"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза

Цветя пред Баня Баши казаха "не" на етническата нетърпимост
Обновена: 23 май 2011 23:54 | 23 май 2011 14:02,
1634
"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза
Снимка: Булфото

Партия "Атака" може да бъде забранена заради насаждане на омраза, каза пред Нова тв градският прокурор на София Николай Кокинов.

Повод за проверката на държавното обвинение станаха сбиванията между активисти на "Атака" и молещи се в джамията Баня Баши в петък в центъра на столицата.

Ако събере достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядването й на религиозна основа, прокуратурата може да повдигне обвинение срещу лидерите на "Атака", както и да я забрани на базата на закона за политическите партии.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви, че Борис Велчев може да поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
За да се стигне обаче до тази стъпка, трябват две условия – проверката на районна прокуратура София да покаже данни за насаждане на омраза, а софийското градско обвинение да образува дело срещу лидера.

Присъдата за такова престъпление е до четири години затвор или пробация заедно с глоба от пет до десет хиляди лева.

Междувременно българи казаха „не” на религиозната омраза, като поставиха цветя пред джамията Баня Баши, съобщи пред „Дарик” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

Според нея свободните хора у нас не желаят повече пропаганда, а искат да вземат решенията си сами.

„Аз видях другото лице – това бяха цветята, които хората поставяха пред джамията. Мисля, че това е нормалната цивилизована реакция на гражданското общество.

Има българи, които искат да покажат, че не може да бъде манипулирана тяхната свободна воля, изборът им от някакви фашизоидни, примитивни хора. Свободните българи не желаят повече някой да им разиграва сценарий, да ги лишава от избор", каза Цонева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1634
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В центъра на София някакви *** вият-алах акбар,а нашите продажници не предприемат никакви мерки.Ето това поражда расова омраза
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе аз ли хуу не виждам или в джамиите няма жени какво е това вярата не е ли за си4ки и какви са тия духовни храмоеве това по скоро прели4а на ко4 клуб да не говорим 4е се 4ува 4е се омешвате в свободното си време което сащо приемате за нормално
13
 
15
 
! Отговори
Дончо преди 12 години
Аз с целата ми рода ще гласуваме за Волен, за вас незнам
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ибрикчиите от Атака, които не застанаха зад антигей шествията, защо ги пропускате?!? Ама те стават само за домашни циркаджилъци с тайните си съюзници от ДПС. А срещу световната *******стка секта не посмяха да излезнат...щото предстоели избори. Смешници!
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред джамията големия балон ГЕРБ се спука, лъсна им ибрикчийския ***, къде се скриха като мищоци.
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БИВШ ФЕН НА БОЙКОБОЙКО Е ПОДЛЕЦ И НЕБЛАГОДАРНИК! ТИПИЧЕН БЛИЗКАК! ИЗПОЛЗВА ВОЛЕН, А СЕГА ГО ЗАХВЪРЛИ, ЗА ДА ПРАВИ МИЛИ ОЧИ НА ЦИРЕЯ ДОГАН! НО КОЙТО Е ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ И ПАТРИОТИТЕ СКОРО ЩЕ СЕ УБЕДИ, ЧЕ Е СБЪРКАЛ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ЗАТЪВА И ЕДНА ТРЕТА ОТ НЕЯ Е ПОД ТУРСКА ВЛАСТ. СТРАНА БЕЗ БЪДЕЩЕ, СЪСИПАНА ОТ ТУРЦИТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ. ВОЛЕН ИСКА ДА Я СПАСИ, А БЕЗРОДНИЦИТЕ ГО ОБЯВЯВАТ ЗА ЛУД! БОТЕВ ГО Е КАЗАЛ ГЕНИАЛНО И ПРОСТО: СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ!
3
 
3
 
! Отговори
Severna Balgariq преди 12 години
Bez ATAKA v Severna Balgariq da si naprqvar ZEMLQNKA v Stara Planina , te i bez tova sa partizani
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижда се края на ДПС, за това *** като ***.
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да накажем ГЕРБ в предстоящите избори и да ги пратим, къдеее?....При Царяяя....да му крепят дъртите мъде! :)
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мУсУлманките да ся подмиват поне веднъж МЕСЕЧНО щото съм гнуслив
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цици и Боко да излязат и да се извинят на българския народ, за създалата се ситуация, породена от некадърността на тяхното управление. Не може след две години насаждане на омраза сред различни прослойки сред народа, да се правиш на ощипана мома.
4
 
7
 
! Отговори
АТАКА НАПРЕД преди 12 години
Върви, народе възродениииииии, с АТАКА в бъдещето ниииии
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ще се забранява Атака, би трябвало да се забрани и ДПС, защото щом има насаждане на омраза, има и провокация от страна на ДПС. Ако се забрани само едната партия, напрежението ще ескалира още повече....
2
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
ама ако ще забраняват да започнат от верската партия дпс после с атакасъществуването на дпс е антипод на атака и дава храна на болен сидеровима атака и дпс има проблем, няма атака и дпс ,няма проблеми още нещо и двечките са с държавна субсидия т. е. всички ние им плащаме за да са в политиката мамицата им и откачалки
1
 
0
 
! Отговори
от 1552 преди 12 години
новини- технческа грешка...
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит празник на всички българи, славяни, мюсюлмани, християни и китайци - празник на славянската писменост.
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ще забранят ли в християнска България да се чува по високоговорител "Велик е Аллах, няма друг Бог?" /така каза Сидеров, че пеят/ Ще забранят ли номини на турски в националния ефир? Не е ли България с един език- БЪЛГАРСКИ?! Не празнуваме ли точно днес това?! Като ще забранявате забранявайте всичко, което създава етническо напрежение, а не избирателно!
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 22 години ДПС не е сложило едно цвете на исторически паметник.Освен байрамите и рамазаните друг празник не признават, за каква политика говорим, само са етнос и религия. Мазници.
4
 
7
 
! Отговори
Бай Мезан преди 12 години
ЩОМ ИСКАТЕ ДА ЗАБРАНИТЕ "АТАКА" ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА ЗАБРАНИТЕ И ДПС ЗАЩОТО НАРУШАВАТ Гл.1 Осн . Начала Чл.11 (4) ОТ КОНСТИТУЦИЯТА . СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИЙ И ДВИЖЕНИЯ НА ЕТНИЧЕСКА И ВЕРСКА ОСНОВА СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ !!!
3
 
6
 
! Отговори
poohy преди 12 години
Ще се съглася със забраната само ако се забрани най-сетне противоконституционната етническа партия ДПС.

Спонсорирани публикации