Намаляват звука от софийската джамия

Столична община ще наложи наказание на "Атака"
Обновена: 30 май 2011 07:25 | 30 май 2011 07:23,
372
Намаляват звука от софийската джамия
Снимка: Архив Булфото

Проблемът със силния звук от джамията в София ще бъде решен. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тази седмица тя ще проведе среща с представители на мюсюлманите по въпроса. Ще направим всичко възможно, за да свалим нивото на звука от джамията, а така и напрежението, уточни кметът на София пред TV 7.

Заради звука от „Баня Баши” в центъра на София партия „Атака” организира протест на 20 май, който прерасна в ожесточен бой.

Йорданка Фандъкова уточни, че освен мерки срещу високоговорителите ще се наложат и наказания на инициаторите на митинга на "Атака". Те щели да понесат максимална санкция, защото са нарушили ограниченията на периметъра.

Още по темата

В столичното кметство бе внесено искане от „Атака” за протест пред градската баня, а не пред джамията.

София винаги е била град, който е символ на етническата толерантност, и това трябва да се запази, категорична беше Йорданка Фандъкова.

Миналата седмица българският парламент прие декларация, в която се осъжда агресията срещу правото на хората да изповядват свободно религиозните си убеждения по повод инцидента пред джамията в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Koga 6e namalat zvuka na Siderov.
323
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най - накрая да го намалят тоя звук! Еееее, толкова трудно ли беше. Браво на Волен!
322
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямало място та затова са явни престъпници!Все едно, на мене като не ми стига заплатата, държавата да ми осигури втора.
321
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кое не е ясно?
320
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закон за обществения ред:(2) При провеждането на спортни и други масови прояви на открити и закрити съоръжения (стадиони, спортни зали), както и на други обществени места, се забранява:1. внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашила обществения ред, живота и здравето на присъстващите.
319
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закон за обществения ред:Чл. 2. (1) На обществени места и в частни имоти, находящи се на територията на СО, се забранява викането, шумният говор, пеенето, свиренето и създаването на неестествен шум, използването на озвучителни системи и други електронни устройства, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, включително и за религиозни, политически и търговски цели .
318
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закон за обществения ред:Чл. 7 Забранява се извършването на непристойни действия на обществени места нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и личността. Чл. 23 Забранява се повреждането и промяната на пътните, тротоарните, градинските и паркови настилки и съоръженията; на телефонните обществени апарати, съоръжения и кабини; на заслоните по спирките на обществения транспорт; на обществените чешми, уличните хидранти, уличните, подлезните и парковите осветителни тела и съоръжения; на съдове за смет; на афишните съоръжения и площи, на скулптурно-декоративните фигури и елементи; на обществените тоалетни, сгради и огради; на противопожарните съоръжения, пътни знаци, табели, указатели, светофари, ограждения, съоръжения, превозни средства, както и на всякакви други общински имоти.
317
0
 
7
 
! Отговори
Голям смях преди 13 години
Пак казвам няма по-свободолюбиви българи от хората в Родопите и Стара планина.Независимо каква религия изповядват те са си българи.Проблема е,че нашите политици са ги оставили на произвола на съдбата.Над тези хора се упражнява постоянен тормоз от разни тъмни субекти и са притиснати от тях да се турчеят.Процеса може да се каже,че е вече почти необратим.България ще изгуби територия въпрос на много кратко време е.Ще кажете:няма да стане,историята е показала,че става и ние няма да сме изключение....
316
1
 
15
 
! Отговори
Rambo преди 13 години
никой не е длъжен да слуша като вият като чакали така че си свършете работата
315
2
 
19
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
Крайно време беше,редно е и други градове да ограничат воя на имамите от джамиите.
314
1
 
1
 
! Отговори
tarikat преди 13 години
do:кюрд до 308- Ako ste gotovi za edna qdrena zima,kakvo chakate??? Deistvaite i usetete poluha na tretata nai-silna armiq v sveta :D
313
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман от неграмотна кир и шалвари.
312
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бре в Турция викат на Китай-Чайнастан и на Русия-Русиястан.
311
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това Чайна на китайски ли беше?
310
4
 
9
 
! Отговори
До 343 преди 13 години
Ела ми кажи *** на турски пред мене и ще ти оправя правоговора читак.Ще ти изпиша името България на суратя ти смотан, та да си спомняш как се казва тази държава като се погледнеш в огледалото.
309
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак ти казвам овча главо тук е България а не ***, а за Турция имаш главна буква нали?
308
14
 
4
 
! Отговори
до 341 преди 13 години
Ами пиша българия с малка буква защото нямам главно Б ,развалена ми е клавиатурата ! А за произнасянето на имената на държавите на различните езици няма да споря с теб : на такива такива инати и прости хора, на турски казваме /гьоттен чъкма/ ,т.е. не е излязъл от пу-т-ка , а е излязъл от гъ-з ! Или в преносен смисъл ,крив човек !
307
0
 
4
 
! Отговори
До 339 преди 13 години
Аз не китайците на български ли да им приказвам?
306
3
 
3
 
! Отговори
до 339 преди 13 години
Отиди в Русия и кажи на някой руснак Раша вмести Русия и виж какво ще ту се случи, мога ли да кажа в Турция ( Турция )?Пиша името на Турция с главна буква защото така е правилно, влизаш в графа "нарушение на правилата на сайта за обидно отношение към името на държавата България изписвайки го с малко буква.
305
0
 
5
 
! Отговори
до 339 преди 13 години
Именно заради това ще спрат новините на турски?