Да подкараш Бентли с 200 лв. заплата

56 бизнесмена укрили данъци за 11 млн. лева
Обновена: 31 мар 2011 18:21 | 31 мар 2011 18:21,
185
Да подкараш Бентли с 200 лв. заплата
Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

11 милиона лева данъци и осигуровки дължат на хазната собственици на яхти и скъпи лимузини от София, съобщиха от Националната агенция по приходите.

Укритите задължения са установени от столичните инспектори на НАП в резултат на приключилите наскоро 56 ревизии.

Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита.

В хода на ревизиите инспекторите попаднали на дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли.

При други декларираните приходи изобщо не могли да покрият разхода за закупуването на яхта или скъп автомобил.

За да докажат, че извършват стопанска дейност, някои от проверяваните обяснявали, че яхтата се дава под наем или че с нея се организират разходки на туристи.

В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно.

Едно от бентлитата се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име.

Част от проверяваните се опитали да оправдаят средствата за скъпите покупки с безкрайни вериги заеми от приятели, живеещи в чужбина. Други пък ги „доказвали” със заеми от починали.

В употреба влизали и пари, събрани от сватби, от печалби от „Еврофутбол” и др. При ревизиите обаче се оказало, че 90% от тези заеми са фиктивни.

Още в хода на ревизионното производство публичните изпълнители от София са наложили запор на банкови сметки и движимо имущество на длъжниците, за да обезпечат вземанията към бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: НАПданъцилимузини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ШОПИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛИ !!!
120
1
 
9
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
Е това е демокрация и пазарна икономика. Едни престъпници ни се качват на главата. Парите за това Бентли са дошли от нас. И тези крадци не са много няколко стотин паразита. Май ще излезе прав господина Маркс.
119
1
 
8
 
! Отговори
CCCCC преди 13 години
6TE KARAT I PO DVE BENTLITA EDNOVREMENNO KATO IMA PROST NAROD DETO IM RABOTI BEZ PARII !!!! I KATO IM ZAKASNEQT ZAPLATITE I PAK OTIVAT NA RABOTA HAHAHHAHAHAHHA NE STE POD ROBSTVO VE4E !!!!!!!!!!!
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То въпроса е да имаш шофьор за лимозината,капитан за яхтта,пилот за самолета,а не да си ги караш сам. Писна ми от селяндуру спестили от данъци и си купили по една кола да ми се правят на богаташи,безсмъртни и да се правят на големци.И те са смъртни и те като идат до WC не изхождат виолетки а смърдят!
117
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
значи аз със 450 кинта трее да карам летяща чиния :)
116
1
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 13 години
o4akvam s netarpenie denqt v koito shte si platqt soleno za deto ebavaha naroda i si razprodadoxa darjavata na rodninite i izpokradoha danacite a nasi4koto otgore i za kolite nesi plashtat ........ naistina tolkova bezo4livo nagli hora nesam vijdal ... no nese pritesnqvaite horata moje da sa padnali no nesa legnali :) prosto se zasilvat nabliudavaite vnimatelno kakvo stava po drugite darjavi s takova opravlenie neni 4aka nishto drugo osven grajdanska voina i masovo nepod4inenie!!!!
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А аз съм взела да се оплаквам с моята мижава заплата,те хората с бентлитата биле за оплакване,горките момчета,да им спретнем една игра с СМС да ги подпомогнем.
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не щем имената им,искаме трупове да висят!Какво ни топлят имената?
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, и? Вярвате ли, че нещо ще се промени? Хората продължават да се прибират месец след месец с антикризисни заплати, намалени от работодателите, които се ширят в царски палати, да се залъгват, че поне имат работа, щото имало огромна безработица, да се самомотивират...Грозна картина, те били с Бентлита, яхти, ами може и ракети за полет в Космоса да си купят, ще им препоръчаме, тъкмо като го напарвят и този разход и съвсем на ЗАГУБА ще им са предприятията! Жалка картина - не народ, а ***!
112
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Четохте ли 102?Тоя човек е уникално ***.Пък като му гледам словосъчетанията,по вероятно е да спи в кашон пред банката отколкото да работи в нея;)
111
7
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ??? преди 13 години
Вече има ЦЕНЗУРА,тя организира Дезиорентация на постовете.Ако напишете ДО 12 например ще отиде на ДО 8.Това са последните напъни на ГЕРБ за установяване на диктатура в България.
110
1
 
9
 
! Отговори
eехеее преди 13 години
Ми то значи аз с мойта заплата мога и хеликоптер да подкарам!!!
109
1
 
2
 
! Отговори
do 112 преди 13 години
za kakav kapitalizam govori6? tova si e komunizam ot 66 godini. imali sa, imat i 6te imat dokato ne gi uni6tozime.
108
0
 
13
 
! Отговори
Димитров преди 13 години
Имената,имената!
107
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Четете 106 и 112 .Те са казали с малко думи всичко!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турция заради ментетата сигурно... взеха да зачестяват :D
105
2
 
18
 
! Отговори
Йово преди 13 години
Разни капиталисчета които имат фирми с нулев приход и задължения към своите работници с месеци , нямат пари за заплати на служителите си поради кризата но за Бентлита, мерцедеси и яхти имат пари. Престъпен капитализам е сега, падна им тази криза като манна небесна за капиталистите да лъжат своите работици. КРИЗА ИМА ЗА РАБОТНИЦИТЕ НО КРИЗА ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ НЯМА, ЗА 2010 Г БГ Е 2 СРЕД ДЪРЖАВИТЕ С НАЙ МНОГО НОВИ МИЛИОНЕРИ ИЗНИКНАЛИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА НА 1 МЯСТО Е ТУРЦИЯ.
104
1
 
8
 
! Отговори
до 102 преди 13 години
от кое село си бе SINIOR комплексарче, а? Като си толкова отворен защо се занимаваш с новините които не би трябвало да те вълнуват...само ще ти кажа че тук много повече хора ти се подиграват на неграмотието и простотията от колкото тъпите ти колеги от сервиза в който сигурно бачкаш!!!!Жалък и *** си, е тва е!
103
1
 
3
 
! Отговори
ZNAEM TOVA преди 13 години
ZNAEM TOVA ! ZAWTO NE PIWETE, CHE DNES IAPON. PRAVITELSTVO E KAZALO ---------------" ZA OVLADAVANE NA SITUAZIATA WTE SA NUJNI DESETILETIA "......../........ A rusnazite napraviha betonen sarkofag za 10 dni .!
102
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и какво ще стане след като са заловени? НИЩОминалия път какво стана след като ги заловиха? СЪЩОТО