50% вода в месото!? Найденов готви солени глоби

Създават и черен списък на некоректните производители
Обновена: 12 май 2011 14:53 | 12 май 2011 14:15,
173
50% вода в месото!? Найденов готви солени глоби
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Подготвя се наредба за допустимото количество добавки в месните продукти, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Още по темата

Причината – министерството получава сигнали, че все повече фирми влагат до 50% вода в месни продукти, с което заблуждават потребителите в грамажа.

Процесът, при който в продуктите се инжектират вода и солеви разтвори, се нарича тумблиране.

От министерството съобщават за случаи, при които от 1,5 кг пиле близо половин кг е вода и соли, които са вредни за здравето.

След публикуването на наредбата ще започват масови проверки с „драконовски глоби“ и отнемане на лицензи на всички нарушители, заканва се министър Найденов.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) пък създава черен списък на некоректните производители и преработватели на храни.

В него ще влизат всички фирми, които не спазват хигиенните норми и изискванията за безопасно за потребителите производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
18
 
19
 
! Отговори
Този , преди 12 години
така наречен министър, е толкова лъжлив и крадлив ....! бедна Ви е фантазията ....
143
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО.............и без коментар.
142
6
 
0
 
! Отговори
Акъл на Буци преди 12 години
135... евала, голяма мисъл... бате комунистче
141
1
 
42
 
! Отговори
Й.Кондов преди 12 години
Производителите на 200 % печалба се мръщят. Качеството ниско, разходите им за заплати ниски, сто на сто и данъци крият, цените им обаче немски. Тия монополисти поне на работниците си да плащаха човешки. Лелката, която опакова кренвиршите я взима 400-500 лв. на месец, я не. За кражбата от труда на хората най-много ме е яд!
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако господ е искал да сме вегатарианци защо е направил животинките толкова вкусни?
139
8
 
7
 
! Отговори
УЛТРА ВЕГАН преди 12 години
Най-добре всички хора по земята да станат вегетарианци. Пълен бойкот на месната промишленост, която е машина за убийства на невинни животни с цел хората после да утоляват своето чревоугодничество. Време е за тотален бойкот на кървавата експлоататорска капиталистическа система. Животните са наши приятели, а ние не трябва да ядем своите приятели. Пълна свобода за всички живи същества!
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
г-н Найденов откри топлата вода хахахахахаха, до сега, какво е правил, май си е държал ... "близнаците"
137
1
 
12
 
! Отговори
Groth преди 12 години
Черен списък на неспазващи нормите! Абе аланкоолу не трябва ли наказания, за неспазващите, не списъци! Боли ги тех, че били в некъв списък! Къде са санкиите, къде са гаранциите, че втори път няма да повторят!?!??
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
135 - Не критикувай нас, ***, защото хората може да не разберат разликата:)
135
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хубаво го създават тоя черен списък, но да го сложат на някое достъпно място (примерно на сайта на министерството).А не като телевизиите - направят разследване, закарат сума ти продукти в лаборатория (пр. кисело мляко), направят една камара изследвания и накрая обявяват само резултатите, без да кажат кои марки НИ ЛЪЖАТ! И кой има файда от това нещо???????? Аз като потребител и зрител каква информация получавам????????Публичен линч под всякакви форми за такива фирми и производители!!!
134
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов безспорно предприема правилните мерки, но това гаранция ли е, че те ще се спазват? Ако един мошеник, търгуващ с храни но и приятел на ББ е засегнат, но с едно телефонно обаждане ББ скръцва със зъби на проверяващия да си затвори очите, тогава какво? Какви доказателства имаме, че всички ще са третирани равно пред закона? Ми нямаме...
133
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, Боко, нали дойде на власт именно с репликата, че ДПС е преяла с власт и трябва да стои в опозиция! Защо не е в опозиция, питаме, защо кадрите на ДПС са си по местата и си правят каквото си искат?! Че даже и министър от ДПС си имаш, небезизвестния Миро Мършата, ей го горе на снимката.....
132
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че, от ГЕРБ са *** е неоспорим факт. Че, повечето от вас не се различават по умствени възможности - също е факт. Хванали са, че търговците НИ ЛЪЖАТ И КРАДАТ, оповестили са го и искат да го променят - факт. Какво търсите по вола теле, монополи и какви ли не глупости още. Още един път повтарям - ГЕРБ СА ***, НО В СЛУЧАЯ ЕВАЛА !!!!!!!!! Няма угодия за вас !
131
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
доволен съм за моя избор заГЕРБ !
130
7
 
17
 
! Отговори
до всички ЗОМБИТА преди 12 години
Всичко е ПИАР и пясък в очите в услуга на МОНОПОЛА и в ущърб на Българина.Само да не ревете после,че ядете най-негодната и скъпа храна в Европа.Направо ви се чудя хора как ви е..т ,а вие викате ура.
129
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мирооо, Миро! Може да имаш добри намерения, не знам, но като гледам кака назначавате по партийна линия проверяващи си мисля, че не сте чистоплътни:)
128
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО КРАЯ НА ТАЗИ ГОДИНА ВЕЧЕ ЩЕ СМЕ ПО-ДОБРЕ
127
1
 
15
 
! Отговори
ив 05 преди 12 години
Найденов да си купи замразени пилешки крила от фирма Витекс произведено отбулкомерсООД София не 50% евода а повече и от 70% ако не вярвате опитайте
126
10
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Айде най сетне да идват комунистите и разни Станишевчета Петковчета и др.,че да ни оправят по добре .От моабети само се дървиме и нищо не усещаме ,айде идвайте другари че не издържаме вече .....хи хи хи
125
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стандарт *** - ако си фен на БСП, влизаш в стандарта !Как не помните какво беше по времето на Виденов и Тройната коалиция.Заменки за стотици милиони, отвличания.ДА СЕГА Е ТРУДНО ЗАЩОТО ИМА СВЕТОВНА КРИЗА ( СТАНИШЕВ ИЗЛЪГА, ЧЕ ЩЯЛА ДА НИ ПОДМИНЕ). ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА ВЛЕЗНАХМЕ В КРИЗАТА, И ПОСЛЕДНИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ. ЗАРАДИ НЕЯ НЯМА РАБОТА !!! НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ СА ЗАРАДИ НАС. КОГАТО БОЙКОТИРАМЕ ЗАПЛАТИТЕ И НЯМА КОЙ ДА РАБОТИ - ТОГАВА, "КАПИТАЛИСТА-КОМУНИСТ" ЩЕ ГИ ПОВИШИ !!