Нов бунт! Този път в Аджисан махала

Отново ескалира напрежението между роми и българи
Обновена: 25 сеп 2011 18:17 | 25 сеп 2011 17:13,
1400
Нов бунт! Този път в Аджисан махала
Размириците в Катуница доведоха до сблъсъци и в Аджисан махала Снимка: БТА

Избухна ново напрежение между роми и българи. Този път в пловдивската ромска Аджисан махала. 

Отцепен е районът на булевард „Мария Луиза”. От всички страни се стичат протестиращи хора. Тълпата от роми също набъбва. Жандармерията е между двата лагера.

Българите скандират:  „Киро – вън, циганите-вън!”, тъй като имат информация, че ромският барон и семейството му се намират в Шекер махала. 

Още по темата
 Ромите ги провокират, като размахват неприлични жестове.  Тежко въоръжени полицаи удържат положението, за да не се стигне до сблъсъци.  Българите пеят и „Мила родино”, а скандиранията не спират.

Минути след 17,40 часа тълпата от българи се оттегли към Главната улица на Пловдив, а ромите останаха обградени от полицаи, за да не се срещнат двете тълпи.

В този час полицейски патрули с включени сирени пътуват към центъра на града, тъй като не знаят накъде са се запътили протестиращите хора.

В късния следобед в "Столипиново" избухна пожар. Бил е подпален изоставен клуб на партия ДПС на улица "Правда" 19.

"Пожарните автомобили са потушили пожара и там вече е спокойно", съобщи за Dnes.bg говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев.

Той уточни, че към този час няма информация за други пожари на територията на Пловдив.

Междувременно протестно шествие от близо 1000 младежи премина по главната улица на Пловдив и се спря за някоко минути до Джумая джамия в центъра на града.

Младежите развяваха български знамена, а срещу тях беше изправен кордон от над 100 полицаи, въоръжени с щитове, каски и палки.

Шествието продължи по главната улица към площада на пощата, като младежите обясниха, че заедно с рокери и футболни фенове в 19.30 часа ще се съберат пред имотите на Цар Киро в Катуница.

* Информацията е актуализирана към 18.20 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
1
 
! Отговори
66 преди 12 години
ДОКОГА ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ....ДОКОГА
1
 
10
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Задайте си вьпроса.Защо цар Киро отседна в х-л Самоков Б-ц? Кой стой зад него,кой го подкрепя???????
5
 
15
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Остана ли някой който не е на ясно че това е упражнение на БСП. Как Кирил Рашков ще им откаже в сложен за тях момент какъвто е сегашния - предизборен? Ами нали го пазихат от закона 20 год. ДЛЪЖНИК ИМ Е!!!! И кой опира пешкира - правителството......ха ха ......промяна в настройките на електората.......ха ха. Не че Бойко е цвете ама.......е по-малкото зло. И *** пак са употребени.........както винаги. Нещастни човекоподбни с лични карти и право на глас.Това е истината.
0
 
5
 
! Отговори
koko преди 12 години
Кратък списък на враговете:НЕК - организация от зли същества целящи предотвратяване на един от основните проект на *** за безплатна електроенергия чието име е все още неизвестно. МВР - друга организация целяща да откаже *** от основното им забавление "да си взимат". МВР не един път изопачава събития и факти като твърди, че *** нарушават закона - това е абсолютно невярна инфорамация!Общински власти - Организации целящи изселването на съвсем законно заселени *** по полета и паланки най-често в покрайнините на градове. Наглостта на тези власти стига до там, че да си позволяват оптити за изселване на богоизбраните - досега в хрониките не е записан успешен.
5
 
9
 
! Отговори
koko преди 12 години
В миналото *** (и в частност евреите) са били неизчерпаем източник на стоки за бита, като например ***. А в по-близки дни - и веро. Технологията на приготвяне е с вековни традиции и се предава от поколение на поколение във всеки български дом. Цитат от неизвестен източник по темата "Всяко *** на сапунче !"*** като богоизбран народ управляват света тайно, чрез подставени лица и агенти. Те изпозват евреите като параван за да си мислят всички, че евреите управляват света.
3
 
7
 
! Отговори
koko преди 12 години
*** са богоизбран народ - погрешно е общоприетото схващане, че този народ са евреите.Според Библията, Бог сътворил *** по свой образ и подобие, пикаейки в пръстта и от създадената кал създавайки венеца на творението си - ***. За нещастие, материал, от който да направи зъбите им Господ не намира, което обяснява беззъбите и широки като ливади усмивки на последните.По-популярни наименования на *** са: ***, черен, сач, печка, сажда, да *** и *** мръсен..***, подобно на евреите, имат специфични отличителни черти. Според различни статии в учебниците 10-и клас структурата на тялото е жилава и са ектоморфи, за да може да бягат на 4 крака. Носът е сплескан и челюстта издадена навънка - за да могат да лаят. Този тип *** същества често биват бъркани с вида индийски програмисти.
2
 
6
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Цар Киро е на Боровец,х-л Самоков.....
3
 
51
 
! Отговори
Koняк преди 12 години
Току-що съобщиха, че страхотният хит на Веско Маринов - 'Нашата полиция ни пази' - е избран за химн на целокупното ромско население в България.Само са променили името - казва се 'Вашата полиция ни пази'.
0
 
0
 
! Отговори
до НАЦИОНАЛИСТ преди 12 години
Принципно съм съгласен с теб...а ти обаче какво правиш по въпроса?!
2
 
14
 
! Отговори
Каломан-Асен преди 12 години
Бунт!Революция! Да пометем политическата корумпирана класа!*** са примамка зада се отклони вниманието!
1
 
6
 
! Отговори
гошо преди 12 години
това '' Аджисан'' от ''хаджи асан'' ли идва lol
0
 
7
 
! Отговори
Anon преди 12 години
Интересно, в Габрово няма насрочени протести. Вероятно защото няма и много *** :)Догодина Габрово ще измести Варна като най-добрият град за живеене :)
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля Ви : ако някой знае и може да ми обясни тук каква е идеята на Американското сдружение "КУКЛУСКЛАН" какви са техните идеали, какво и как го правят за да постигнат своите цели и виждания ???
5
 
22
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИСТ преди 12 години
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ СЕ ИЗПОКРИХА ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЦИ ??? КЪДЕ Е ВОЛЕН СИДЕРОВ СЕГА ??? КЪДЕ СТЕ БЕ БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ ??? КЪДЕ СТЕ БЕ БЪЛГАРСКИ ЕЛИТ ???
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Носим брадви, сопи, страхуваме сеБЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ *** С ПИСТОЛЕТА ПОД ТЕНИСКАТА ПО БТВ СНОЩИ , ЩО СЕ ПРАЙТЕ НА УЩИПАНИ. АКО НЯКОЙ ПЕНСИОНЕР ИМА ПУШКА ДА СЕ ПАЗИ ОТ КРАДЦИ - ГО ЗАДЪРЖАТ , СЪДЯТ, А *** СЕ РАЗХОЖДА С ПИСТОЛЕТА НА КРЪСТА - БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНО !!!!!КВО СТАВА ТУКА ??? БОЙКО АКО НЕ РАЗДАДЕШ НА БЪЛГАРИТЕ ПО ЕДИН КАЛАШНИК - НЕ СИ НИКАКЪВ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР , А *** ...
3
 
21
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИСТ преди 12 години
Никакво чувство за национализъм не може да се срещне в "лицето" на повечето наши сънародници !!! Нацията Българин загива от безразличие ! Типично по Български : 500 г. турско робство - а по настоящем *** надмощие ! Аз питам : До КОГА ??? Колко още ще търпите , колко още ще мълчите всички Вие който само "чешате" езици и на "маса" се силите ??? Станете и направете нещо повече от това да говорите "през зъби" !!!
1
 
36
 
! Отговори
но преди 12 години
"Младежите развяваха български знамена, а срещу тях беше изправен кордон от над 100 полицаи, въоръжени с щитове, каски и палки."щом срещу знамената се изправят със щитове и палки, какво да говорим.. терминал 2 все още е отворен
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато в Катуница погребваха, герб се веселеше с КЪРВАВ концерт на Веселин Маринов, а Бойко бе на мачле! И какъв е цар Киро та има пропуск от МВР? Изверги!!!
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасково - Площад "Съединение " 19.00СТАРА ЗАГОРА 19:00 - ПРЕД ОБЩИНАТА!---------------------------------------------БУРГАС 19:00 Паметник "Альоша"... ---------------------------------------------ПЛОВДИВ 19:00 - пл. Съединение---------------------------------------------СОФИЯ 19:00 - НДК, Пилоните---------------------------------------------ВАРНА 19:00 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"---------------------------------------------ПАЗАРДЖИК 19.00 - ТОРТАТА!---------------------------------------------РУСЕ 19:00 - пл.Свобода, пред общината---------------------------------------------ПЛЕВЕН 19:00 - до Часовника
0
 
43
 
! Отговори
GUN преди 12 години
Добро утро Пловдив. Как беше нощта при вас, защото безпристрастното БТВ и останалите "независими" медии не обелват и думичка и са пуснали информационната мъгла.