4-годишната Наталия се нуждае от средства за лечение

Детето е с сдиагноза "Мултикистична енцефалопатия, епилепсия-синдром на Уест, ДЦП – квадрипареза"
Обновена: 9 авг 2011 15:24 | 9 авг 2011 15:23,
36
4-годишната Наталия се нуждае от средства за лечение
Снимка: Личен архив

4-годишната Наталия Руменова Цветанова е с диагноза „Мултикистична енцефалопатия, епилепсия- синдром на Уест, ДЦП – квадрипареза”. 

Всеки ден без прекъсване с него работи рехабилитатор. Според лекарите заради епилепсията никакво друго лечение не може да се приложи. След година и половина тичане по болници родителите разбират, че медицината е безсилна , че заболяването не се лекува, а поддържа живота по някакъв начин. Те, обаче не се примиряват и започват да търсят помощ и в интернет за лечение в чужбина.

Преди година, научават за клиника в Израел, където Наталия може да бъде излекувана. Родителите отправили запитване и изпратили документите със историята на заболяването на детето. По-късно получават покана за лечение. Цената му е висока  и непосилна семейството.

Лечението се състои в 3 курса за 1 година, като 1 курс е 10 221 евро, без да включва транспортните разходи, както и разходите по престоя на детето и придружителя в Израел. До момента са проведени два курса и вече се вижда положителния ефект от лечението и прогнозите са обещаващи. Третият  предстои през февруари 2012 г.

За събиране на средства е открита дарителска сметка:

Банка ДСК
IBAN  BG09STSA93000018435069
BIC   STSABGSF
Наталия Руменова Цветанова.

 
Средства се събират и на дарителската сметка и дарителския СМС номер 17777 с текст DMS NATALIA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Ема преди 12 години
Ей ***,кой си ти да съдиш хората диагнозите на дечица с увреждания последствие от лекарски грешки и ако и ти си медицинско лице мъка ми е,опази ни господи от такива лица в болниците,които избиват някакви комплекси в форумите,защото не може да се реализира в някоя среда сред хора,който сигурно няма приятели защото е жалък,грозен комплексар!!!Имам много да ти кажа ама няма да падам повече на твоето ниво.Само се моли на господ един ден да не дойдеш ти на нашия тротоар да просиш пари за детето си!
34
0
 
6
 
! Отговори
Дарина преди 12 години
До Анонимен: 1.Лечението е амбулаторно, ходи се в Израел за да се направи нужното изследване и се определи нужната доза, наблюдава се как ще реагира организма няколко дни или престоят излиза 10 дни. В България това изследване не може да се направи и затова е необходимо да се проведе в клиниката в Израел. 2. Доказано е, че мозъка регенерира и отдавна отпадна твърдението, че мозъчна клетка не се възстановява. Важното е да попаднеш на правилното лечение! Човек използва едва 5 % от него.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
страшно много майки,чиито деца са лекували там и подобренията са видими..и още един път иказвам голямото си учудване как може да посъветваш дези хора да осатсвят детето си-смисълът на техния живот...Не разбирам..ти или си тръвде малък и не знаеш какво гоовриш или просто си сам- нямаш жена, смейство, приятели и има толкова зло в теб, колкото не може човек да си представи..До никъде няма да стигнеш с тази омразя и тази злоба ;)
32
0
 
6
 
! Отговори
Памела преди 12 години
Тази част от майката, без която тя не ще има смисъл да живее..Това е молба за помощ, който не иска да помогне може просто да подмине статията, но да говориш така и да се опитваш да разбиеш надеждите на едно семсйтвто, което ве4е 5 год живее само, за да излекува малката си дъщеричка е непростимо...има многодобри хора за разлика от теб, които помагат и благодарение, на които Наталия замина за два курса в Израел и подобренията са видими:) А за лечението в израел, ако се поразровищ ще видищ,че има
31
0
 
6
 
! Отговори
Памела преди 12 години
Това, че твърдиш,че човек използва целият капацитет показва , че не си много компетентен или си имаш зниания, които се базират на нау4енено преди 10-15 год.Първо искам да кажа, че всеки който се интересува по-подробно за стойността на събраните пари или иска по-специални документи просто пи6е и аз ии Дарина ( майката) му ги пращаме.Второ за мен не сте хора, както искайте така ме разбирате-не може от едн амйка да искаш да си остави детето-просто е нмислимо..детето е част от майката..
30
0
 
8
 
! Отговори
Вячо преди 12 години
по-долу имам предвид твоите злощастни родители
29
0
 
8
 
! Отговори
Вячо преди 12 години
И само да довърша предния си пост до Анонимен:Струва ми си обаче, че най-вероятно не си нито едно от двете. Най-вероятно си дребен и злобен човечец, който изпитва удоволствие да наранява хората, на които и без твоите думи е достатъчно тежко. В този случай ми се струва наистина малко жалко, че родителите са оставили ако мога да те цитирам "детето им да остане умствено изостанало и то тежко, с необратими увреждания на мозъка".
28
0
 
9
 
! Отговори
Вячо преди 12 години
Би ли ни споделил каква е целта на написаното от тебе? Ако ти си споменатия "здрав, можещ, умен и ... беден" и се нуждаеш от "стотинките" на Наталия, сподели и твоята история. Може би (не)наивните хора ще помогнат и на теб.Ако пък си медицинско лице, така компетентен по въпросите, които така уверено и като последна инстанция, публикувай координатите си. Може би родителите на някои болни деца ще се обърнат към теб за консултация.
27
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правите хората на идоти! Посетих страницата във Фейсбук. Освен постоянни молби за пари ,друго няма. Има линк съм друг сайт за пари и към форума на бг. Мама. Там е написана историята на раждането и заболяването. Пише буквално : Вследствие от задушаването има много мъртви мозъчни клетки и на тяхно място са се образували кисти. Не обратимо е и не случайно лекарите са се надявали да почине бебето . Пише за исканото лечение в чужбина и то е в клиника в Израел ,която експериментално лекува по метода на проф. доктор Василиев В.Н.Разрових си е научих следното : Биокорекцията на Василиев може да се осъществява както в болнични, така и в амбулаторни условия. Лечението е комфортно, тъй като за основа се взема нехормонално изследване на урина, а препаратът на Василев 1 се назначава в микродози и се състои от аминокиселини, които влизат в състава на нашия организъм. Дозата на препарата се определя индивидуално от Адренограмата на Василиев на принципа ключ към съкровището". С други думи има начин да се свържете с доктор Василев и да лекувате детето тук, без да се плаща на скъпата клиника в Израел.От всичко това за мен следва ,че просите пари от хората за да си живеете на гърба на детето! Няма никъде отчет колко сте събрали , а го събирате поне от две години според публикациите ,които намерих!
26
12
 
0
 
! Отговори
до Галина преди 12 години
Поредната лъжа! Отдавна доказаха ,че човек използва целия капацитет на мозъка и това за 5% не е вярно! Няма вариант болни - здрави! Щ е непростимо да оставиш детето да страда по последния си миг и даже и да живее ще е малоумно. Ако не дай Боже се случи нещо на родителите нали се сещате как ще свърши детето?За всяка болест бих дал пари ,но не и за умственно увреждаща!Ако има някаква злоба ,то тя е към измамниците събиращи пари за болен и после харчейки ги за себе си! Към родителите изпитвам съчувствие и абсолютно неразбиране! Надеждите им са неоправдани и даже жестоки към детето ,жалко че не го осъзнават и лъжат сами себе си!
25
1
 
9
 
! Отговори
Галина преди 12 години
До анонимен - Мозъкът е необятна материя и човек използва само около 5% от него. Когато има увредени участъци, здравите могат да заемат функциите на увредените и да компенсират. Въобще при правилно лечение компенсаторните възможности на мозъка са много големи. Един родител е длъжен да опита всичко, което съвременната медицина предага, било то и експериментално. Още повече, че лечението в Израел е дало много положителни резултати. Ще е непростимо, ако не дадеш шанс на детето си.
24
1
 
8
 
! Отговори
Дари преди 12 години
До Анонимен: От коментара ти разбирам, че предпочиташ никой да не прави нищо за детето, защото имало много такива случаи. Защо трябва да се отнема надеждата на майката и семейството?! Защо трябва да се примириш със страшните диагнози и да не правиш нищо за детето си?! И кой си ти за да решаваш кое е правилно? Един съвет от мен - щом не можеш и/или не искаш да бъдеш съпричастен, поне не пречи! Злобата и завистта не е са качества, които ще ти донесат успех и радост.
23
1
 
7
 
! Отговори
Памела преди 12 години
И да лечението в Израел ДЕЙСВА и това мгоа да го потвърдят болни деца и техните семейства от цял свят..Шанс за това и за още много деца има!
22
1
 
7
 
! Отговори
Памела преди 12 години
може да посетиш нашата facebook страница Дари надежда на Наталия, там ще намериш повече информация...Какво искаш да направи тази жена?Да остави детето си на прозивола на съдбата си?!Ако това би направил ти, тя не го е направила и янам да го анправи, защото макар и малка надежда има и шанс за нейното възстовяване!
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забравих да напиша и друго . Сладки приказки и обещания могат да подлъжат някой наивник. За да сте честни направете сайт и качете всички документи. Включително и офертите за Израел или другаде. Иначе просто лъжете хората! Никъде няма доказателство за това ,че има надежда , особенно след като в статията пише : "медицината е безсилна , че заболяването не се лекува, а поддържа живота по някакъв начин"
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синдромът на Уест (синоними: епилептичен синдром на инфантилни спазми, спазми) представлява "енцефалопатия, проявяваща се в първатата година от живота на бебето и се характеризира с инфантилни спазми и изоставане в психомоторното развитие (умствено изоставане) и наличие на хипсаритмия.Епилептичните спазми обикновено стихват с или без лечение при повечето пациенти, обикновено към 5-та година. При 50-70% от пациентите обаче се появяват други типове епилептични припадъци в последствие. Наблюдава се тясна връзка между синдрома на Уест и синдрома на Lennox-Gastaut.Умствено изоставане се наблюдава при 70-90% от пациентите, като обикновено е тежко. При 30-50% се наблюдава церебрална парализа.С какви нови лекарства ще я лекуват? И колко са добри прогнозите? Тя е на четири т.е. до след година най- много спазмите ще спрат. Докато съберете парите и отидете в Изреал и ,хоп уж вълшебството станало... Как ще възстановят увредения и мозък? Никак!Такова събиране на средства за нелечими болести за мен е порочно! Като тръгнем от бащата на Мануела ,който изтегли огромна сума и я похарчи , та до хора живяли на гърба на болното си дете. НЕ ТВЪРДЯ ,че вие сте такива ,а че това са повечето примери. Няма закон ,който да накаже неморалните живели на гърба на болен. Другата гледна точка също ми е отвратителна. Сама сте я написали ако беше твоя сестра или дете не би ли направил всичко...? Не не бих,ако е нелечино и детето ми ще остане умственно изостанало и то тежко. Увреждането на мозъка е необратимо! Колко ще бъде щастливо такова , а вие като я гледате ежедневно много ли ще и се радвате? Тук опира до морал. До колко е морално да оставиш някой да се мъчи? Същата дилема е и при евтаназията! Има огромна разлика от физически недъг до умствен. Съжалявам и се извинявам за тежките думи ,но мисля че лицемерието вреди повече. Лицемерно си мислите че правите нещо , лицемерно ви пращат СМС-и мислейки се ,че са много човечни... В същото време някой се нуждае от стотинки за да оцелее. Някой здрав , можеш , умен и...беден!
19
0
 
8
 
! Отговори
памела преди 12 години
дарцас: Всеки , който не желае да пуска смси, но има желание д апомогне може да дари пари в банковата сметка! Благодаря :)
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анонимен: Говря за лекарска грешка , защото още преди това малко ангелче да се роди майка и е имала проблеми в 8 месец и поради лекарска грешка, дали от небрежност, дали от незнание не знам, но детето се ражда с тази диагноза и губи своя шанс за пълноценен живот..Ами в Израел има не се рехабилитация, но и специални лекарства, които пият децата..Шанс да се оправиима, нможе да не е напълно здраво дете, но подобренията, които могат да се постигнат са удивителни!
17
2
 
3
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Дянков ви благодари, че пускате СМС, защото 20% от неговата стойност отива за Държавата, която иначе няма пари за лечение на децата. ***. Аз помагам само лично, или по банков път. 10% пък от стойноста на този смс отива за организацията DMS, която по всичко личи е пералня. Продължавайте да плащате мили хора ДДС на държавата и да съдействате за прането на пари. Овцете сме много.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Памела, аз също пуснах смс. Но не разбирам защо говориш за лекарска грешка в случая. Просто диагнозата е тежка. В Израел се прави много добра рехабилитация, но истински оздравителен процес е невъзможен засега. За съжаление в България имаше рехабилитация преди 20 години, днес вече всичко е разрушено. А за това вина носим всички, затова всички заедно ще търпим последиците.