че ще е готова преди новата (настояща) година?После за Февруари,Март а сега май през Май :)За Боко една наша поговорка:Не казвай 'Хоп' преди да си скочил!
70
1
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Никакво пускане! Задръстен съм от рязане на ленти!Ще чакате до навечерието на изборите, че както ми се срива рейтинга една магистрала тогава ще ми дойде точно тамън.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
otkade nakade rezacite sa abonirani da stroiat vsi4ko tuka?
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой всъщност е Бойко Борисов - поредният неокомунистически проект на ДС и Тодор Живковския клан на БКП, чиято единстена задача е да баламосва простолюдието с народняшки лафове тип "Тато", които както истински лапнишарани,българския масов данъкоплатец жадно пъглъща. Като резултат - най-бедната и най-нещастна нация в Европа!
67
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Абе да ви кажа,незнам дали ще я пускат или не,но знам че още преди да я пуснат почна да се руши....хаахахахахаха..... държели на качество....не ги е срам.....на колелото за банкя всичко се е свлекло...нямало е кой да направи дренаж....ама защо ли....и без него става....важното е някой да напълни джобовете.....
66
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Да знаете,много лошо нещо е да се компрометират дилатационните фуги :)
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe verno li e 4e Fodoska se iavaia nesto kato Gerbaricata Maika, Ceco kato Kain, a Buda kato Prometei, ***
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да пускат предсрочно магистрала "Люлин"A предсрочно ste пускат GERB da si ewe muteraikata
63
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 63 " не келемето и разбирача" абе "специалист".години плащаме за нищо .и когато тия магистрали бъдат готови и поставят бариерите и започнеш да плащаш едва ли ще си доволен...защото едно отиване и връщане ще струва колкото една сегашна годишна винетка за лек автомобил.и както всички надути и спекулативни цени в БГ.и тази ще е нереялно висока.и не мога да им кажа евала на сегашните управници за магистралите.защото са заложени при предишните.тогава Бойко и хабер си нямаше за премиер още
62
2
 
8
 
! Отговори
63 преди 13 години
Е какво да се зарадваме? На теб какво ти харесва в тая новина? Че тази магистрала ЩЕ бъде пусната пак в неопределеното бъдеще? Вече я откриваха поне десет пъти, а от това което виждам мога много сигурно да ти кажа, че на 15 май или ще слушаме отново оправдания или магистралата ще бъде отново открита, пак ще се режат ленти, а на 16 май ще излезе в дълъг ремонт. Пример южната дъга - гордостта на Тиквата
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко чака още да обеднее българския народ и всички българки да станат *** и тогава отваря магистралата.
60
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех Българино.Българино за нищо не ставаш,не можеш една новина да коментираш като хората.Ако нищо не ние на ред поне за това се зарадваите бе келемета.Нали затова си плащаме данаците на колите,нали това искахме,или какво пак го изкелефирчихме всичко.Може поне това да признаем на сегашните управници.
59
2
 
15
 
! Отговори
Ташак преди 13 години
Магистрала няма да има и на 15 май.По точно може да има срязана лента с предизборна цел.Работя по магистралата и ще ви кажа,че строителството е трагично.Всичко се претупва,за да бъде повелята на вожда изпълнена.До година ,две добър път няма да има,Ще има подобие,което ще се ремонтира непрекъснато.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остава да измажат едно кпп и я пускат, те и за шенген затова не бързат, заради измазването
57
0
 
21
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Още ли не сте разбрали?! Магистралата свързваща Перник и Люлин все още не работи, защото не е завършена Голф лентата...
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и да я пуснат какво? С тая нафта я са минали 50 коли днеска я - не.
55
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
бе стига те с тия магистрали бе хора...народа е гладен и без хляб и гладува.а вие с вашите магистрали оревахте страната и Европата бе...ама много важно кога щели да станат магистралите...абе говорите сякаш само магистралите ни не са в ред а всичко останало е цъфнало и вързало.или оная гола и голяма тиква да има какво да открива ..и с тия цени на горивата не можем да си караме колите в градовете.а камо ло по прословутете ви "магистрали"аре ша ви .....а
54
5
 
24
 
! Отговори
ьз преди 13 години
Значи Борисов и Плевнелиев са знаели, че няма да бъде готова магистралата до Нова година и въпреки всичко са лъгали всички и са плащали като попове. Да, те много добре са знаели за това! А добър ден те ни лъжат от както са дошли на власт,какво стана с това прословуто ДДС което щяха да намалят на 15%,и осигуровки и тн,ха ха лъжи и па лъжи!

Спонсорирани публикации