Площад на Батето кръщават в селото на купона

Бившият шеф на БOK е оставил трайна следа в Брестник
Обновена: 15 май 2011 19:38 | 15 май 2011 19:34,
103
Площад на Батето кръщават в селото на купона
Снимка: Архив Булфото

„Иван Славков – Батето”, това име от следващата година ще носи площадът в пловдивското село Брестник. Идеята идва от кмета на населеното място Георги Козов, който разказва, че в селото на купона и виното Батето редовно е купонясвал с приятели и колеги.

Бившият шеф на Българския олимпийски комитет (БОК)и на БФС е оставил трайна следа в спомените на хората от района.
„Батето и приятели правиха банкети в местната кръчма, известна като „Позитано” 20, ядяха и пиеха по три дни”, спомня си кметът на Брестник. На маса се събирали по над 100 човека.

Музикантите от заведението също си спомнят Батето с добро: „Неговите бакшиши бяха най-големите, които сме получавали някога, беше щедър човек”, разказва шефът на оркестъра.

По време на празниците, Батето е пиел ракия, а после е минавал на вино от Брестник. Селото, известно и като столицата на мавруда, е привличало неведнъж покойния шеф на БОК и БФС.

Още по темата
„Желанието му беше празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин да се слеят, а от лозовите масиви освен грозде, да растат и кебапчета”, спомня си още кметът на селото.

За да увековечат Батето, местните управници ще кръстят площада в Брестник  на негово име. 

Баралеф с лика на Иван Славков-Батето ще бъде поставен над чешмата в селото. Срещу кметството пък ще бъдат нарисувани петте олимпийски кръга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
анонимен1912 преди 12 години
Поетите, театралните артисти също не произвеждат нищо. Трябва ли да закриемтеатрите? А ония, които се наричат художници а само цапат с бои, с какво са по-полезни от ония които драскат сграфито по стените? Даже пишещите по стени са по-разбираеми, значи и по-полезниСпортът и футболът са много полезни неща, най-малкото, защото избиват напрежения и имитират войни по друг начин.Начо Културата, Бог да го прости, пиеше повече от Батето. Нещо да кажете
99
0
 
4
 
! Отговори
26766 преди 12 години
АМИ ЩО НЕ МУ НАПРАВЯТ И ПАМЕТНИК НА ТОЯ СПИРТНИК , ИВАН СЛАВКОВ - КАКАТА , ДА СЛОЖАТ ТАМ ЕДНО КАЧЕ С ДЖИБРИ , *** !
98
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Много точно. По - добре не мога да го кажа.
97
1
 
16
 
! Отговори
леле - 98 преди 12 години
Да, Футболла е игра, но безполезна. Тя не произвежда нищо полезно, а ползува много преференции. заради такива горят безполезно бензин, дават субсидии, а няма пари за един инженерконструктор, земеделец? Не ми хвали никого от 1956 година насам, в управлението на страната ни! не виждам някой, дето да заслужава и грам възхищение. Без Футбол може, но без техника, без плодове, зеленчуци не може. А се унищожават те, а се субсидират безсмисленни за нас неща? ФУтболиста да ти е произвел нещо?
96
2
 
7
 
! Отговори
ТОЧНО,91 преди 12 години
Абсолютно прав си!Със селяния до шия няма управия!*** народ,прости управници,проста държава!:(
95
7
 
1
 
! Отговори
ДГД, 97.... преди 12 години
ФУТБОЛА Е СВЕТОВНА ИГРА!ДЕДО ТИ ДА ДРОБИ ЗЕЛЕ......
94
0
 
13
 
! Отговори
леле преди 12 години
българи, спрямо нас има световен геноцид, включително и от нашите. Да се спасяваме както можем! не навън, а тука! Управници, за които футбола (една безсмисленна за нас игра) е поважен от един земеделски производител или създател на машини, такива не ми ги хвали. Не напразно дядо ми казваше така: пази Боже тарикати да са на власт, без значение вяра, раса, народ - ще ви смачкат живота. И се оказа прав. тогава и аз ще стана капиталист, както повечето хора и няма да ми пука за такива в тоя свят!
93
5
 
5
 
! Отговори
оле преди 12 години
С цялото ми уважение към работата , приживе на Ив.Славков,но мисля ,че има много по-достойни и заслужили личности ,които не са свързани с чашката.
92
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Крадени пари най-лесно се пилеят.
91
2
 
16
 
! Отговори
Редно е !! преди 12 години
Магистрала "Люлин" да се прекръсти на "Генерал Бойко Борисов"
90
4
 
4
 
! Отговори
Венци Дуп.то преди 12 години
Бандита с прякор ,,Пандизо,, , дето обра склада на митнисите със стотици килограми злато , платина и сребро , заедно с Кашев -,, Генерала,, , работел и за Батето ;)
89
7
 
6
 
! Отговори
АКЪЛ ЗА ТЪПИТЕ преди 12 години
ПО - *** И ДОЛНОПРОБНА ИДЕЯ НЕ БЯХ СРЕЩАЛ !
88
7
 
15
 
! Отговори
oho преди 12 години
То според ценностната ни система - у нас се правят паметници на тези дето най-много пият и ядат, най-много крадат и т.н. А тия *** селяни замислят ли се, че тия бакшиши не са заработени, а са взети от такива като тях
87
4
 
2
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Ни повече ни по-малко *** като баща ти и сина му!
86
0
 
3
 
! Отговори
do 83 преди 12 години
ti si mega prost! Zavistliv carvul
85
3
 
4
 
! Отговори
бацето преди 12 години
... баце е с уникално чувство за хумор но то и заради това го мразиха повечето журналисти ... защото ги оставяше в мълчанието :)
84
4
 
6
 
! Отговори
Кърлеж преди 12 години
ами по-добре да направят паметник на JOHNIE и да го кръстят JOHNIE WALKER
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
81 - А ти кога си бил на небето за да знаеш за сухият режим!? Откога си в това състояние!? Мисля, че си имаше медицинско название! Ще се оправиш!
82
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам, че интелекта и любовта на хората пак са подразнили герберите-хейтъри! Е! С тях няма кой да постъпи така!
81
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кмета веднага да се даде на съд, а местните жители на каторга:) Как така ще засвидетелстват уважение на Славков! Някой беше написал да се приеме закон за задължителното оскверняване на Батето!:) Звучи логично на фона на настоящото интелектуално ниво на управляващите и техните привърженици!