Ново култово място е открито на скалите в Созопол

Артефакти сочат, че е имало светилище на Деметра
Обновена: 25 май 2011 06:47 | 24 май 2011 16:46, Екип на Dnes.bg
47




Археолози откриха редица артефакти, включително теракотени фигурки, които показват, че на скалите на Созопол е имало светилище на Деметра. Останки от самия храм още не са открити, а разкопките на археолозите продължават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: археологияСозопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 12 години
Браво, Созопол е страхотен български град със невероятна атмосфера.
19
1
 
8
 
! Отговори
една до ....16 преди 12 години
Ти скоро бил ли си в Созопол, та го наричаш западнал курорт?! А може би никога не си бил там?
18
3
 
8
 
! Отговори
допълнение от №15 преди 12 години
Като гледам временния резултат от РЕФЕРЕНДУМА (пост 8), значи дори 80% сме траки, а само 20% от днешните българи се считат за татаромонголи или безхаберни славяни.Но едва ли "татаромонголските" ни сънародници имат жълта кожа, дръпнати очи или пък са почти голобради.Просто са си зубрили навремето урока по история без да се замислят каква лъжа им пробутва даскалицата за произхода на собствения им народ.Но това се поправя.Четете истината уважаеми европеидни "татаромонголски" сънародници!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, че догодина всичко ще е застроено и няма да има къде да се копае. Кой каквото намерил-до тук.
16
7
 
6
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 12 години
Ние сме българи и е по-вероятно първоначално храмът да не е посветен на Деметра, а на тракийската богиня Кибеа или Земела!!!
15
2
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 12 години
Някой ден ще открият че живеем в България.Само да потрябва!Дори ще поканим Бойко ,да режи лента!
14
14
 
5
 
! Отговори
уууууу преди 12 години
Тия се скъсаха да правят реклама на западналия курорт с измислените си находки.то не бяха парфюми ,не бяха мощи на светци ,сега деметра.Абе , проста работа ,ама българска.
13
5
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Ха-ха, като прибавим и 8-те процента "античномакедонски" ген към 49-те Тракийски гени, то излиза,че ТРАКИ сме на 57%.Защото античните македонци (македони е по правилно да се наричат)са си били едно западнотракийско население, попаднало под илирийско и елинско влияние до някъде,но по същество Империята на Александър Велики е една Тракийска империя.Все едно да отречем,че Добруджанското деспотство не е било българско по своя характер на населението,защото е известно в историята като "добруджанско"
12
5
 
12
 
! Отговори
независим Институт: преди 12 години
Във вените на българите тече наполовина тракийска кръв, установи швейцарският институт по генетика Игенеа, цитиран от сръбското списание НИН. Според учените носим 49% гени от траки, по 15% от славяните и елините, 11% от древните македонци и 8% от финикийците. Швейцарците, които са използвали един камион специална литература и тестове, твърдят, че нямат ни най-малко желание да се занимават с политика. Целта им била да опитат да преразгледат произхода на сегашните балкански, а и на останалите европейски народи в научен контекст
11
0
 
8
 
! Отговори
Калин преди 12 години
то хубаво откриват а *** опазват ли?
10
1
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Бре то там място не остана необърнато...май само лагуната не са разкопали,ама ако некои бизнесмен земи да направи подводен ресторант,ке се пръкне на Ной колибата!
9
21
 
12
 
! Отговори
Летуващ преди 12 години
Лятото започва .. хаха в пък Равда намериха кости на динозавър и разбита летяща чиния на извънземни :) Каквото и да намерят в Супол ( Созопол ) няма да стъпя в тоя пумийски курорт ;)
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ново култово място е открито на скалите на Созопол....TVA MI ZVU4I KATO REKLAMA NA 4ALGA-KLUB!
7
10
 
46
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 12 години
Българите по произход са:1./ Староседелски (автохтонен) народ в Европа - ТРАКИЙЦИ (ТРАКИ), гласува с "+"2./ *** от тюркомонголи и славяни, гласува с " - "
6
3
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
е как кой - кой дирижираше целия цирк миналото лято с костите - един министър без портфейл който е от Созопол. Е уволниха го но неговите хора още са на власт
5
4
 
20
 
! Отговори
Античен Тракиец преди 12 години
Нищо от "славните"аспарухови оногундури никога не се е откривало по нашите земи, нито пък от бледолики алкохолизирани славяни!Само от Траките се откриват богатсва,руини на храмове,сгради, богата битова материална култура...Що ли? Да не би да крият нашите еничари-управници и феодални БАНаджийски старчета от нас, че всъщност ние съвременните българи сме преките потомци на Траките и техната цивилизация!?Заблуждавай 10-20-100 години един народ,но той ще разбере истината за себе си и вече го прави
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да се разбере че гърците са присвоили огромна част от културата на траките и представири я за своя!
3
6
 
4
 
! Отговори
Тиквон Тиквониев преди 12 години
До номер 3Много си прав,кой ли има хотелчета там,че голяма ПР постановка направиха....
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а така наближи лятото и почнахте да откривате пак в Созопол, след костите на Йоан Кръстител не е ли ред поне на Светия Граал нещо по така? И не забравяйте да пуснете пак статии за радиацията на плажа в Черноморец - лято е все пак трябва да се цака конкуренцията
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ровете, търсете де! Крайно време е да откриете истинската Троя.