Всяка четвърта българка – жертва на насилие

20% от жените в ЕС живеят под домашен тормоз
Обновена: 4 юни 2011 19:09 | 4 юни 2011 19:07, Красимир Ангелов
294
Всяка четвърта българка – жертва на насилие
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жертва на насилие се оказва всяка четвърта жена в България, сочи доклад, представен на кръгла маса на тема „Превенция и европейски политики срещу насилието срещу жените".

На нея зам.-вътрешният министър Веселин Вучков отчете, че за изминалата година броят на жените, пострадали от престъпления и посегателства е 26 497.

От тях 27 жени са станали жертва на умишлено убийство, има 173 изнасилвания, 61 отвличания, а като цяло най-голям процент са жертвите на кражби и грабежи.
 
От своя страна българският евродепутат Антония Първанова представи стряскащите данни, че 45% от всички жени в ЕС са били жертва на някакъв вид насилие, а всяка пета жена в Европа е обект на домашно насилие.

Антония Първанова очерта възможностите за действие, които се състоят в приемането на директива за борба с насилието срещу жените, както и на стратегия и европейски план за действие в областта.

Необходимо е също така да се гарантира високо качество на специализираните услуги за жертвите на насилие, както и за превенция и защита, отчете родната ни евродепутатка.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
19
 
! Отговори
до 257 преди 12 години
Ако една жена иска семейство ,да си търси възпитан и образован мъж ,без комплекси! Ако иска нормални деца ,да не взима ненормалници за които юмрука е начин на общуване. Ако иска да бъде щастлива да гледа каква личност е до нея ,защото любовта си отива бързо ,а обичта е трайно чувство но трябва да има стабилна основа за него или нещата набързо отиват в областта на омразата.А и ти на 100% не си женен!Ако си тежко и на жена ти , но пък и се пада ,щом е толкова *** да се хване с такъв като тебе!
254
1
 
2
 
! Отговори
23 преди 12 години
как може за такива работи да спамите
253
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъпи, виждам, че нещо ти е скучно и за това отчаяно търсиш внимание, ама избрал си грешното място. Яидиизпий една биричка и се отпусни, вместо да спамиш тук.
252
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интервала ти е между ушите
251
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам проблем с клавиатурата и за това интервалите ми липсват понякога. А ти, преди да се смееш, виж колко запетайки си изпуснал.
250
5
 
2
 
! Отговори
до258 преди 12 години
Ужас вярно ама за този който те е учил да пишеш
249
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! А най-лошото е, че прочентът епо-висок! Защото много жени ги е срам да си признаят идапотърсят помощ. А като прибавим към това и децата жертва насилие... и картината става кошмарна! :-((( Момичета, трудно е, но всичко зависи от нас. Първо сами трбвя да си помогнем като потърсим помощ и не се страхуваме да говорим за проблема. Желая ви много сили и смелост! Никой не заслужава да прекара живота си в страх!
248
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо лошо няма в боя, ако една жена иска да има семейство, трябва да прави компромиси и за мъжете е същото, просто на всеки може да се случи да избухне. Тука някви ми пропагандират, че като те пипнат с пръст и света свършва. 256, ти си няква невротичка, смешна си.
247
11
 
13
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
Моя ако си позволи да ме пипне с пръст ще си замине от тоя свят! Да не ме е създавал той ,че да ме бие? Има хиляди начини да го накажа ... И не ми пука че ще го лежа!За мое огромно щастие имам повече от 20 години щастлив брак и никога не сме имали проблеми.Сега бъдещия зет си знае: а я пипна , а ще го лежа! Никой не го кара насила да бъде с дъщеря ми. Като не му изнася- вратата знае къде е!На такива като теб мястото им е на два метра дълбоко!
246
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Българката не се примирява и търси правата си,за разлика от туркините и *** за които домашното насилие е нещо нормално,а тази статистика се отнася по-скоро за тях,където жената е сляпо подчинена на мъжа.
245
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Moйта ако си позволи да ме ритне ще и избия и кътните зъби и ще я пусна на магистралата да прави мазни беззъби минети на вонящите турски тираджии...дано мъжът ти вземе пример от мен.
244
8
 
10
 
! Отговори
дама преди 12 години
Този проблем го реших с здрав ритник в супер слабите му топки, от тогава не си го е и помислял.
243
11
 
5
 
! Отговори
до 251 преди 12 години
По точно си му казала така, за да не работиш и да се праскаш с комшията...аз ако имах такава жена щях да и троша мусурата ежеминутно.
242
6
 
17
 
! Отговори
жена преди 12 години
Насилието върху жените не е само в семейството, а и на работното място. На мен ми казаха, че ако се съглася да ме ***, щели да ми дадат по-голяма заплата. И това го казват ***, които не могат да се закачат на малкия пръст на съпругът ми. Добре, че неговата заплата е голяма!
241
5
 
10
 
! Отговори
arsenal преди 12 години
истината е че жените и мъжете в българия само приказват а не вършат работа.
240
3
 
9
 
! Отговори
хаха преди 12 години
до 244Защото тиквениците са прости ориенталци.Ето за това.
239
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко опира до манталитета на определена група хора.
238
10
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Тя работата върви со кротце, со благце и со малко кьотек.
237
2
 
11
 
! Отговори
yeremis преди 12 години
аз също съм емигрант ама не ми харесва нещо да наричам страната си различно от БЪЛГАРИЯ..!!!
236
5
 
5
 
! Отговори
yeremis преди 12 години
до емигрантае емигрант,ти себе си не наричаш ли вече Българин и родината си България...а чалгария???и на кой в крайна сметка му пука за теб като си "навън"и пускаш плоски мнения за тва кой какъв е в България....май много бързо си забравил от къде си тръгнал за да станеш "ЕМИГРАНТ"-само не ми казвай че животът ти навън те кефи повече...?!!!е аз съм виждал такива *** НАВСЯКЪДЕ-Англия,Кипър,USA,Австрия,Гърция...не е задължително да е присъщо на България!!!и за всички споделящи форума...