45 000 нарушения са заснети от камерите на КАТ

Събираемостта на глоби от електронен фиш била висока
14 юли 2011 09:44,
55
45 000 нарушения са заснети от камерите на КАТ
Снимка: архив Булфото

45 000 нарушения са заснети с 15-те стационарни и 42 мобилни камери на пътя за петте месеца от старта на системата „електронен фиш“.

Още по темата
Според Стойчо Константинов – началник-сектор в отдел "Пътна полиция”, системата „електронен фиш“ има дисциплиниращ ефект.

„Всеки един собственик на МПС, когато получи такъв електронен фиш, е склонен да го плати, тъй като го получава в рамките до 10 дни. Колкото по-бързо пристигне съответната глоба до водача, който е извършил нарушението, толкова са по-пресни неговите възприятия и човек е склонен да си плати глобата”, обясни той.

Константинов посочи пред „Фокус“, че нарушителят получава 30% намаление на глобата, ако я плати в 14-дневен срок.

„Събираемостта на глоби, наложени с електронен фиш, е висока”, допълни той.

„Преди влизането на тези изменения в закона процедурата беше доста тромава. Сега законодателят реши – отговорността носи собственикът на моторното превозно средство. Или собственикът да попълни декларация и предостави данни – копие на свидетелство на управление на лицето, което реално е извършило нарушението, а не да предостави информация, че е карала например баба му на 78 години”, завърши Стойчо Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 12 години
12Да. Всеки ден от Ориндж Каунти до Надежда...
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами моята кола не е на моето име ;) хах на който е колата на него ли утиват фишовете !
12
1
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Колко активно караш? Ходиш с колата на работа ли?
11
15
 
5
 
! Отговори
aaa преди 12 години
Ако не те намерят да ти го връчат нищо не плащаш. Инструктираш всички близки да казват, че такъв човек не живее у вас и готово. Ще те намерят на кукуво лято.
10
0
 
6
 
! Отговори
12148 преди 12 години
кво като имаш "ЗЛАТЕН ЧЛЕН" ?това не означава ,че не си давал подкупи!винаги могат да те изцепят с глоба дори само щото си застъпил непрекъснатата линия така ,че .....и аз доста време спазвам правилника и съм без глоби ама ....за *** съм съгласен!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борчвор А келеметата като теб не знаят какво са правила за движения по пътищата. И за това ги стържат после от дърветата. *** да видиш в гръцко там мутро-милиционерите как дерат? И там ли Бойко пише актовете?
8
0
 
10
 
! Отговори
Зевзек преди 12 години
Това е електронен фиш, а не акт. Получаваш 2 странички - на едната има 4 снимки със зум на номера и шофьора (за да няма после баба ми кара), ведно с информация къде и с колко км си сгазил лука. На другата страница подробно ти обясняват какво, къде, с колко и т.н. си сгрешил, колко е глобата и с колко ще спестиш ако си я платиш в срок. Този фиш пак може да се жали, но практиката в нашата фирма показва, че след като провинилите го получат има-няма 2 седмици макс след издънката всички си плащат.
7
30
 
10
 
! Отговори
Борчвор преди 12 години
Мутро-милиционерите на ГЕРБ одират кожата на бедния българин за да си пълнят гушите...
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3И аз имам златен талон и всеки ден шофирам активно в София! Не е толкова трудно да спазваш правилата. От 10 години имам книжка и имам само едни бутнати 20 лв (на околовръстното) че минах на червено. А акта може и да не го подписваш, дори когато полицаите ти го съставят. Ако искаш. Само дето ако не го подпишеш глобата е малко по-висока!
5
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако караш редовно кола няма как да имаш златен талонтея със златните талони дори нямат коли и използват такси или градски транспорт
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
радвай се че имаш златен талон ;) аз минавам покрай светофарите малко по високо от скоростта която трябва да се движа но все пак няма да правим задръстване а между другото не работят всички камери повечето следят трафика ;)
3
4
 
17
 
! Отговори
Anonimcho преди 12 години
Златен талон можеш да получиш с 0 опит зад волана. Виждал съм златен талон да прави 3 леки ПТП за една минута на 2 различни коли (без да паркира, а в движение). Не преувеличавам.Иначе този електронен фиш как се получава? По пощата ли?Имат ли законно право КАТ да ти направят акт ако не си получавал покана и съответно не си се явил да гледаш камерата? Без подпис, съгласие или свидетел не би трябвало да може.....
2
5
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Как го изкара този златен талон? Преполагам че през повечето време не си шофирал! Минавам по средно 160км градско и просто няма начин да караш без нарушение! Ето вчера си бях забравил талона за автомобила но полицаите просто не ме глобиха!
1
16
 
4
 
! Отговори
афд преди 12 години
ЧИСТ СЪМ ИМАМ ЗЛАТЕН ТАЛОН ,ТОВА МИ СТРУВАШЕ МНОГО КЛАКСОНИ И ПСУВНИ ,НО НАКРАЯ ГО ВЗЕХ СЕГА СЪМ ДОБРЕ А *** БЕЗ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРАВОУПРВЛЕНИЕ.