Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?

Разказът на читател на Dnes.bg за инцидент от сутринта
Обновена: 25 май 2011 07:04 | 24 май 2011 13:35, Екип на Dnes.bg
557
Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?
Обясненията на Юлиян Ненчев за инцидента, подадени в МВР.

Читател на Dnes.bg сигнализира за инцидент с привърженици и симпатизанти на "Атака".

В ранните сутрешни часове хора на Сидеров са се опитали да се саморазправят с посетители в заведение за бързо хранене в Студентски град.

Ето какво пише в писмото си до редакцията ни Юлиян Ненчев:

Към 2,30 часа решихме да отидем да хапнем. Избрахме заведение "Лападунди", което се намира в центъра на Студентски град. Придвижихме се с моя личен автомобил. Паркирах го в реда на Закона за движение по пътищата, без да пречи на никого. Влязохме в заведението и си поръчахме сандвичи.

Въпросната групичка влезе в заведението малко след нас и започна да се държи арогантно с персонала, въпреки че изглеждаше да се познават. След няколко минути излязоха навън. Ходеха до моята кола и се връщаха. Накрая един от тях ме попита дали това е моят автомобил. Отговорих му утвърдително.

След което започна да ми обяснява как трябва да си поместя автомобила, защото му пречи.
Заповеднически започна да настоява да си преместя колата с думите: "Аз съм човек, който може да ти каже какво да правиш и ти заповядвам да го направиш".

Попитах кой точно е той. Не ми отговори, но едно от другите момчета в групата гордо заяви, че въпросният човек е председател на Младежка организация на партия "Атака" (нямам представа дали на районната или столичната, или националната, тъй като не съм добре запознат с тези неща).

Още по темата
Казах им, че колата не пречи на никого и няма да я поместя, и тръгнах обратно към заведението.

Въпросният председател, подпийнал, обаче се засили да ме удря с думите: "Боклук смотан".

Обърнах се към него и той се спря. Отидох до него и го помолих да си тръгне. Това обаче предизвика реакцията на един от приближените му, който се засили към мен с юмруци.

С мен беше Емил Искренов Красенов - председател на Студентския съвет на Техническия университет – София. Когато разбраха този факт, започнаха да сипят хули - да си разкара турците от университета. Боклуците там нямали място.

След това се качих в колата си, а те побягнаха, приятелят ми Емил тръгна след тях.

Докато бях в колата, се обадих на 112, за да подам сигнала. Персоналът от заведението пък извика СОТ, който пристигна до 2-3 минути. След 30 минути полицейския патрул все още го нямаше. Реших пак да се обадя на 112, оттам разбрах, че те въобще не били подали сигнал в полицията или по-точно на 7-о РПУ. Прехвърлиха ме към тях, обясних им и до 5 минути патрулни полицаи бяха на мястото. Разказах отново за случая, записаха показанията ми и ме изпратиха в 7-о РПУ. Отидох там и подадох жалба, която я предоставям (снимка).

При подаването на жалбата не ми беше даден входящ номер, тъй като нямало деловодство!!!
Оттам отидох до Студентска поликлиника, за да си извадя медицинско, тъй като имам хематом на лявата ръка – съответно не работеше. Отидох в Окръжна болница в Младост – оттам пък ми казаха, че не мога да си извадя медицинско, тъй като нямало съдебни лекари и това трябвало да стане на следващия ден.

Искам да заявя, че по време и преди инцидента не съм употребявал алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Аз съм политически необвързан и нямам никакво намерение да го правя! Не защитавам ничии интереси, а само моите. Надявам се МВР и компетентните органи да открият извършителите час по-скоро.

Препоръчвам на партия "Атака" да направят собствено разследване по случая, тъй като ако въпросният мъж е наистина председател на тяхната младежка организация, то тогава това поведение е недопустимо, но ако не е техен представител, нека и те го намерят, за да разберат защо се представя за такъв.

Имам и няколко въпроса към институциите:

Към Министерството на здравеопазването: Нормално ли е в квартал, в който живеят над 50 000 души, да няма работещо здравно заведение?

Към Министерството на вътрешните работи: Нормално ли е телефонът за спешни случаи 112 – 30 минути да не подава сигнал до 7-о РПУ и да няма никаква обратна връзка?

Към Народното събрание: Ако това са представители на партия "Атака", нормално ли е хора, обвързани с политиката, да проявяват такива своеволия?

И последно, искам да отбележа, че всичко това се случва в навечерието на един от най-хубавите празници – 24 май. Не търся собствена реклама или удовлетвореност, а да се разкрият извършителите и да бъдат подведени под отговорност!, завършва Юлиян Ненчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
524
0
 
1
 
! Отговори
nikolai преди 12 години
няма смисъл да позволяваме подобни историй да ни разделят-до всички националисти и хора желащи да се промени нещо в държавата,да се спре с геноцида спрямо нас ,да се накажат виновните за сегашното положение и да заемем полагащото ни се място в световния елит - това лято ще се проведе среща на която ще се обсъди какво и как трябва да се направи за да успеем да се справим с тази помия в държавата ни и най- после нещата в нея да зависят от нейния народ. скайп за връска и въпроси niko_ss1
523
1
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Za6toto kato doidat v Sofia si spirat sa6to kato na megdana.Bratja kasketi i 4almi tuk e Europa.
522
1
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Tozi ne razbrax kakav kasket e ili 4alma e.
521
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човека отдолу е напълно прав такситата спират точно до началото на на зебрата така че ти готиния тип си е спрял баш на пешеходната да не говорим че както е описал къде е паркирал сам си търси наказание !!!!
520
1
 
2
 
! Отговори
PETKO преди 12 години
Rano ili kusno takiva lujci,bokluci,koito spirat po zebrite,po trotoarite,ne spazvat zakonite,uchat v parodiq na universitet kato NBU - SHTE SI POLUCHAT ZASLUJENOTO!
519
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе мазник пред Лападунди в Студентски град има пешеходна пътека, Ако си спрял пред заведението е малко да те натупат леко. Трябва да те смажат от бой защото не спазваш правилника за движение. Радвай се че и на куките не им се е пишело та да ти врътнат едно хубаво актче. *** прочети закона за движение по пътищатъа и виж къде можеш да спираш. Такива като тебе нарушители под ножа. Незащитавам Атака но ти си си за бой.
518
1
 
6
 
! Отговори
Svidetel преди 12 години
Не търся собствена реклама или удовлетвореност, а да се разкрият извършителите и да бъдат подведени под отговорност!, завършва Юлиян Ненчев.Emi da trqbva da te podvedat pod otgovornost,da ti otnemat knijkata i da se zasramish za lujite ti!
517
2
 
5
 
! Отговори
Chovek преди 12 години
Koi e nabit?Po televiziqta ne vidqh i edna draskotina po tozi maznio?
516
0
 
5
 
! Отговори
ba6 4oveka преди 12 години
REVOLUCIQQQQQQQQQQQQQQQQQQ
515
2
 
6
 
! Отговори
sasho преди 12 години
Smeshen unuversitet,smeshen i glupav debelak,smeshna skalupena istoriq.
514
1
 
9
 
! Отговори
JJJJ преди 12 години
bqh tam i toq *** si beshe parkiral suvsem spokoino na peshehodnata puteka, dobre KAT sushto da si svurshat rabotata i da go globqt, i da en se pravi na tolkova nevinen zashtoto horata v na4aloto suvsem u4tivo mu kazaha da si premesti kolata ISTINATA BOLI!
513
1
 
5
 
! Отговори
asan преди 12 години
bqh tam i toq *** si beshe parkiral suvsem spokoino na peshehodnata puteka, dobre KAT sushto da si svurshat rabotata i da go globqt, i da en se pravi na tolkova nevinen zashtoto horata v na4aloto suvsem u4tivo mu kazaha da si premesti kolata
512
4
 
3
 
! Отговори
hor преди 12 години
А и кой пише писмо кой го е набил и кво е станало. Толкова арогантна и комплексарска постъпка. Дали ще е такава реакцията ако пребият и ограбят член на Атака в Студентски град и напише писмо до медиите.
511
5
 
5
 
! Отговори
hor преди 12 години
Само да спомена, че тоя е пракирал колата си пред Лападунди на пешеходната пътека. Тя е точно пред заведението.А до колкото писмото трябва да се спомене, че "въпреки, че няма обвързаност и пристрастия", кой излиза лошия - партя Атака. И то в Студентски град, където има ясно изразен проблем със сигурността и ***, където има млади хора, сред които патриотичните идеи виреят най-силно. А и от студент от ТУ да очакваме мнение по обществен въпрос...
510
3
 
4
 
! Отговори
Баровец с Х6 преди 12 години
Тези от Атака много големи гъзари.Защо не бях аз на мястото на човека да видим на кой щяха да налитан на бой и на кой щяха да казват да си премести колата.Бойко Президент!!!
509
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
514, и ти не си написал коментарО правомерно-ФАКТ
508
5
 
3
 
! Отговори
РУСНАКА преди 12 години
БАТАК Е КЛАН ОТ БАШИБОЗУК КАТО ХОРАТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ САМО ЧЕ МЮСОЛМАНИ.
507
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя комплексар каде е написал писмото хич не е читав само това ще ви кажа и не е паркирал колата си правомерно-ФАКТ
506
2
 
5
 
! Отговори
до 463 преди 12 години
на тая ива мъжа съм 100% сигурен че я плеска от време на време пък тя нека си го хвали 80% от арабите бият жените си - ФАКТ
505
7
 
11
 
! Отговори
svidetel преди 12 години
toq si beshe parkiral pejoto na peshehodnata pateka da go *** i suqka skapan da mi qde kura trqbvashe boi da qde