"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения"
Обновена: 28 юли 2011 15:18 | 28 юли 2011 14:48,
319
"Лукойл" не нарушава закона в България, убеден е Златев
Валентин Златев. Снимка: Булфото

"Не отговаря на истината, че "Лукойл" нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.

Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.

Още по темата
По думите му компанията е поставена в невъзможност да изпълни изискванията на Наредба №3, а именно за поставяне на измервателните уреди на тръбопроводите, които да бъдат вързани с митниците.

"Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата "Лукойл" е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода", категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании "Лукойл" са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.

"За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара", пресметна той.

Опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

"Лукойл" в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес", каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че "Лукойл" е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.

"Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална", каза още той.

В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева", съобщи още шефът на "Лукойл".

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?", попита той.

На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: "Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони".

"По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения", уточни той.

Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.

"Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа", категоричен бе Валентин Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
6
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Нашият бензин е некачествен ,но на гърците е по некачествен,не съм доволен от ....."ШЕЛ"!
202
6
 
6
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
Бизнесът ми вървеше добре при Станишев,върви си и сега.Шушляк,Не разбрахте ли,че при капитализма умните и работливите ще са добре,а мързеливите и глупаците ще са зле-независимо кое правителство е на власт?
201
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая наредба 3 беше със срок края на 2012, после я промениха на октомври 2010, после стана февруари 2011, като поради огромния обем работа рафинерията получи отсрочка до декември 2011. Само че това остана само на думи! За магазините срока беше края на тази година, но го отложиха за 2012. Боко просто разиграва някакво порно, ама да видим кои ще такования накрая! Със сигурност няма да е Боко, нито Златев! Супата ще духа или държавата или народа!
200
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
202 - За крадци като теб, Доган, Боко, Цвъцко и т.н. цената си е добра разбира се:) Лошото е, че идва краят на лебедовият период на ГЕРБ и нещата ще се влошат за такива като теб:)
199
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуненца,До вчера ревяхте против монопола и високите цени на Лукоил.Днес квичите,че щом комбинатът спре-цените ще се повишат.Нещо не ви улавям логиката.Що не изприпкате при Путев и Гея за инструктаж?
198
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ са платили на Боко за атаката срещу лукойл. Ще спечелят гръцки и турски рафинерии които са американски. По голяма вноса идва от Турция и Гърция. По медиите говорят за Румънската рафинерия но само ОМВ внася от там.
197
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
196 - Ех неграмотност! А колко по-лесно беше да отвориш закона за акцизите и данъчните складове и да видиш кога за последно са вдигнати ставките на акцизите:) При герберите неграмотността взема застрашителни размери:)
196
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА НЕФТОХИМА.
195
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрън, дрън, дрън... нас дрънканиците не ни интересуват. Интересува ни живота който живеем, а той става все по-скъп и по-скъп, а ние все по-бедни и по-бедни. Цената на петрола в БГ е неразумно и неоправдано висока... То заплатите на бензинажийти да беше по 2000Евро кат в европа, че да можеш да кажеш че си в разход за заплати...
194
1
 
8
 
! Отговори
до Бай Хой преди 12 години
Цената се определя от търсенето - ако бензина стой в резервоарите изветрява и не става за нищо - ако вземе да се застоява - продават! Ако не продават трябва да намалят мощностите на Нефтохим, ама заплатите и осигуровките не зависят от натоварването - трябва да се плащат. - така че щом се качва цената - явно се продава!
193
5
 
14
 
! Отговори
aaa преди 12 години
Готин начин да вдигнат цените. Мама им шушляци!
192
10
 
6
 
! Отговори
198 преди 12 години
Цената си е добра,ама за беден шушляк като тебе винаги ще е висока,шопе!
191
3
 
8
 
! Отговори
do 181 преди 12 години
Не само един закон а всички закони да важат за всички! Не за оня дето изсякъл половината гора до банско - закона да се променя, защото бил инвестирал, видиш ли, и туризма там хранел 1000 човека! А в същото време да се разиграва това порно с ЛукОил и да се правим на честни клаудки! Щяха да съдят Доган за онея хонорари за консултации, ама изплува и Лъчо моъзка - и опа -заден ход!
190
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След срещата с шефовете си, Златев сигурно ще се моли да се размине само с уволнение...
189
1
 
16
 
! Отговори
дедо правешки преди 12 години
ЗЛАТЕВ син ти си един м.нетчия както баща си близач на червени ***!!ВИЛАТА ТИ ГЪРЦИЯ Е ЗА 4 МИЛИОНА ЕВРА А ТУКА НИ ДЕРЕШ ПЕТ КОЖИ!!иви ще умрете ЧЕРВЕНИ ПРАВШКИ КОПЕЛЕТЕ!!!
188
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А язи чекам вече като нема монопол цените да паднат, ама те са дигнаааа! Що така бре гербери! Мен не ме интересува кой внася и какво произвежда, а цената!
187
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуненцата газ пикаят.
186
7
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
До 194Горивата ги вдигат заради минималните акцизи, продиктувани от ЕС.Цената на петрола определя 20% от цената на горивото.Като не са ти ясни някои неща, не се обаждай...
185
7
 
6
 
! Отговори
до 190 преди 12 години
На некои другаре иинтересите на Русия са по-скъпи.Голем шлем беха направИли.
184
5
 
5
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Тази Наредба 3 да не би да е от вчера?"Лукойл" не прави театър за сметка на хората, който работят и издържат семействата си от рафинерията" ... - този бил голям хуманист, как не сме знаели това, докато вдигаха цената от 1,80 до 2,52! Той за хората мислел, пък те - криво го разбрали...Иначе Русе няма летище от 20-тина години, как самолети го гонят.В този смисъл и цифрите, който е цитирал, нито има как да се проверят, нито има кой да му вярва вече.