Всяка четвърта българка – жертва на насилие

20% от жените в ЕС живеят под домашен тормоз
Обновена: 4 юни 2011 19:09 | 4 юни 2011 19:07, Красимир Ангелов
294
Всяка четвърта българка – жертва на насилие
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жертва на насилие се оказва всяка четвърта жена в България, сочи доклад, представен на кръгла маса на тема „Превенция и европейски политики срещу насилието срещу жените".

На нея зам.-вътрешният министър Веселин Вучков отчете, че за изминалата година броят на жените, пострадали от престъпления и посегателства е 26 497.

От тях 27 жени са станали жертва на умишлено убийство, има 173 изнасилвания, 61 отвличания, а като цяло най-голям процент са жертвите на кражби и грабежи.
 
От своя страна българският евродепутат Антония Първанова представи стряскащите данни, че 45% от всички жени в ЕС са били жертва на някакъв вид насилие, а всяка пета жена в Европа е обект на домашно насилие.

Антония Първанова очерта възможностите за действие, които се състоят в приемането на директива за борба с насилието срещу жените, както и на стратегия и европейски план за действие в областта.

Необходимо е също така да се гарантира високо качество на специализираните услуги за жертвите на насилие, както и за превенция и защита, отчете родната ни евродепутатка.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво значи ,,са хора в нормалният живот''?Нима тук в момента живота не е реален?!Направо е отврат.Толкова ниски страсти,толкова долу......1
214
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и аз съм възмутен.Абе,тия психо-злобарите както си прочетат написаното как се чувстват?Или малко след това отиват до кухнята да хапнат нещо,което е сготвила ,,лошата'' им съпруга ли майка ли?Страшни сте.....наистина.И по улиците сте същите,и на работа и тук.Изобилие от.........лошотия
213
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Картинката е грозна, но тези коментари са един вид отдушник на низките страсти. Повечето, които пишат глупости тук са всъщност нормални хора в реалния живот.
212
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами,да темата е насилието.Те вместо да предложат нещо ново,да дискутират те отидоха как готвела,как простирала,как........на мен ми е жал за това,което пише в статията.Жал ми е за българката,която работи по 10 -12 часа и деца отглежда и умее стотици неща.Искам най-после и тя да бъде европейка,както и уважавана от всички.Такава вълшебница незнам в коя друга държава има?!Работи,готви,тътри едни торби с продукти след работа....малко имат свой автомобил,да си го признаем и още милиони нещица........
211
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако цялата злоба в България можеше да се впрегне за производство на електричество, ще има достатъчно за цяла Европа.
210
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаш усещането,че тук е пълно с *** ли ?Толкова грозни думи и заплахи...ей, и това го няма по другите форуми и т.н.Вие направо се представяте като вълци.Един друг се ядете.Мразите жените.Голямо падение.Прочетох около 20 коментара,то просто лъха много негативизъм,много зло.....много.....закани,обиди,хвалби......но като цяло омраза според мен.
209
6
 
2
 
! Отговори
Ersin преди 12 години
Bilgarkiite ne sa loji jeni, somo tryabva ogranicat puseneto,i da otdelyat povecko vreme za kuhnyata...... a nasilieto kim jenata se dilji ot , popadnaloto v kompleksiranoto sistoyanie na bilgarina, i lipsata na intelekta....
208
6
 
7
 
! Отговори
do 214 преди 12 години
нормално е да има злоба тук. Как няма да има злоба като 90 процента от хората едва оцеляват.По-страшна е простотията, която добива уродливи размери сред българина напоследък ...
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българката-това може да е вашата майка,сестра или съпруга.......откъде живее у някой от вас изобилие от зло ,примесено с арогантност?Откъде?
206
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова много злоба и идиотщина ,като че ли само в бълг.коментари.Не са виновни само политиците-погледнете се тук.Жалко,че имате компютри.Толкова много лошотия.И почти винаги е така.Затуй недейте да ревете.Има защо да е наказан българският народ.
205
1
 
2
 
! Отговори
do 211 преди 12 години
интересно ... разкажи нещо повече .
204
7
 
3
 
! Отговори
Манафски преди 12 години
Мойта "жена" е от Синята Хомокоалиция...обича да я бия преди ахалния цепеж.....
203
3
 
4
 
! Отговори
пристигащ преди 12 години
От Пампорово, уморен, чакам пица и бяло вино от "Верона" и си лягаме. Наистина сме безработни, но това е нормално , на 53г. имам само две години стаж /казарма/ после всичко си дойде на мястото. Бай.
202
4
 
3
 
! Отговори
До 206 преди 12 години
Ако не ти харесва "Люлин" може и на "Околовръстното"!
201
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Струва ми се, че жената е най - битото същество, след магарето. Те за тва казват - бий магаре, по - магаре става!
200
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
При българите се знае,незнам за турци и *** как е?
199
4
 
6
 
! Отговори
До 206 преди 12 години
"Минаваща" *** по магистрала "Люлин"
198
9
 
5
 
! Отговори
Минаваща преди 12 години
Виждам че дружината от безработните *** без пари се е събрала отново да избие малко комплекси. Събота вечер е,животът нaвън кипи. Чао.
197
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Evropeyska BG"...xaxxaaxaaaaa Ne na nasilieto dude...kissssss
196
1
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Затова не живеите в тая миерда!!!