Скок на полицейските заплати с 5%? Малко е!

Синдикатът: Парите ще да стигнат до служителите твърде късно
Обновена: 15 сеп 2011 19:01 | 15 сеп 2011 19:00,
209
Скок на полицейските заплати с 5%? Малко е!
Снимка: архив, Булфото

Най-голямата полицейска синдикална организация в страната определи като недостатъчно предстоящото увеличение на заплатите.

По време на международна конференция заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев обяви, че възнагражденията на служителите в МВР ще се вдигнат с 5% от 2013 г. и със 7% от 2014 г.

„Адмирираме желанието на министерството да се ангажира с увеличение на заплатите, но оценяваме това, което чуваме като твърде малко, а и увеличението ще стигне до полицейските служители твърде късно“, коментира председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. 

Още по темата

От синдиката заявяват, че биха искали темата за повишаване на заплатите на полицейските служите да е предмет на преговори и част от социалния диалог между федерацията и МВР.

Синдикалната федерация е готова да участва активно в конструктивен диалог за постигане на справедливо решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: заплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
До 258 преди 12 години
Имаш някакви познания, но не си ги навързал правилно логически. Прочети малко какви са онструментите на държавата за привлечане на преки чуждестранни инветиции и въобще за икономически растеж и ще разбереш защо данък печалба е 10%, между другото ДОД също е толкова. Ти просто не правиш разлика между физическо и юридическо лица - не можеш да искаш от юридическо лица да плаща осигуровки, това е абсурдно. Плюс това не забравяй, че именно бизнеса плаща част 60% от осигуровките на работника.
252
4
 
4
 
! Отговори
НМ преди 12 години
Тия не вършат работа и за 2ст. Тлъсти и корумпирани. Трябва да им орежат заплатите.
251
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напиши коментар----BEZ KOMENTAR,mnogo e 5%
250
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, Никой в ЕС не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на Дянков, който е пагубен за България и безумие за нормалните държавници в ЕС... Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига, защото в България ИМА ПАРИ за нормални заплати и пенсий, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност?Много е просто... - От американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), трябва ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или социални помощи, при това без таван за облагането2. Преките(за богатите) и косвените(за бедните) данъци се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите да се повишат до нивото на реалната производителност на труда- Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА - За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!- За останалата печалба данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника(тук в България) - тогава в бюджета след тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с данъци и осигуровки както при всички нормални българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! - Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
249
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Здрасти "Р", пиша всичко това, защото съм бил част от системата и се спасих от нея, да буквално се спасих, защото ако бях останал там щях да стана като тях. Има и много свестни и интелигентни хора там, но те са малцинство.
248
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в частния сектор кога?На мен ако ми вдигнат с 5 процента ще подскоча от радост на тях малко им било хахааха.Че е малко малко ама кво да се прави мизерията е навсякъде.
247
2
 
1
 
! Отговори
Logichno e преди 12 години
Za da se otarve obshtestvoto ot tazi hidra(MVR) triabva NE da se uvelichavat zaplatite i bonusite tam,a tichno obratnoto,da se ogranichavat. Inache izliza che sami si otglejdame tozi FRANKENSHTAIN.
246
0
 
1
 
! Отговори
P преди 12 години
Pojelavam na vs koito pishat i pluqt za shtqlo i neshtqlo i postavqt vs pod obsht znamenatel,ako imat golqmo jelanie i gi priemat v sistemata da razberat kakvo e samo ti da si im vinoven na horata za vsicko!Kogato si otvun lesno se govori,neshtata ne sa tolkova rozovi i ne e za vseki!2 puti kandidatstvah,bqh i voennosluje6t predi tova,i obrazovanie imah....nakraq s mn ama mn trud uspqh!I za final....NAVSQKUDE IMA MURSHA...
245
1
 
3
 
! Отговори
а преди 12 години
За куките, винаги е имало и пак ще има. Другите да вървят по дяволите.
244
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ще се хващаме много ясно, защото работим по 12 часа и взимаме кажи-речи същите пари, а те си бъркат в носа по цял ден, айде стига толкова, защо след като са толкова много ги няма никакви по улиците, защото по цял ден си седят на сянка по кварталните заведения и ги черпят, за да не създават проблеми. И само като вметка - думи като СПРЪТ и ДАДЪТ все още няма в Българския език.
243
0
 
8
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Пак се хвърля масло в оганя с тези 5% които ще се дадът 2012-14г.Възможно е около тези години ако нещата не се оправят,полицаите да не ни спрът като влезнем с тоягите в НС!!!!!
242
2
 
14
 
! Отговори
до 245 преди 12 години
Опитваме се драги. Опитваме се и ние да станем полицаи. Защото службичката е спокойна, изключително добре заплатена и сигурна. Да не говорим за всекидневните благинки. И сме в пъти по образовани, и сме в пъти с по добра физическа подготовка , но .... нямаме тати, бати, чичо или вуйчо в системата. Ей това ни е проблема. Ти обясни защо за едно свободно място в МВР има по средно 150 кандидата.
241
2
 
21
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
И 5% са им много на тия ***, които по цял ден кебичат и люпят семки и само гледат да спрат някой и да му вземат последните пари за нарушение, което и господ дори не може да види. Нали знаете, когато човек не може нищо друго става шофьор или полицай, не случайно е това твърдение. Да вярно, че заплатите са им ниски, но първо да станат нормални и чак тогава. Не увеличение, намаление трябва да има, когато започнат да си пишат поне имената правилно, тогава могат да имат претенции!
240
0
 
5
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
Няма нито една причина да вярвам на числата, които споменаваш. Защото пък на мен ми попаднаха едни цифри, че заедно със `скрития щат` , работещите в МВР надвишават вече 90 000 души. Не знам до колко да им вярвам. Но не вярвам и на твоите цифри.
239
1
 
16
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Няма нито една причина, стартовата заплата на полицай да е повече от 350 лева. Ама нито една ! Нито труда им е рисков /сравнете броя на загиналите шофьори примерно, по време на работа и броя за загиналите полицаи/. Очевидно е, че няма как да повишим квалификацията на полицаите повече. Достигнали са природния си максимум. За това, не повишение - РЕДУКЦИЯ на заплатите им !!!В края на краищата, те не произвеждат. Просто лапат едни пари.
238
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съставът на МВР от 64000 в момента е 53000. Това е съкращение с близо 20%. Както и да го погледнеш. 11 000 са по-малко, при положение че в щата на МВР бяха включени всички от Министерството на бедствията и авариите на Емел Етем, които са около 1000 души, както и 150 от системата 112 - телефонисти.
237
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Елате станете полицаи за да видим как ще безделничите. Ние полицаите не сме единствени в тези заплати. Повечето българи вземат също ниски заплати. Така че сме на един хал. А иначе във всяка професия си има и професионалисти и ***. Някой корумпиран катаджия заплата не чака, той не работи за заплата. Но познавам колеги които за ниските заплати се принудиха и напуснаха МВР - избягаха в чужбина отидоха в частния сектор. А увеличението 2014 е след изборите -да го обещават като ги спечелят.тиганморе
236
3
 
21
 
! Отговори
батенце преди 12 години
Лапачите на народа, безделниците, неграмотните ни полицаи! За неправене на нищо 5% увеличение на заплатата!
235
2
 
3
 
! Отговори
от 242 преди 12 години
воеННен да се чете воеНен...моля за извинение , неволна грешка...
234
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравейте всички.Аз съм роден и живял в град Казанлък.Учих в едно от елитните училища в града и за мое учудване,от съучениците ми трима станаха полицаи...Попитах ги защо са избрали тази " професия " и отговора им ме шашна. ...Защото била единствената сигурна работа,след военнен , особено ако се наместиш в някое бюро в управлението... "...А за какво сме си губили времето 4 години да учим по специалност с бъдеще и изгледи за кариера...?" "....Ми то , тогава бяхме деца ..."