Агресията сред децата набира скорост

Момичетата обикновено свиват телефони, момчетата налитат на бой
Обновена: 29 апр 2011 23:40 | 29 апр 2011 22:40,
100
Агресията сред децата набира скорост
Снимка: Булфото

Агресията сред пловдивските деца все повече расте, коментира пред Dnes.bg секретарят на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев.

Потресаващите данни той изнесе на семинар в Хисар на тема "Училището - сигурна среда за децата”.

Най-фрапантният случай е от октомври миналата година, когато 6 ученици от горен курс отишли в Езиковата гимназия в Пловдив и зверски пребили тийнейджър.

Яростта им била предизвикана от това, че потърпевшият нарекъл ден преди това единия от групата побойници "хомосексуалист“.

Вместо да се намеси и предотврати скандала, охранителят обърнал гръб и умишлено се скрил.

Той се отдалечил от мястото на инцидента, за да не става свидетел, разказа Петко Василев.

Пребитият младеж се разминал със средна телесна повреда, а по случая се води досъдебно производство.

Само през изминалата година в Града под тепетата са минали 30 дела за кражба на мобилни телефони.

Тези кражби са характерни за момичетата и са хит сред тях, момчетата се въвличат в престъпления над личността – най-често побои.

Председателят на Централната комисия Константин Томанов заяви още, че в страната има наченки за насаждане на радикален ислямизъм.

"Този феномен не е нещо ново и различно от това, което се случва в Европа. Имаме възраждане и активиране от време на време на екстремистки групи, включително и на ултраси, които вече търсят да се сбият не с футболни фенове, а с полицаите“, отбелязаха от комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: детска агресия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
34Аууууу! Учителите дори пари за алкохол, цигари и джойнт им дават:)))))))) Малееее! Хиихихихихихи!
32
6
 
3
 
! Отговори
new koz преди 13 години
do 30. не мога да те разбера какво искаш да кажеш. не е въпроса до наказанието. а до справедливия контрол. учителите имат система на контрол над учениците която е общо взето казармена или по скоро тоталитарна, превръщат учениците в глутница(задружен клас). и ги насъскват един към друг но контролирано от тях и така си осигуряват спокойствие. това е практика и всеки учител я знае и прилага. но после излизат от училището едни лоши един към друг овце.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30Да разбрах те, но явно техният явно е по либрален в това отношение!
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак добре, че само търсят да се сбият с полицаите. Като ги гледам полицаите колко са "подготвени" имам съмнението, че ако трениран отиде на митинг, където се правят на охранители, ще им вземе и щитовете и палките, дето не знаят и не могат да държат правилно. И от многото бой ще забравят за огнестрелното си оръжие на кръста...
29
2
 
3
 
! Отговори
Момиче на 17 преди 13 години
До 27 и 28:в Сащ също има закон за закрила на детето и за това физическото наказание в южните щати се прилага само със съгласието на провинилите се ученици и да не се нарушава демокрацията-това вече го казах.Казано по-точно:в южните щати учениците сами си избират наказанието-едното е физическо,а другото е чистене.Едно уточнение:в северните щати физическото наказание е забранено.
28
1
 
10
 
! Отговори
valentin преди 13 години
Само бой за тея Пикльовци!!!D D D
27
3
 
6
 
! Отговори
new koz преди 13 години
do 24. не е въпроса в наказанията, а в откриването на нарушенията и в контрола.защото в бг има много строги наказания ама само за едни(не близки до властта) а за други се няма доказателства. в училищата е същата работа учат ни децата че по-между си може да се избиват но kum по висше стоящите(в случeя учителите) трябва да си с преклонена глава и дори без мнение.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
24 - Да ти кажа навремето по соца учих и бая пердах отнесох от някои учители! Лошото беше, че тате ме довършваше в къщи! Сега обаче е невъзможно! Има Закон за закрила на детето, знаеш, че учителя дори няма право да изгони даден калпазан от час! Абе лошо! Но най-лошото е, че си посягаме всички за физическа саморазправа без дори да се изслушваме! Според мен нещо в наказателните процедури куца, но какво не знам! Виждаме само лошият резултат и как се обвиняват родители и учители!
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мамини катерички,я да върнат казармата-2 години-на 100километра на мам от фустата-да ги видим биткаджиите ревливи?!
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
23Ма знаем, че логиката на мислещите винаги е сбъркана! Състоянието на държавата го показва:) А двете истории са истина! Наръгано дете в къщи и пияни в полунощ в Пирогов:) Само тези два случая показват вината на учителите! Никакъв контрол върху децата!:)
23
1
 
4
 
! Отговори
Момиче на 17до 20 преди 13 години
В някои американски щати е разрешено физическото наказание в училище,но не е задължително,защото учениците имат право на избор:или пердах по *** с едно дървено гребло-три удара или да чистиш двора.В интерес на истината повечето американчета предпочитат пердах,защото не е толкова болезнено и освен това не искат да чистят.
22
4
 
3
 
! Отговори
new koz преди 13 години
do 22, много грешна логика много сбъркана история си.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
19-*** нали това ти казваме! Виновни са учителите, че тате не знае как бие мама и двамата не знаят как да пият! Между другото наскоро едно близначе наръга друго близначе в къщи за парче салам и тогава ясно се открой вината на учителя! Просто не беше съгласувал домашното посещение в подходящия час:) После едни се напиха до припадък в 01ч след полунощ и учителя пак не беше там като ги приеха в Пирогов:)
20
1
 
4
 
! Отговори
new koz преди 13 години
do 17 какво общо има това с училището ? защото ако държавата ни беше стойностна а не като училищата този който налага насилие shtehe da е наказан
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18Миличка исках да кажа, че процентното съдържание на половете при свадите не решава проблемите ни, защото насилието си остава средство за решаване на спорове и това е проблем за всички нас:) Проблема обаче не е толкова във вас! Проблема сме родителите!
18
6
 
4
 
! Отговори
new koz преди 13 години
много даскали в форума, обяснете тогава кой е виновен сигурно родителите или телевизията, интернета, фолка ili наркотиците. истината е че училището е държава за непълнолетни и ако някой в тази държава не си върши работата този някой ще е в управлението и !!!!!!!!!!
17
4
 
2
 
! Отговори
Момиче на 17до 13 преди 13 години
Разбира се,че има значение,защото момчетата винаги вършат повече простотии-псуват,крадят и се бият.При нас момичетата също има такива случаи,но те са единици.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
15 - Вярно е! Учителите носят основната вина, че тате бие мама и накрая двамата са пияни на дивана:))))
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се сетите, ама ще е късно.Май вече е късно...
14
10
 
7
 
! Отговори
new koz преди 13 години
учителите които ги възпитават са виновни. същност системата е такава, а вината на учителите е че поддържат тази система защото е в техен интерес иначе трябва да работят и няма даим е сигурно мястото, ако има конкуренция.