50% вода в месото!? Найденов готви солени глоби

Създават и черен списък на некоректните производители
Обновена: 12 май 2011 14:53 | 12 май 2011 14:15,
173
50% вода в месото!? Найденов готви солени глоби
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Подготвя се наредба за допустимото количество добавки в месните продукти, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Още по темата

Причината – министерството получава сигнали, че все повече фирми влагат до 50% вода в месни продукти, с което заблуждават потребителите в грамажа.

Процесът, при който в продуктите се инжектират вода и солеви разтвори, се нарича тумблиране.

От министерството съобщават за случаи, при които от 1,5 кг пиле близо половин кг е вода и соли, които са вредни за здравето.

След публикуването на наредбата ще започват масови проверки с „драконовски глоби“ и отнемане на лицензи на всички нарушители, заканва се министър Найденов.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) пък създава черен списък на некоректните производители и преработватели на храни.

В него ще влизат всички фирми, които не спазват хигиенните норми и изискванията за безопасно за потребителите производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво-браво ГЕРБ !!!!!!!!
123
3
 
1
 
! Отговори
Petyr преди 12 години
az lichno ne sym mn syglasen s teb po skoro da ima samo dopostimi globi no da nqmat pravo na objalvane i da se plashtat zashtoto ako se otneme licenza mn hora shte ostanat bez rabota koeto nee blagopriqtno za bulgarskiq narod da ne bade na rabota za tova problema e v SYDA i da objalvat i "voda ot 9 reki da nosqt"da si ostane globata i pri ne spazvane da teche lihva ili nqkakav zapor taka pone spored men shte ima po golqm efekt
122
2
 
16
 
! Отговори
9.11 преди 12 години
Редовна практика е да има вода в замразените пилета и бутчета! За това са и по-евтини, но и цяло пиле на човек да е сготвено то няма хранителна стойност - като захарен памук е. Това не е само от факта на "напомването" с вода!!! Трябва да се обърне внимание и с какво се хранят животните - и там са едни авгиеви обори, но само с глоби без затвор нещата няма да станат!
121
5
 
5
 
! Отговори
прокси за 121 преди 12 години
Там е работата, че си прав, но не бива да ги делиш на партии! Във всяка партия има и антибългарски лобита - доказаха го през годините, след като са на власт че и по два мандата. А, какви са в ГЕРБ не зная, но съдя по конкретни проявления, а не общо. В случая, човека е загрижен за качеството и това е в интерес на потребителя, в случая може би и на теб. А да плюеш доброто за себе си е тъпотия или манипулация.
120
9
 
14
 
! Отговори
да преди 12 години
Човека предлага нещо рационално и разумно, а тука професионалните безработни плювачи пак си демонстрират плиткоумието! За нищо не ставате, драги ми съфорумци, който и да дойде на власт, пак ще си останете аутсайдерчета!!!
119
6
 
14
 
! Отговори
Селянина преди 12 години
Найденов е поредната фигура без "топки" ... каквото им изнася на определени кръгове това прави.Защо има нови стандарти а не са задължителни (старите си бяха екстра от 80-те назад)?Защо има пазарна икономика която е в щета на потребителите?Защо не се влагат пари отново да имаме земеделие и заводи (държавни не частни) от това БВП ще хвръкне нагоре?Защо ли ... защото просто имаме контра(спирачка) явно някои *** и не само неискат България да е сила като едно време.С**рт за предателите народни !!
118
4
 
10
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
От кои нас, бе герберски ***?!
117
7
 
9
 
! Отговори
прокси за 114 преди 12 години
Защо плюеш и правилните неща? Частният бизнес трябав да спазва критерии за качество, а не само пеалбата и след него потоп! Не малко презакани хора има и в грамаж в качество, дори и с лъжливи стоки? В случая е прав министъра, защото така се прави качество - с конкуренция в качеството, при еднаква търговска цена, а не с лъжа. С лъжа се правят пари и станаха баровци доста хора, но разсипаха не един невинен дето вярва на думите им. Трябва да се критикува само ако нещо е несправедливо, вредно за нас
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
114-- толкова е *** от вас - че неможем да го изчистим !!!!!!
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MALOUMNIZZI,republikanski OLIGOFRENI,,...ZARSTVO BALGARIA be na 4-5 MASTO v EVROPA,sega ZALKATA republika e na 45-47 masto ot 49 strani,*** LI STE ili BAVNORAZVIVASTI SE,takova republikansko TAPOUMIE,republikanska NAGLOST...NEZABAVNO VASTANOVAVANE na ZARSTVO BALGARIA i na TARNOVSKATA KONSTITUZIA,
114
2
 
23
 
! Отговори
[[[ преди 12 години
Г-н Найденов, айде стига вече се готвите и започнете най-накрая да работите и да налагате тези прословути глоби. До сега не съм чул фирма производител да е санкционирана. Кога най-сетне ще чуем, че са наложени глобите. И стига с тези глоби от по 5000 или 10 000 лв. Глобата трябва да бъде от 50000 евра и отнемане на лизенза за поне една година.
113
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
в замразените меса винаги е имало вода - няма как да се избегне .Всеки път меря и винаги е било около 200 грама на 5кг месо , но в последно време месото което купуваме, за да си направим истинска кайма , от 6кг месо - 1кг е вода То вярно ,че е криза но българските фирми ,които купуват месото отвън и го пакетират у нас почнаха да прекаляват
112
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяко нещо, с което гербаджиите се захванат го усират!
111
4
 
13
 
! Отговори
............... преди 12 години
до 108ахмак, при царя икономиката беше добре, имаше свобода малкият бизнес вървеше, костов окраде държавата ама поне се отърва от разни губещи предприятия, които товариха бюджета. твоят идол боко прави само пътищата, щото взима пари от европейските фондове и ги дава на турски фирми и бг мошеници да строят. така строят, че след 5 години Тракия и Люлин ще са като лунно поле! аре скрий се!
110
3
 
6
 
! Отговори
ДБВ преди 12 години
Всяка години близо една трета от произведената в света храна за консумация от хора - около 1,3 млрд. т - бива загубена или похабена, съобщи днес Световната организация по прехрана и земеделие (ФАО), предаде ДПА. Похабяването на храна е по-голям проблем за индустриалните страни, като най-често то се причинява от търговци, които изхвърлят на *** напълно годна храна. И от министри, като Боко и Цоко... Опит за вдигане на цената на хляба при другаря Сталин е правена през 1927 год резултатът е 8 000 000 кулаци в Сибир, на дърводобив-по 10 години средно. До 1953 цената на хляба в СССР е твърда...
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 106 кухи *** не образовам
108
6
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
..всичко това -които преди тях НЕ ПРАВЕХА !!!!!
107
4
 
9
 
! Отговори
Д1 преди 12 години
До 108 е по времето на Симеон Борисов да не би да беше на Луната ? Той беше в управлението на държавата !Борисов има и участие в тройната коалиция която толкова плюе !
106
14
 
8
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Когато дойде на власт мадритския комарджия тогава трябваше да е на власт Бойко до сега щяхме да имаме и пътища и всичко,защото световната икономика беше в подем.На тая криза това което се прави сега просто е много добре .Какво построи Костуф??????????????????-само разпродаваше.Какво построи Мадридския бандит??????-хотели на неговите авери по морето ,изсече горите ни сега ще ни ги върне подформата на пдч в Икеа до няколко месеца,но на дебели цени.Комунистите какво построиха -питайте Масларова
105
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам и стандарт Българин - Ако е от БСП, ДПС, НДСВ или СДС - да им се отнема гражданството и марш към Турция (без СДС) ! Ако си прекалено черен- отиваш в резерват, където ще бъдеш обект на ловния туризъм. За СДС мога да кажа само, че не може от 3 години да плямпаш едно и също. АЕЦ, та АЕЦ. Сините да бъдат пращани във Фукушима- щом толкова са привързани към тази тема.