Площад на Батето кръщават в селото на купона

Бившият шеф на БOK е оставил трайна следа в Брестник
Обновена: 15 май 2011 19:38 | 15 май 2011 19:34,
103
Площад на Батето кръщават в селото на купона
Снимка: Архив Булфото

„Иван Славков – Батето”, това име от следващата година ще носи площадът в пловдивското село Брестник. Идеята идва от кмета на населеното място Георги Козов, който разказва, че в селото на купона и виното Батето редовно е купонясвал с приятели и колеги.

Бившият шеф на Българския олимпийски комитет (БОК)и на БФС е оставил трайна следа в спомените на хората от района.
„Батето и приятели правиха банкети в местната кръчма, известна като „Позитано” 20, ядяха и пиеха по три дни”, спомня си кметът на Брестник. На маса се събирали по над 100 човека.

Музикантите от заведението също си спомнят Батето с добро: „Неговите бакшиши бяха най-големите, които сме получавали някога, беше щедър човек”, разказва шефът на оркестъра.

По време на празниците, Батето е пиел ракия, а после е минавал на вино от Брестник. Селото, известно и като столицата на мавруда, е привличало неведнъж покойния шеф на БОК и БФС.

Още по темата
„Желанието му беше празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин да се слеят, а от лозовите масиви освен грозде, да растат и кебапчета”, спомня си още кметът на селото.

За да увековечат Батето, местните управници ще кръстят площада в Брестник  на негово име. 

Баралеф с лика на Иван Славков-Батето ще бъде поставен над чешмата в селото. Срещу кметството пък ще бъдат нарисувани петте олимпийски кръга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Батето е пич! Ха наздраве Бате и да не ти пука! Форумните мишки не могат да променят чувствта на хората!
59
4
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
А бат ти Бойко интересно откъде се пръкна? Сигурно дойде от Марс?! Или от редиците на БКП и Симеоново и на правешкия овен му пазеше ***! Колко от нас можеха да имат такава служба и такива привилегии и как ставаше това!???*** и *** народ сме си отпреди стотици години и си обичаме тоягата. Някой да ни стриже, да ни дои и да ни млати.Е каквото си искаме си го имаме.
58
6
 
3
 
! Отговори
ritci преди 13 години
А 58-ми винаги ще си остане анонимен.
57
12
 
10
 
! Отговори
ritci преди 13 години
След издаването на смъртната присъда на нашите мед.сестри в Либия,Батето(приател с Кадафи)е човека който първи отива и се моли на диктатора да не се изпълнява присъдата.
56
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На погребението ти да дойдат 1000 лицемери с фалшиви сълзи, това не е почит. Свестните хора няма кой да ги плюе, щото няма за какво. Тоя *** си заслужава да го наречеш с истинките думи - използвач живял на гърба на народа си. Че винаги ще има овце, които имат нужда от алкохолизирани кумири - техен проблем :)
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Батето си е Бате! Човек от народа, а не от СИК!
54
12
 
15
 
! Отговори
генади преди 13 години
Иван Славков- пълен *** и ***. *** като талпа, *** като *** и нахален като *** зет.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дааа! За някой площад с техните имена и барелеф, а за други......като Боко и Цвъцко.....
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво нещо е уважението на хората! Дай Боже всекиму, но дали....
51
4
 
12
 
! Отговори
генади преди 13 години
Иван Славков- зетят на Правешкият ***!Аз предлагам факултета по журналистика да бъде кръстен на негово име
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледам, че дори след *** си Батето не дава покой на тъпанарите! Добре! Така трябва да бъде:) Ха дано и тях така ги почетат след време, ама се съмнявам!
49
3
 
9
 
! Отговори
ПРАВ СИ Е БОЙКО... преди 13 години
...ЗА "МАТряла".....АМА НАПЪЛНО, ПРАВ!!!!ТОВА Е РЕЗУЛТАТА , ОТ 50 год.,ВЪЗПИТАВАНЕ НА НАЦИЯТА ВЪВ "КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МОРАЛ"...НА ПИЯНИЦИТЕ, КОНСУМАТОРИТЕ,ГОТОВАНЦИТЕ, НЕГОДНИЦИТЕ ,ТЪРКАЧИТЕ И ...."*** -ПРОЛЕТАРИАТА".....ИЗМЕТА НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО!!!!!!ДА ПОЧИТАШ И ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАШ НА ....ПИЯНИЦИ И МУФТАДЖИЙ ....ЖИВЯЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА!
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на хората! Ето така се показва уважинието, което изпитваш към хората! Останалото е бла, бля, бля!
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
41 - Да, ама ти и нивото на комунистическият *** няма да стигнеш:)))))) Ще си отстанеш все така анонимен и безмълвен за умните хора:)
46
3
 
7
 
! Отговори
учител преди 13 години
"Баралеф с лика..."Сигурно искате да кажете "барЕлеф"...
45
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко кух чалгар трябва да си, за да се прекланяш пред готованец, който цял живот е бил спускан някъде отгоре от бай Тошо, харчил парите на другите и се напивал като ***. *** почитан от ***. Тва е положението...
44
2
 
12
 
! Отговори
80270 преди 13 години
Питайте ЗАЯКА(ЗАЯКОВ) какви оргии млади мацки са се спретвали по морето с маркови работи -абе къде се занимавате с КОМУНИСТ рецидивист. едене пиене *** ама ВЕЧЕ НЕМА
43
3
 
10
 
! Отговори
хм преди 13 години
Тя селянията по мегданите на селата ходи, не ходи по площадите на градовете.
42
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 42Живков имаше и син, а син е повече от зет. Да си чувал някой да каже нещо хубаво за него? *** е, че българинът не може да се примири, че има друг българин, който е по-нагоре в казана . Оставете човека, вече го няма. Оставете и хората, които искат да кръстят мегдана на негово име. Така са решили, така и ще направят. Кои сме ние, че да ги съдим? И съдим ли или просто злобеем? Тъпо племе сме и това ще ни довърши.
41
5
 
16
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Ами да вземем да го канонизираме и за светец както е тръгнало.Ако не беше зет на Живков какво щеше да представлява Славков.Най-много щеше да бъде душата на кварталната кръчма.