Да подкараш Бентли с 200 лв. заплата

56 бизнесмена укрили данъци за 11 млн. лева
Обновена: 31 мар 2011 18:21 | 31 мар 2011 18:21,
185
Да подкараш Бентли с 200 лв. заплата
Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

11 милиона лева данъци и осигуровки дължат на хазната собственици на яхти и скъпи лимузини от София, съобщиха от Националната агенция по приходите.

Укритите задължения са установени от столичните инспектори на НАП в резултат на приключилите наскоро 56 ревизии.

Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита.

В хода на ревизиите инспекторите попаднали на дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли.

При други декларираните приходи изобщо не могли да покрият разхода за закупуването на яхта или скъп автомобил.

За да докажат, че извършват стопанска дейност, някои от проверяваните обяснявали, че яхтата се дава под наем или че с нея се организират разходки на туристи.

В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно.

Едно от бентлитата се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име.

Част от проверяваните се опитали да оправдаят средствата за скъпите покупки с безкрайни вериги заеми от приятели, живеещи в чужбина. Други пък ги „доказвали” със заеми от починали.

В употреба влизали и пари, събрани от сватби, от печалби от „Еврофутбол” и др. При ревизиите обаче се оказало, че 90% от тези заеми са фиктивни.

Още в хода на ревизионното производство публичните изпълнители от София са наложили запор на банкови сметки и движимо имущество на длъжниците, за да обезпечат вземанията към бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: НАПданъцилимузини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
3
 
! Отговори
Бай Тошо преди 13 години
До 102-Бате, май доста си се изгубил. От поста ти личи че си бая комплексарче. България има много повече отт колкото си мислиш. /живея в Германия/
100
2
 
7
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Пак Бойко е виновен,че тези *** са изловени,защото Станишев даже и не беше чувал за тях.
99
3
 
16
 
! Отговори
104 преди 13 години
не се ядосвай,пич,в България няма истински работодателиедно време Луканов извика една шайка престъпници и ги назначи за милионери,раздаде по едно куфарче и момчетата се взеха много на сериозно: направиха фирми,купиха лимузини,станаха големи крупни работодатели.
98
2
 
20
 
! Отговори
Бай Тошо преди 13 години
Браво на правителството и в частност НАП.Това е супер новина! Амо Чокундур Трътльо иска да види новина за това как някой немски репортер е казал че Бойко няма стил в политиката. Тогава Чокундур Трътльо ще има да пише "Долу ТИКВАТА!" .На политически приказки никога не съм вярвал. Важни са делата. А такова дело заслужава похвала.
97
0
 
20
 
! Отговори
gogo do На дали преди 13 години
Ами какво очакваш да пита на интервюто бе крупния работодател.Тъй и не проумяхте пишман работодатели че той ЩЕ ТИ ВЪРШИ РАБОТА за тия пари.Искам да бъде като в UK/където съм в момента/.Тук заплащането е на час и още ПРЕДИ интервюто се знае колко ще вземаш.В 90 процента от обявите за работа заплащането на час Е ОБЯВЕНО в самата обява.Тук е НОРМАЛНО да питаш колко ще вземаш.Пък тия не са бизнесмени а обикновенни крадци.НАПИШЕТЕ ИМ ИМЕНАТА и в ЗАТВОРА.
96
1
 
13
 
! Отговори
ДО 102 преди 13 години
СТИГА - Питай някой,посъветвай се ,направи си Равносметка - писания написани на СМС стил с Латински букви дали някой ги чете и само замърсяват мненията на Хората.Има още Мохикани като теб.
95
26
 
4
 
! Отговори
Hey Jude,USA преди 13 години
Sramuvam se ot vasbulg.oligofreni.Tceta postingite i s otvra6tenie se podgnusqvam ot pasminata koqto ,,PUPLI,, iz belite poleta na Foruma.Tikvi,Krimeni,Azisovci,filosofi ot garagite,hora s po 200-240 lv.zaplata pome6tavat Foruma.Nikoga ne govorq bulg.ezik s priqteli v USA/RENO/.Psihqsali ste tam,v,,rodinata, i o6te psihqsvate.Sunuvate limozini,a ste panelki i goltazi.V bankata v koqto sum SENIOR-FINANSIST se skusvat ot smeh,kato im prevegdam postingite vi-budali s budalite vi.
94
0
 
25
 
! Отговори
институции преди 13 години
В всеки град ги има такива...гледаш *** на 20г. а кара кола за 150 000 лв. отде тия пари..но никой не ги претеснява ...от къде има пачките.
93
4
 
7
 
! Отговори
Бойковист преди 13 години
мноо убави лотки бре,сигорно са вносни а?ам имат пари ората и си копувата можи и да са продали картофити и ся да копуват локсозни нешта
92
1
 
9
 
! Отговори
до 94 преди 13 години
хората отиват да работят за пари бе, ти от небето ли падаш ?хората завършват по едно-две висше,за да работят за 400 лв ?твоите проблеми никой не го интересуват,ако не може да се справиш с фирмата,зариваш огъняточно заради такива като теб трябва да криминализират неплащането на заплати
91
0
 
4
 
! Отговори
хахо преди 13 години
аре сега ддс схеми без данъчни не стават тъй че аре по долните коментатори да не се отварят а
90
0
 
13
 
! Отговори
нап преди 13 години
хайде ..хайде.. нап къде бяха до сега...нали имат информация,аз получих писмо за един москвич на баща ми от 1993 г. за не платен данък на стойност 112лв,. а тия защо никой не ги е търсил?????????????????????????????????????????
89
0
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 13 години
Прав си, преди 15 години хората ставаха милиардери чрез Балкан, паркинга под НДК, Булгартабак, Кремиковци и още стотици примери. А сега успяват да свият по няколко стотина хиляди. Наистина едно време не са крадяли, ама нищо!!
88
12
 
8
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Г-н финансово светило!Аз,съм що годе крупен работодател.Провеждам интервю на кандидати за работа и само виж!Седне ли на стола срещу мен и първия му (и) въпрос е "колко ще получавам?"- интервюто приключва!Тия си ги вземи ,ти!!!!Попита ли,"какви ми са задълженията и какво трябва да върша."Може и 1000лв да му дам.Разбра ли финансово светило ?
87
5
 
10
 
! Отговори
БРАВООООООО! преди 13 години
БРАВО, ГЕРБ!!!!!!!!
86
5
 
8
 
! Отговори
бедни ще умрете преди 13 години
Прочетете 76 и вижте колко минуси сте сложили ,значи за вас е по-добре бизнесмените да укриват данъци ! Вие просто не знаете какво искате!
85
2
 
19
 
! Отговори
BG преди 13 години
Само дългогодишен затвор ги оправя тези крадци. По този начин и останалите ще се стреснат.
84
0
 
8
 
! Отговори
do 72 преди 13 години
darjavata shte falira zaradi ***, koito sled 30 godini shte sa poveche ot bulgarite i nqma da ima koi da gi hrani
83
6
 
3
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 13 години
ЕЕЕ ПАК СА МИ СНИМАЛИ НОВОТО БЕНТЛИ И ЯХТАТА
82
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца!"Мафиотска държава!