"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза

Цветя пред Баня Баши казаха "не" на етническата нетърпимост
Обновена: 23 май 2011 23:54 | 23 май 2011 14:02,
1634
"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза
Снимка: Булфото

Партия "Атака" може да бъде забранена заради насаждане на омраза, каза пред Нова тв градският прокурор на София Николай Кокинов.

Повод за проверката на държавното обвинение станаха сбиванията между активисти на "Атака" и молещи се в джамията Баня Баши в петък в центъра на столицата.

Ако събере достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядването й на религиозна основа, прокуратурата може да повдигне обвинение срещу лидерите на "Атака", както и да я забрани на базата на закона за политическите партии.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви, че Борис Велчев може да поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
За да се стигне обаче до тази стъпка, трябват две условия – проверката на районна прокуратура София да покаже данни за насаждане на омраза, а софийското градско обвинение да образува дело срещу лидера.

Присъдата за такова престъпление е до четири години затвор или пробация заедно с глоба от пет до десет хиляди лева.

Междувременно българи казаха „не” на религиозната омраза, като поставиха цветя пред джамията Баня Баши, съобщи пред „Дарик” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

Според нея свободните хора у нас не желаят повече пропаганда, а искат да вземат решенията си сами.

„Аз видях другото лице – това бяха цветята, които хората поставяха пред джамията. Мисля, че това е нормалната цивилизована реакция на гражданското общество.

Има българи, които искат да покажат, че не може да бъде манипулирана тяхната свободна воля, изборът им от някакви фашизоидни, примитивни хора. Свободните българи не желаят повече някой да им разиграва сценарий, да ги лишава от избор", каза Цонева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1634
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
5
 
! Отговори
arsenal преди 12 години
я из4езвайтте от тука турци и отивайте в анадола
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турци, мълчете си защото така ликвидирате ДПС, видяхте ли някъде българин да защитава вашата партия?Не, затова мълчете за да не лъсне турския *** на ДПС.
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най голямото доказателство че ДПС е етническа партия е воят който се чува от Турция. Българска партия а Турция ги защитава. Именно заради това трябва да бъде ЗАБРАНЕНА.
3
 
12
 
! Отговори
Тарикaт преди 12 години
до 1535 Е много си наплашен бе батка, някой да е казал на жена ти да носи шалвари? Теб на улицата те карат да носиш фесове ли? Че аз цял свят съм обиколил никъде не съм видял човек с фес, какви ги бълнуваш ти добре ли си? Гледай си живота разбирай се с комшията, баси хората турците яко ви наплашили а а хахахахаха споко бе те не ядат хора
0
 
3
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
И какво общо имаме с католиците или са решили сега и католици да ни правят?
6
 
14
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
Българите не искат новини на турски, не искат турцизация, не желаят да опращаваме 10 милиарда на Турция, не желаят да харчим пари по чужди войни в различни крайща на света, вместо тези пари да се дадат на пенсионерите или на болните, те се харчат отново за чуждия интерес. И тези същите политически к***и имат наглостта да втълпяват на българите, че са нетолерантни и да ги унижават, че не "мислили по европейски" и са изостанали. Да живее Атака!
6
 
11
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
Факт е, че България от около 25 години я управляват национални предатели. НО се появи Атака, Атака започна да говори и да действа в полза на България, а не на чужди интереси като тези на САЩ, НАТО и т.н.. Естествено всички се обединиха против нас, защото само ние милеем за България. Но така е като ни управляват политически к**ви.
4
 
2
 
! Отговори
Манго преди 12 години
Ко става шамандури, колкото и да си мерите пи**ите на *** е най голяма xaxaxaxaxaxax
0
 
7
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
Например Костов никой никога няма да го забрани, защото работи против България и слушка батковците от чужбина. Тези, които мислят за България са неудобни за чужденците и трябва да бъдат забранени.
4
 
10
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
И да ни забранят много важно, идеята е жива, а пламъкът на родолюбието е запален. Нас, българските патриоти, винаги ще ни има. Естествено в Парламента ще останат проститутките, които продават /раздават/ България на чужденците, чуждопоклонниците, мръсни и грозни ще останат, но нас пак ще ни има и отново ще браним Бъйлгария от политическите к**ви, които 25 години съсипват България. Да живее Атака!
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
просто някой като замахвал я ударил и не си признава преставяш ли без оток на ченето от толкова метра ще й се отнесе ченето примерно 30 метра в секунда ако е хвьрлено
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След прокуратурата, трябва да се сезират и психиатрите. На сидеров може да му се помогне с електрошокове.
6
 
5
 
! Отговори
панта за 1513 преди 12 години
Швейцарците винаги са искали красивото в живота. И не са рушили сътвореното от предците си, започвайки от нулата. но там няма ислямски примитивизъм защото той подстрекава към слепотата и пълно подчинение на тия догми в книгите им, а това е късоглесктво. Аз бих питал ислямистите, ако не бяха латините да им построят железници заводи, сега още по коне и камили щяха да ходят? но от благодарност са готови да изтрепят света? Това се казва: храни куче да те лае и хапе!
2
 
5
 
! Отговори
До Прадле 1506 преди 12 години
К**вето Гаджева каза, че имала седем шева. Два са и на брадата останалите пет са на ануса. Де ги измисли тези осем шева. Придържайте се към фактите.
3
 
1
 
! Отговори
пелей преди 12 години
1505-ти, термина "Черноризец храбър" е даден, защото е имал черна бронирана рицарска екипировка, с която се ес ражавал, а не,ч е ен осил черни ризи? Тогава ризите са били тъкани и то белички, от лен, коноп, памук, а не от нов внос, стара употреба? Така, че прозвището му е било на място и му е подхождало. Старите българи са били прями, почтенни и са градили държава не с партии, а като единен народ. Но сегашните я разсипаха от 21 години, така че плюха и на Черноризец храбър и на Левски и на нас.
5
 
2
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
Ами не вадете ножове и всичко ще е ОК, вие първи хванахте и пребихте две момчета, после паве мина на милиметри от главата на моя приятелка, Деничка стоеше встрани, а и нея я замериха и обезобразиха. Сложете си ръка на сърцето и си признайте, че първи почнахте агресията.
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе немога да разбера как живеят в Швейцария бе 4 езика 4 различни групи спретната хубава държава взимат хубави пари държавата им е образец просто.............
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много прости хора има тука цялата държава цъфнала и вързала та и за Религиозни въпроси сте тръгнали да се биете хах глейте си живота и си оправете държавата няма кой да ви е оправи разберете го това!!
6
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Атака винаги щяла да съществува, абе пърдели атака ако съществува да речем още 5 години България ще стане косово, това ли искате а??? Вместо да си живеем мирно и спокойно дайте да се трепим, боже колко кухи *** има в България..
4
 
5
 
! Отговори
Пагане преди 12 години
Този Хелзински комитет е голяма машина за лъжи. Ако молитвата бе мирна как така Деничка има 8 шева? А и тя не бе единствената пострадала от "аплодисментите" на тази ***! Всички мюсюли бяха с ножове.

Спонсорирани публикации