Провериха и нищо нередно не откриха

Летище "София" работело безупречно с багажите
Обновена: 10 юли 2011 13:00 | 10 юли 2011 13:00,
104
Провериха и нищо нередно не откриха
Снимка: архив Булфото

Комисията за проверка на летище "София", сформирана по нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, не е установила нарушения, даващи основание за отнемане на лиценза на "Летище София" по дейността "Обработка на багажи".

Това се посочва в съобщение на транспортното министерство до медиите, след като спешната проверка бе възложена след подаден сигнал от евродепутата Антония Първанова.

Комисията е проверила технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност и не е констатирала отклонения от утвърдените правила и норми, изданени от "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Още по темата

Данните от наземния оператор "Летище София" показват, че през първото полугодие на 2011 г. са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж.

Статистиката отчита рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок.

Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства.

Тези данни не надхвърляли средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от МТИТС.

Комисията обаче е констатирала някои недостатъци на багажната лентовата система, доставяща багажите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди по багажите и препоръчва отстраняване на тези недостатъци.

Не са установени пропуски в дейността на летището по отношение на мерките за сигурност при обработката на багажи.

От ведомството на Московски посочват, че заключенията от доклада на комисията, сформирана по повод сигнала на Антония Първанова, показват, че обвиненията на евродепутата са неоснователни.

От министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията настояват Първанова да представи конкретни доказателства за наличието на организирана престъпна група на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
8
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
sa6tata kato KUNEVA.IS4EZNA OT balgariya A SEGA OPLUVA BALGARIYA.ami nie sme si vinovni nie gi izbirame
18
0
 
25
 
! Отговори
p преди 12 години
Не се краде ли ?! Значи някъде там трябва да ми е "изпаднал" чистоновия парфюм за 50 евро... Моля да ми го върнат, ако не им трябва вече...
17
0
 
5
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
koi ostavya tseni ve6ti v kufara si.normalen 4ovek si gi nosi sas sebe si.a taya zna4i ne6to ne e nared
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
проверка се прави преди да се бие камбанатавсе едно нищо не е направено
15
4
 
22
 
! Отговори
Varnenec преди 12 години
вие сте много зле! *** дЪРЖАВА = *** "летище". "летище" Варна се краде дори още повече. Дори си спомням преди няколко години, един служител на Гранична Полиция открадна моб.телефон на американския посланик. :))) Само дето после по сателита откриха, къде точно се намира телефона :) Крадлив народ сме, г-жо Първанова. Както вие крадете, така и народа краде. Вие все пак сте от народа нали?
14
3
 
8
 
! Отговори
Балабана преди 12 години
Е, отвори се отново работа за наш Бойко. Така както си говори и черпи информация от трактористите, рибарите и др.(вж.интервюто в "24 часа" от вчера), и според казаното уволнява, съкращава и управлява - сега ще отиде при митничарчетата и момчетата дето носят багажа на летището и ще разбере кой е крив и кой е прав, кой лъже и кой - не!Така де - нали само той може да я оправи тази държава... Ех, Бащичко, ех Слънчице - да можеше и заплатките да ни вдигнеш поне, че само филийка с мас не стига...
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак и го туриха на дъртата ***.........
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I TE SADIAT POSLE ZA TERORIZAM.... ILI PODGOTOVKA ZA TERORISTICHEN AKT....
11
8
 
21
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Според мен е време червената *** Първанова да дава обяснение защо занимава европейския парламент с изкуствено създадени скандали? За какво тази жена е пратена там, за да излага държавата си по поръчка на партийната централа?! Според мен европейците не са чак толкова глупави, за да се вържат на номерата на комунисти.
10
4
 
21
 
! Отговори
електорат преди 12 години
САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ- НОРМАЛЕН ЧОВЕК БИ ЛИ СИ ОСТАВИЛ В КУФАРА ЧАСОВНИК ЗА 8000ЕВРО!!! ЗНАЧИ ТАЗИ ЩЕ ДА ИМА МИЛИОНИ!!! ПЪРВАНОВА Е СРАМ ЗА НАРОДА!!!
9
3
 
13
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Още по"живково"време се плащаше да те назначат товарач на летището.После всяка събота и неделя си на"битака"с маркови"корекомски"стоки.Тази"система" за съжаление е с над 30 годишна история.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали се държи от техни хора, естествено е нищо да не излезе. И фирмата за почистване с идването на ГЕРБ се смени с тяхна, та летището затъна в мръсотия за ужас на чужденците.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слагате една китайска скрита камера от онези, дето приличат на химикалки, ключодържатели или запалки. Пускате я да записва, слагате я в куфара и пускате куфара на лентата. Като си го вземете после, може да сте изненадани от записа :D
6
7
 
4
 
! Отговори
Разпад на България? преди 12 години
За тази цел ще се предизвика изкуствена криза с цел България да излезе от ЕС. След излизането(изключването) на България от ЕС ще започнат процеси на дезинтеграция подобно на тези в СССР след 1989г. От там нататък има два варианта: 1-Гражданска война където различни групи от обществото ще се сражават на принципа всеки серещу всеки или 2-Феодализация на България подобно на Колумбия между мафиотски организации.
5
19
 
5
 
! Отговори
Разпад на България? преди 12 години
България ще се разпадне на няколко части. Турско-ислямска на изток и юг, македонска на югозапад и една или две бългаски части около София и Северозапада. Малки части от България ще преминат и към Сърбия и Гърция. Ще се образуват и няколко ***-български анклава.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха ... то затова и измъкнаха 300те кг злато от летището. Щото всичко е наред, и се работи според заръките на Цоцко Цветанов.
3
8
 
19
 
! Отговори
живковист преди 12 години
Да бе да . Тези хептен за балъци ни взимат. По всички летища в Бг. се краде от багажа на пътниците.Пардон сега са на власт гербавите , те са безгрешни . Ще пускат костюме с лентички.
2
4
 
20
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Е нормално като има проверка всичко да е изрядно.
1
2
 
17
 
! Отговори
Калин преди 12 години
а *** кражби има нали.. работело.. айде добитъка им е вярва .. персонала им е крадлив .. нали си е из между тях си ..бегли са сумите които укриват.

Спонсорирани публикации