Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт

Васко Ристески няма намерение да се преселва у нас
Обновена: 18 юни 2011 18:51 | 18 юни 2011 18:50,
183
Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт
Васко Ристески. Снимка: Булфото

Васко Ристески – македонецът, участвал в спасяването на пътници от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ автобус, получи български паспорт.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи документите за българско гражданство на Ристески днес, съобщи агенция „Фокус“.

Премиерът му благодари за проявеното мъжество при тежката катастрофа, в която загинаха осем души.

Още по темата

Васко Ристески, който чака за български паспорт от три години, също благодари за ускоряването на процедурата, но обясни, че няма намерение да се засели в България.

Той каза, че кандидатствал за българско гражданство поради факта, че може да пътува свободно в Европа и защото харесва България и българите.

Благодарение на Ристески са спасени петима от пътуващите в автобуса.

Пред БНТ той каза, че посещава страната ни по работа почти всяка седмица. В нощта на трагичния инцидент е пътувал с ТИР-а си за Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек македонеца е помогнал лично на повече БЪЛГАРИ ,отколкото ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ .
114
1
 
25
 
! Отговори
МизияТракияМакедония преди 12 години
Кръвта вода не става. Благодарим ти, Братко!
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на човека, на критикуващите искам да кажа , че в Македония все още действа УДБА която си е политическа полиция!! Това момче не може да каже ,че се чувства българин защото ще му направят живота черен после!
112
3
 
16
 
! Отговори
BG преди 12 години
До 109 - какъв е проблемът с "раздаденото" гражданство? Да не е някой *** я - македонец, т.е. българин си иска ускорено гражданството. Направо съм учуден от бързата процедура в случая - де да можеха така да работят и съдиите.
111
0
 
8
 
! Отговори
До 110 преди 12 години
Само толкова ли са те питали-2 пъти:)На мен ми е писнало да обяснявам че не съм Поляк.Миналата седмица една жена остана с отворена уста като и казах че съм Българин,казва ама аз имам квартиранти Българи,и други знам,те са едни малко такива....и си замълча стана и неудобно.Между другото,има и македонци тук,и стях е така,и техните шиптъри и *** са им визитка
110
0
 
10
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Tozi 4ovek si e geroi BRAVO VASKO.Politikata ja ostavete na strana no VASKO dokazva 4e zasluzava BG grazdanstvo Zelaja ti uspex VASILE gospod zdrave da ti dava i na teb i na familijata ti BRAVO VASKO.
109
4
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Добре,човека е помогнал,имал куража и човечността да помогне,от здраве и късмет да не се оттърве,но с даването на гражданство за това,при положение че е чакал за такова 3 години,и с единствения мотив че така може да пътува в Европа,е това опорочава всичко.Значи за мен това не е награда,а търгашество.Когато Сръбски мюсюлмани вадиха децата ни от Лим,не им дадохме гражданство,построихме им къщи когато техните изгоряха,това е помощ,аз на теб,ти на мен в трудните моменти.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такова малоумие-да се раздава гражданство за помощ!..."Благодарение на Ристески са спасени петима от пътуващите в автобуса"Koe ti e po-skapo shibaniq pasport ili 5 4oveshki jivota ***?
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dobre de davat grajdanstvo za proqveno geroistvo ok , ami na *** deto pravqt mizeriii vav po4ti vsi4ki evropeiski strani za6to ne im vzimat grajdanstvoto :))) men me pitaha dva tripati za6to si takava bqla , apak si balgarka !!
106
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такова малоумие-да се раздава гражданство за помощ!
105
0
 
2
 
! Отговори
До valentin преди 12 години
Калоян:)
104
2
 
2
 
! Отговори
valentin преди 12 години
106- Пиши си името-Анонимни Приятельо!!!D D D
103
0
 
1
 
! Отговори
До valentin преди 12 години
Приятелю,подкрепям те,много пъти сме били на едно мнение,но хайде днес не спорим по темата и не се обиждаме,има време за всичко.Поздрав
102
3
 
23
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Ще ви кажа само едно!!!На Македонците майчиния им език е Българския!!!Да си приберем и Бесарабските Българи и да си изпратим някои за които българския език не е майчин в родината на Майките им и *** да ходят някъде където не ги 'дискриминират' и България ще се оправи!!!
101
1
 
27
 
! Отговори
.... преди 12 години
На цяла европа е ясно че - македония е БЪЛГАРСКА !!! Браво на Васко - истински Българин !
100
2
 
7
 
! Отговори
До 101 преди 12 години
Друже,знаем че Библията е писана от македонец,че Клеопатра и котката и са македонки и Луната македонско владение,но не знаехме че в степите в Монголия има палми.Защо ме караш да те обиждам,хайде да не обръщаме внимание на обидите и да говорим като хора,защото иначе каква полза че сме най-великите като нямаме палми но сме маймуни.Хайде поздрав и да си жив и здрав
99
0
 
4
 
! Отговори
До Boroka преди 12 години
Приятелю,пак ти казвам,нямало е такова е нещо,аз поне нямам никакъв интерес да лъжа,и ако е имало само един даже сеирджия,и аз щях да критикувам.Представи си че се съберат на едно място всички,един е видял как Стефан уплашен отстъпва и твърди че той е бил сеирджия,друг го е видял да помага,хаоса е бил по голям за самите помагачи,отколкото за потърпевшите,братовчед ми казва че тогава е бил по спокоен от спрелите,уплахата и стреса са дошли по-късно.
98
11
 
4
 
! Отговори
Ние сме преди 12 години
хахаха, абе невежа татрска душицо. Когато ни е имало нас македонците и тракийците /мизите са северни траки/, тогава "оногондурите и кутригурите" са скачали по палмите ...или по-точно са пълзели из монголските степи като безгръбначни. И в Библията пише за македонците и Македония и бащата на историята Херодот е описал Тракийците като вторият по мощ и величие народ в света.А за вас оногундуроманите и помен няма...
97
1
 
9
 
! Отговори
Boroka преди 12 години
"От тъмнината на автобуса на светлината на фаровете от нашия автомобил излезе жена, цялата в кръв, руса жена, подстригана на черта. Като излезе от тъмно на светло, така неочаквано, аз се изплаших, дръпнах се назад, но се окопитих. Казах й ела, да те изкарам, бързо излез. Помогнах й да излезе. Върнах се след това с втория пожарогасител, но не можах да стигна заради тлеещите сажди, реших да заобиколя отзад на автобуса, където му се падат гумите. Видях, че на ауспуха тлее. Пожарогасителят всичко потуши, даже нямаше и дим. Обърнах се и започнах да помагам на хора. Който съм видял, на който съм успял, съм помогнал. Имаше и други хора, които помагаха. 90% от хората, които бяха спрели с коли и тирове, все едно гледаха сеир. Първите две-три коли, които се притекоха на помощ, бяхме много малко. В такъв момент действаш инстинктивно. Гледаш колкото може на повече хора да помогнеш. Повечето пътници, около 90% излизаха самички. Имаше затиснати, които не можаха да излязат", разказа Стефан Стойчев.
96
1
 
25
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Той човека каза,че харесва България и Българите-за разлика от някои с Майчин език-които плюят България-а първи се нариждат за Български паспорти!!!Честито Васко!!!Ти си истински Българин !!!И името ти е Българско!!!