Всяко пето дете с предложение за секс в нета

750 000 педофили "дебнат" в мрежата
Обновена: 4 апр 2011 16:14 | 4 апр 2011 16:13,
142
Всяко пето дете с  предложение за секс в нета
Снимка: МВР

Всяко пето дете в България е получавало предложение за секс в интернет. Това стана ясно на премиерата на документалния филм „Непростимо", е заснет по идея на вътрешния министър Цветан Цветанов с цел превенция на сексуалните престъпления срещу деца.

Става въпрос и за деца, които са на 5-годишна възраст, заяви авторът на филма Емилия Антова.

Да се създаде единен регистър на хора, осъдени за престъпления срещу деца, призова Георги Апостолов, координатор на Националния център за безопасен интернет.

Той подчерта, че това изискване е включено в нова европейска директива, която ще позволи този тип престъпления да бъдат характеризирани като тежки.

„Хората, които са осъдени за извършване на такива престъпления, с влязла в сила присъда, трябва да са ясни, за да можем, от една страна, да пазим децата си от тях, и от друга – тези хора не трябва да имат достъп до възпитание, въобще до общуване с деца”, каза Колев.

Документалният филм „Непростимо”  Лентата е създадена по действителни случаи и е посветена на опасностите, които дебнат подрастващите във виртуалното пространство.

„Важен елемент от превенцията е обучението. Имаме нужда от обучение като общество – децата, учителите, родителите, правораздавателната система”, подчерта Георги Апостолов.

Той посочи, че през изминалата 2010 г. реалните сигнали за подмамване с цел сексуална злоупотреба, получени в центъра, са 17.

Документалният филм „Непростимо” разказва три реални истории за насилие срещу деца във виртуалното пространство. От него става ясно, че 750 000 педофили „дебнат” в интернет пространството, а техни жертви най-често стават деца на възраст между 10- и 14-годишна възраст.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: регистърпедофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
2
 
! Отговори
do 57 i 58 преди 13 години
Zatova triabva da pazim decata , zashtoto ne osaznavat napalno postapkite si i kakvo moje da im se sluchi. tova che niakoe dete iska da pravi neshto koeto e vidialo v neta ili po televiziata, ako choveka otsreshta e zrial - niama da se poddade, a shte predpazi deteto i shte mu obiasni kakvo moje da posledva ot tova. Sahtiat moje da se obarne kam policiata s neobhodimata informacia za da moje da se preduprediat roditelite , a ne da si namira opravdanie da se vazpolzva ot maloletni
93
1
 
2
 
! Отговори
от 87 до 92 преди 13 години
Права си !
92
3
 
25
 
! Отговори
Оня с шапката преди 13 години
Абе тези, които са правили филма, може да наминат някой път в петък или събота вечер през която и да е "детска" дискотека и после да се опитат да определят жертва на какво са пияните и надрусани до козирката 10-15 годишни момченца и момиченца, някои от които са "забравили" част от детските си дрешки и се разхождат по бельо, като всячески показват, че това им допада.
91
1
 
4
 
! Отговори
Lilava преди 13 години
87 не бих казала реклама. Медийте го правят по този начин да изглежда всичко, казва се това, което е удобно. Защо когато в Либия буквално се избиваха и Япония беше разтресена при нас новините започнаха с 30 минутни вкючвания от Сливен?
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kakvi sa tezi 5 godishni v neta bre,ai siktir
89
1
 
6
 
! Отговори
Apis преди 13 години
Как се определя критерия за педофил? Дали имаш профил в интенет и си казал "здравей" на някоя 15 годишна? Или си минал през някой розов сайт и си гледа preteen порно? Аз и двете съм ги правил и какво? Айде да идва и да ме арестува тоя *** сам ще се защитавам в съда и ще го направя на ***. Искам да се направи проучване колко хора четат правилата за регистрация в даден сайт преди да цъкнат на "съласен съм" това е важното!!!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Над 12 години децата вече не са деца и който не го признава и не се съобразява с това е много зле.
87
5
 
4
 
! Отговори
до Алекс 58 преди 13 години
"..го поканила на гости.." Мисля,че прекаляваш с фантазиите си ! Знам,че тинейджъри на тази възраст се представят за пълнолетни,но никое момиче не е изперкало да кани някого в къщата си,където разбира се са мама и тати! Дори секс по интернет в повечето случаи търсят момчетата ,а момичетата просто не са принудени,защото и без интернет могат да намерят сескуален партньор! Но за момчетата е по-трудно и когато им омръзне да правят ***,започват да търсят в нета !!!
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква скрита реклама на Love.net !!! Жалка е и медията и продуцентите на тоя филм ! Пълна простотия !
85
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха !!! преди 13 години
Единственото, което ни дебне наистина са постоянно растящите цени на стоките по магазините и камерите на КАТ по пътищата !Другото е ала-бала и промиване на мозъци.Постоянно ни настройват един срещу друг и правят така, че да си нямаме никакво доверие и да се замоизяждаме, а през това време държавата ни ограбва ежедневно !Докато гледаш в паничката и през ключалката на съседа, държавата ти бърка постоянно в джоба по всевъзможни начини.Педофили в нета ?!? Ха-ха-ха !!!
84
1
 
18
 
! Отговори
Кунев89 преди 13 години
Добре, проблема наистина е много сериозен, но какво правим с "децата", които търсят секс в интернет пространството?
83
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Дами и Господа, има някакви пари за усвояване от Евро съюза и бате Цецко ще ги приватизира. Иначе си представете другото предназначение на тая статия. Всеки който не е угоден на власта се обявява за педофил и аиде в затвора. Супер а?
82
0
 
5
 
! Отговори
браво 79 преди 13 години
И закона ги желае такива като тебе, а и по затворите съм чувал че ги искат много ...АКО Е ПОД 18 ... НЯМАМ ДУМИ.ДЕТЕ МОЖЕ ДА ИСКА ВСИЧКО ... ПЪК ДОРИ И ОТ ИНТЕРЕС ... ИДЕЯТА Е ТАКИВА, КАТО ТЕБЕ ДА НЕ ГИ ПОДЛАГАТ НА ПОДОБНИ НЕЩА, ЗАШОТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТ НЕЩО МЕЖДУ УШИТЕ
81
1
 
4
 
! Отговори
Lilava преди 13 години
Нека да видим, цифрата определено е завишена, не съм гледала филма. оже да не става въпрос само за България, иначе да, ако са педофили, мястото им е точно в затвора, никъде другаде!
80
1
 
7
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 13 години
До 2004-2005 г. компютри в България имаха сравнително малко хора. Тези хора бяха над средното ниво като интелектуален капцитет, за които компютъра беше необходимост, а НЕ средство за слушане на чалга и гледане на порно. След 2005 г. стана страшно- всякакви социални *** си накупиха "някакви" компютри и се започнаха едни флиртове, запознаства, "камерки" и всякакви простотии. Сега майките и татковците са в елмаз, а децата им са по разни гепиме, близалка, аха и т.н. и все в едни специфични пози.
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не съм педофил, ама съм получавал директни оферти от 14 годишно и 16 годишно момиче за изпълнения в стил хард порно- da ne si popadnal na niakoe mustakato ,obilno okosmeno tvurde veroiatno s debelo skembe/ot visene na kompa/Cvetanovce.../ot tezi,kateresti se po pokrivite da tursiat server-a na chitankata ;)))
78
11
 
4
 
! Отговори
fer преди 13 години
аз съм правил секс с доведената дъщеря на жена ми, но и двамата го желаехме!
77
0
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
Не обвързвай всичките грешки на държавата с това, че дете (под 18 г.) си разговаря от вкъщи с възрастен мъж в сайт за запозанства.Няма сила на планетата, която да установи кой в реално време работи на компютър във всеки един момент и на колко години.Държавката си ни е болна, но в конкретния случай няма вина. Родителите не трябва да се извиняват, докато могат да си пишат със секси мацка в нета, която да се оказже дъщеря им.;)
76
0
 
9
 
! Отговори
шфшс преди 13 години
АЙ СТИГА С ВАШИТЕ БОЛНИ ФАНТАЗИИ БЕ СМОТАНИ.6 000 000 ПЕДОФИЛИ ИМА В БЪЛГАРИЯ.КОЙТО ПИШЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПЕДОФИЛ НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО КАК СЕ ПОДХВЪРЛЯТ ДИСКОВО И ПОРНО *** В ДОМА НА НЕВИНИ ХОРА И СЛЕД ТОВА ГИ НАРЕЖДАТЕ ЗА ПЕДОФИЛИ ТАКА ОНИЩОЖАВАТЕ В КОРЕН СЪБАТА НА МИСЛЕЩИТЕ ХОРА И НА ОПОЗИЦИЯТА,ЗНАЕМ ВИ ПОХВАТИИТЕ...
75
0
 
10
 
! Отговори
бг мъж преди 13 години
"... 750 000 педофили дебнат в интернет пространството, ..."Това е доста шокираща цифра...дали не е завишена?Население в БГ 7500000 от тях около 60% жени, следва 3000000 мъже. Махаме тези под 20 години (все пак някой на 15 трудно може да се нарече педофил) и тези над 50 години (силно ме съмнява че, някой на възрастта на баща ми дебне в интернет), общо това прави около 50%.Тоест потенциалните педофили в БГ са 1500000 или според статията всеки втори мъж е педофил и дебне в интернет?!