Цяло Охридско езеро от нафта източено от БДЖ

Борят кражбите на гориво с GPS система
Обновена: 7 апр 2011 15:56 | 7 апр 2011 15:56,
110
Цяло Охридско езеро от нафта източено от БДЖ
Цветков представи новата GPS-система за проследяване на дизеловите локомотиви Снимка: БТА

GPS системи ще бъдат монтирани за проследяване на дизеловите локомотиви на БДЖ. Целта е да се предотвратят случаите на източване на дизелово гориво.

Запушваме поредния кран, през който изтичаше БДЖ горивото, коментира транспортният министър Александър Цветков.

"За последните 20 години от БДЖ е източена толкова нафта, колкото е Охридското езеро, но на това се слагало край", каза той при представянето на новото устройство в локомотивно депо "София".

До края на месеца на всеки един от общо 138-те дизелови локомотива в железниците ще бъде поставено GPS устройство.
То ще контролира нивото на горивото в резервоара, разхода, местоположението на локомотива и всички останали съпътстващи данни, ще предава данните към единен център към БДЖ и там те ще се отчитат на всеки 30 секунди.

Достъп до тези данни ще имат хората от вътрешната сигурност на железниците, както и тези, които се занимават с разходите, уточни министърът.

Новата GPS система ще струва на БДЖ около 220 000 лева, но предвид на очакваната около 25 процента икономия на гориво тя ще се изплати много бързо, смята Цветков. Той увери, че системата е абсолютно обезопасена и не може да бъде манипулирана.

Само за една година са уличени 66 служители на БДЖ да крадат нафта, но броят на крадците вероятно е много по-голям, коментира Цветков. Всички са уволнени и предадени на прокуратурата. Общото количество на откраднатото гориво за  последната година е над един тон, уточни Цветков. 

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: БДЖгориволокомотиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
9
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
Кога е имало такива арести по ВРЕМЕТО НА коминистите,или сдс или царя само кражби на дебело и на дребно щавене на държавата,ама дойде видов ден.И всички сега ще плащаме за дяволъка си,защото всеки е крал в тази страна поне 90% от хората.Евала на ГЕРБ който не му харесва значи е крадец или комунист или и двете.
85
2
 
8
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Evalarkata !!!! Nai me kefi ,che spriaha na BSP i Gotze vsichki krancheta kum chernite kasi !!!!!!!!!!!!!!
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
78А ти гледа ли по Би Ти Ви сутринта как им дават общински апартаменти за 100 лева да си ги купят *** и те неискат?
83
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко да закрие БДЖ то и без това не останаха хора в провинцията.Да направят два влака стрели София Бургас и София Варна и това е. Всичко останало с рейсове .
82
1
 
1
 
! Отговори
do 63 преди 13 години
Ти какво дремеш ,та не отидеш там да работиш.Бабо Пено.
81
0
 
3
 
! Отговори
$ преди 13 години
Като чуят това от NATO, като нищо могат да ни нападнат, щом си мериме нафтата в езера. Че то Либия някакви си 2% от световния добив.
80
1
 
3
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Е щом не е Атлантическия океан добре...
79
4
 
2
 
! Отговори
Инструктора преди 13 години
Партия ГЕРБ и да да запуши малките дупки от който изтичат парите на България,ако се почне Белене ще се отвори не ручей а цяла Амазонка ! Няма да има спасение тогава . Ще се върнем в Средновековието и ще обуваме дървени налъми - дървото пак от Русия !
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
72, явно и теб те тресе расизма! Какво значение има в случая, че гратисчиите са били ***? Можеха спокойно да бъдат и българи! А кондуктора, който прие подкупа и той ли беше *** или БЪЛГАРИН е бил?
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Охридското езеро ли? Като ги знам жепейците сигурно цялото Черно море са източили.
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По татово време хората от селскостопанската авиация караха само двутактови автомобили. Другите не остискваха на авиобензина.:)
75
0
 
13
 
! Отговори
RA преди 13 години
Представете си това колко нафта е. После се чудят зящо БДЖ бачка на червено.Тсс Охридското езеро ??... ха
74
0
 
9
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Неведнъж съм писал,че ако отидете в локомотивните депа около тях ще има само паркирани дизелови автомобили!Баща ми едно време беше ревизор вагони на гара Разделна и ми е казвал,че колегите му не са виждали бензиностанция по негово време 80 и 90 те години!
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
65, 2/3 от затворниците в България са ***! Това си е чиста градска легенда, че *** крадяли безнаказано!До колкото има работещ съд в България в 99% от случаите осъждат битови престъници от които голяма част са роми, но най-големите престъпници в тази държава, които крадат милиони и са българи по произход остават безнаказани!
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един ден пътувам с БДЖ-ту.Влизам в едно празно купе и се излягам и заспивам. Все пак пътувам 5 часа, това си е цяла вечност.Имам билет естествено.По едно време при мен в купето влиза една тумба *** към 4 броя май бяха.Аз тъкмо реших да стана да седна и те ми викат, стой си, не ставай. Седнаха срещу мен аз бях толкова изморен и ми се спеше, че не ми се местеше в друго купе.По едно време идва кондуктора на БДЖ-ту,аз бях проверен- изсипаха му една шепа стотинки в шепата и си замина, билети йок.
71
1
 
17
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Аз имам предложение - ако някой журналист се снабди с информация КЪДЕ НЕ СЕ КРАДЕ, да ни я предложи. Мисля, че това вече ще бъде НОВИНА. На слука!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
65, я кажи коя българска мутра или български политик са осъдени за кражба, убийство или друго, че нещо не си спомням!
69
0
 
2
 
! Отговори
до 64 преди 13 години
Бъркаш се, но да не се заяждаме за години. Имах предвид, че не би било зле, поне да се изразяваме правилно, не мислиш ли?
68
0
 
1
 
! Отговори
plamen преди 13 години
има отсечки които не са електрефицирани,затова са тези дизелови машини
67
2
 
0
 
! Отговори
андрешко преди 13 години
до 60Айдееееее,даскалицата пак се появи.Усещам я по това,че като няма аргументи набляга на правописа!:D:D:D