Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт

Васко Ристески няма намерение да се преселва у нас
Обновена: 18 юни 2011 18:51 | 18 юни 2011 18:50,
183
Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт
Васко Ристески. Снимка: Булфото

Васко Ристески – македонецът, участвал в спасяването на пътници от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ автобус, получи български паспорт.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи документите за българско гражданство на Ристески днес, съобщи агенция „Фокус“.

Премиерът му благодари за проявеното мъжество при тежката катастрофа, в която загинаха осем души.

Още по темата

Васко Ристески, който чака за български паспорт от три години, също благодари за ускоряването на процедурата, но обясни, че няма намерение да се засели в България.

Той каза, че кандидатствал за българско гражданство поради факта, че може да пътува свободно в Европа и защото харесва България и българите.

Благодарение на Ристески са спасени петима от пътуващите в автобуса.

Пред БНТ той каза, че посещава страната ни по работа почти всяка седмица. В нощта на трагичния инцидент е пътувал с ТИР-а си за Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Браво !!!!
134
0
 
14
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
браво на човека,а и премиера правилно е направил,че му е дал гражданство,за да може да го улесни поне с нещо,тк тоя човек спасил 5 човека,благодарение на него са живи.така че кочо без да се отваряш устата по тоя въпрос а и всички други като тоя кочо.вие все облага някаква търсите.дори и да не бяха му дали гражданството,той пак щеши да си го получи.то щото на от всичко разбирате,затова сте в тия ла*на,че и аз по край вас,въпреки,че нямам БГ гражданство,но ще го имам.
133
4
 
0
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 12 години
лека и да не ви се налага да ви спасяват или вие да сте спасители, а че такава държава нема си го знаем, само реклама требе
132
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе цялата работа е бати ви Бойко пак да се направи на мъж и пак да го дават по телевизията и да го пишат по вестниците, на това му се вика да поддържаш рейтинга, не го ли разбрахте вече това и малките деца го знаят вече
131
4
 
11
 
! Отговори
НА ТЪРГ преди 12 години
Васе що не каза, че ти требе бугарско гражданство ? Щех да ти прехвърля моето с нотариална заверка на подписите и готово, брато, а пък аз щех да си замина у некоя африканска държава, дори при Кадафито ще е по-хубаво за мен.
130
2
 
9
 
! Отговори
До ко4о преди 12 години
,,а помните ли човека, който намери милионите по жп релсите, за награда какъв часовник му подариха, а този какво трябваше да направи, явно не е бил македонец и още в белите държави като намеря 100 000 евро на улицата и ги върна по закон 10 % са за мен ,,--------------------------------------------------------------------------------------------Спомняме си случая,помня даже че му подариха часовника,след седмица се оказа че е длъжник,по някакъв закон дължал данък върху стойността на дарението...
129
2
 
5
 
! Отговори
ко40 от село преди 12 години
ако бях тоя ристецки и бях гледал как хората горят, тогава да съм ***. тук става въпрос за друго, че взеха да го подаряват това гражданство, бразилци, македонци, араби, бил ритал топка. немец иска на бразилец да му дадат бг паспорт, а хората дето изкачаха от каналите за великото преброяване
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До ko40 von SeloИзрод нещастен си ти! Но не ти достигат и двата грама мозък да го осъзнаеш!
127
4
 
2
 
! Отговори
ко40 преди 12 години
а помните ли човека, който намери милионите по жп релсите, за награда какъв часовник му подариха, а този какво трябваше да направи, явно не е бил македонец и още в белите държави като намеря 100 000 евро на улицата и ги върна по закон 10 % са за мен
126
7
 
9
 
! Отговори
TooN преди 12 години
Ако отида в Германия, баба се спъне и аз и помогна да стане - ще ми дадат ли гражданство?! Ако отида в Англия и помогна на инвалид да прекоси улицата ще ми дадат ли гражданство?! Човекът е направил съвсем ЕСТЕСТВЕНА реакция - помага (спасява) хора при нужда!!! Защо не се откри гражданинът със автомобил СТ регистрация? Защото е осъзнал, че е извършил нещо нормално и няма нужда да става герой и медийна звезда като Васко!!! Никакво гражданско общество не сме, ей! НИКАКВО!!! Робска психика докрай!!
125
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия продават ли го това гражданство, бърза поръчка 2 дни и вече българин. аз съм българин, но искам да се откажа от гражданство, то и без това нeма такава държаваMoa ли, селендурино, да го таковам на комшийката ти на съседката! Човека е спасявал хора, бе!
124
4
 
6
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 12 години
кво ми цъкаш отрицателно, бе ***. ти гражданство у белите държави как се взема знаеш ли. изпит по езика, последните 5, 6 години да си живял постоянно там и да си имал доход, и ред други. тоя да си цъкал в европа. на такива давате паспорти, а на българите емигранти предатели викате. хубаво помогнал, ама не е до гражданство това, а до човечност
123
9
 
8
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 12 години
тия продават ли го това гражданство, бърза поръчка 2 дни и вече българин. аз съм българин, но искам да се откажа от гражданство, то и без това нeма такава държава
122
0
 
7
 
! Отговори
да де ама.... преди 12 години
До 124,,Ето на този пич трябва онова *** - президента, да му даде орден! Този го ЗАСЛУЖАВА !,,Само че онзи гад няма интерес от този пич,и няма да му даде орден,а и аз ако съм не бих го приел,че той тия ордени ги раздава като бирени капачки ,каква е стойността им??Откакто Агента е станал Президент,получаването на орден е равнозначно на награда за предателство
121
0
 
10
 
! Отговори
екс преди 12 години
Ето на този пич трябва онова *** - президента, да му даде орден! Този го ЗАСЛУЖАВА !
120
2
 
4
 
! Отговори
Комита преди 12 години
Въпрос с повишена трудност. Защо интереса за Македонското (антично, вардарско или северно)Гражданство е мноого малък ?????
119
1
 
20
 
! Отговори
стареца преди 12 години
Поклон до земята. Това е истински човек. Жалко, че тъпата ни административна система отчайва македонци и безарабски българи да чакат с години за български паспорти докато нацията ни се топи. Познавам безарабските българи. Те са по-българи, патриоти и хора от нас.
118
2
 
9
 
! Отговори
Македония преди 12 години
Да си българин в Македония Македония не зачита особено правата на своите граждани с българско самосъзнание, но и България не се ангажира с тях, смятат двама събеседници на Горан Петрески, кореспондент на македонската програма на Дойче Веле.Преследвани, защото са българи"Първо това е част от семейното наследство - от родителите, от бабите, дядовците, прабабите и прадядовците. И второ - четейки историята и дори македонските книги, печатани в едновремешна Югославия, ако се абстрахираме от смешната интерпретация, етническото чувство, етническото деклариране на славянското население от Св. Климент и Св. Наум до 1944 е българско."
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Похвална постъпка! Не са много хората, които в днешно време ще се отзоват на помощ в такъв труден момент!Както отбеляза 116, не обвинявайте човека, че взима българско гражданство само заради безвизовото пътуване в Европа.Крайно време е да обърнем повече внимание на българите, които живеят около България!
116
1
 
23
 
! Отговори
В.Черноземски преди 12 години
Браво на Васко ! От Дунав до Бяло море от Охрид до Черно море - това е България !!!