Починалият в Хасково не е бил заразен с ешерихия коли

У нас няма болни заради опасната бактерия, каза Мирослав Найденов
Обновена: 10 юни 2011 09:48 | 10 юни 2011 09:48,
18
Починалият в Хасково не е бил заразен с ешерихия коли
Снимка: БТА

Починалият в Хасково мъж не е бил заразен с опасния щам на ешерихия коли, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по БНТ.

По думите му в момента в България няма заболели вследствие на опасния щам на бактерията.

Найденов посочи, че германските здравни власти все още не могат да установят източника на инфекцията.

„Продължава да нараства броят на заразените, за съжаление и броят на починалите от ешерихия коли. И това води, разбира се, до една трайна психоза, която рефлектира вече върху производителите на зеленчуци”, допълни министърът.

Още по темата

Той посочи, че вече няма доказателства, че опасната бактерия се разпространява чрез зеленчуци. Заради психозата, която се създаде около опасната бактерия, ще бъдат подпомогнати производителите на зеленчуци в ЕС.

„Това е безпрецедентна криза в ЕС от неговото създаване, която може да доведе до ликвидирането на един цял отрасъл, в случая отрасъла „Зеленчукопроизводство”, коментира Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Източника на заразата е ясен предава се по полов път от краставица на жена!
16
1
 
6
 
! Отговори
здравен инспектор преди 12 години
Как може един ветеринар да се изказва по тези въпроси. какво ти разбира кефала от хуманна медицина. Остава и да ни лекуваш. Да не сме ти крави и коне. Накалинчихте Агенцията по храните с ветеринари които ама нищо не разбират от хигиена на храненето. То да не тие да вкарваш 25 *** бе.
15
0
 
5
 
! Отговори
yaro преди 12 години
стига с тая бактерия,само насаждат страхове в хората...не разбрахте , че цялата тая история със заразата е скалъпена заради икономически интереси-някой иска да попречи на производителите на краставици които тая година имат свръхпроизводство да си реализират печалбата...пуска се един слух - и оп паника сред хората-не се купува продукта, и се губят милиарди евро...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време и за Чернобил така говореха.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Краставичен вирус а?Птичи,говежди луди свински,а сега зеленчуков вирус.Има и лекарство естествено.Но нали трябва да се появи нужда.И сега както и преди паниката ще продава.И това ,ако пак не е някое еврейско изобретение здраве му кажи.Метода на силовото застраховане-Искаш ли ваксина?Не здрав съм.А ще видим след малко.....
12
1
 
3
 
! Отговори
психоза преди 12 години
Дори и да е починал от този вирус, никой няма да каже истината, защото ще изгубим много от туристите и бизнеса ще е на загуба,а що се отнася за пари ,нали знаете че те са способни на всичко.Но ми е интересна как този щам на бактерията еширехия се е появила, май пак някой учен иска да си продаде лекарството или пък е съботаж.И как така немогат да остановят кой е източника на заразата,това значи че някой нарочно я разпостранява и незнаем точно в какви продукти е а това е много опасно.
11
0
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 12 години
Министърът не може да знае от какво е бил заразен починалия и говори наизуст. Резултатите от посявката още не са готови.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕОРГИ СЕДЕВЧОВ ПАРВАНОВ Е ПОРЪЧИТЕЛ НА НЯКОЛКО ЗНАКОВИ УБИЙСТВА
9
0
 
6
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Ей Днес.бг крайно време е да се допитате до някой специалист по зеленчуците. Имаме си и Институти. Там все някой ще се намери да знае за какво става въпрос. Така разпространявате само глупост след глупост. Нашия министър като няма толкоз акъл да се сети да пита, поне вие го направете. Бактерии и вируси живеят в зеленчука - ами без да разбирам се сещам че такава глупост няма.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опасен вирус е плъзнал из Европа идва от България и се казва Ешерихия :)
7
6
 
2
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Ne bylgaria e bolna ot neshto narecheno prost bylgarin kato tebe.
6
0
 
4
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Кат селски глашатай през час току кажат някоя глупост. Сеа бактерията не живурка у крастайците а на повърхността щот била нещо свързана със торта, която се ползвала. Наще краставичари торта от Ивропата ли си я носят ? Уж от крайстайците *** не било съвсем тей, обаче ше ги компенсираме. Кат се появи неква нова болест и първо у назе се разпространява, въпреки че нема ни един болен. В ни един зИленчук ни живеят бактерии и вируси, а отгоре му освен, ако нема новооткрити некви мутанти зИленчук-дзвер
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох на батьо лумпенчетата! Бегайте на училище, а не висете из форумите, да ви се не смеят нормалните хора...
4
9
 
24
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Оставете бактериите. България е болна от рядък вид карцином - ГЕРБ. Лечението му изисква хирургическа намеса за пълното изкореняване на тумора от управлението на страната.
3
3
 
19
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
Мирослав Найденов, като каже добър ден и поглеждам нагоре да се уверя дали Слънцето е на небето. :)
2
7
 
9
 
! Отговори
БОЛЕН преди 12 години
Ешехирия- звучи ми като джамахария. Да не е пратил Кадафи!!!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи има! Политик каквото каже - ЛЪЖЕ!

Спонсорирани публикации