Погребват днес Ангел от Катуница

След полунощ обстановката в селото се е успокоила
Обновена: 25 сеп 2011 10:38 | 25 сеп 2011 08:52,
576
Погребват днес Ангел от Катуница
Безредиците в Катуница Снимка: БТА

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Още по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
0
 
36
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
*** мафиот заплаши със смърт Ангел и след ден го уби. Къде е прокуратурата. Защо няма заведено дело за предумишлено убийство. Защо няма дела за наркопласьорство, за контрабанда на цигари, за акциза на алкохола менвте, за склоняване към проституция. Полицията не опази Ангел, а пази членът на ГЕРБ , убиецът и мафиотът Кирил Рашков. СРАМ
502
0
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдаваме още едно *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
501
0
 
13
 
! Отговори
58307 преди 12 години
Блъснал... ПРЕГАЗИЛ! ***, не изкривявайте истината през вашата призма!!! Срам!"Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата."
500
30
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Палещите къщите са лупмени и маргинални типове, а не футболни фенове", заяви на брифинг в Пловдив шефът на МВР Пловдив Тодор Чонов.Заедно с главния секретар на МВР Калин Георгиев и представители на прокуратурата те дадоха пресконференция във връзка със ситуацията в Катуница."Твърдо подкрепяме българската полиция!Полицаите единствени си свършиха перфектно професионалните задължения,поздравления!А на *** знаем кой им плаща-мафиоти като нереза Коко и Христола!
499
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите не миришат! *** също!
498
1
 
55
 
! Отговори
777 преди 12 години
Преди час-два включиха по телефона по bTV отново Кирил Рашков. Каза че са в Катуница, че полицията не им дава да излизат и са ги накарали да сложат пердета на прозорците. Позволи си да заплаши отново в ефир хората да не го предизвикват, защото знаеме какво щяло да стане след това!!!Ако тази държава има премиер, Кирил Рашков само заради тези думи трябваше да бъде публично арестуван а не укриван и веднага да се образува производство против него в следствие на всичките му заплахи отправяни тези дни по националние медии!В момента 500 рокера пристигнаха в Катуница и обещават, че това което е станало досега в Катуница ще бледнее пред това което предстои да се случи довечера!
497
1
 
31
 
! Отговори
ПАП преди 12 години
Заспалият главен прокурор изведнаж се сети, че трябва да се обследва откъде идат парите на цар Киро о то от по-далечен период. Ало, ти къде беше досега? Или си пиеше кафето при Първанов и бетонените мутри?
496
0
 
32
 
! Отговори
In memoriam преди 12 години
Жив е той, жив е! Там на Балкана,потънал в кърви лежи и пъшкаюнак с дълбока на гърди рана,юнак във младост и в сила мъжка. На една страна захвърлил пушка,на друга сабля на две строшена;очи темнеят, глава се люшка,уста проклинат цяла вселена! Лежи юнакът, а на небетослънцето спряно сърдито пече;жътварка пее нейде в полето,и кръвта още посилно тече! Жътва е сега... Пейте, робини,тез тъжни песни! Грей и ти, слънце,в таз робска земя! Ще да загинеи тоя юнак... Но млъкни, сърце! Тоз, който падне в бой за свобода,той не умира: него жалеятземя и небе, звяр и природаи певци песни за него пеят... Денем му сянка пази орлица,и вълк му кротко раната ближи;над него сокол, юнашка птица,и тя се за брат, за юнак грижи! Настане вечер месец изгрее,звезди обсипят сводът небесен;гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен! И самодиви в бяла премена,чудни, прекрасни, песен поемнат, тихо нагазят трева зеленаи при юнакът дойдат, та седнат. Една му с билки раната върже,друга го пръсне с вода студена,третя го в уста целуне бърже, и той я гледа, мила, зесмена! "Кажи ми, сестро де Караджата?Де е и мойта вярна дружина?Кажи ми, пък ми вземи душата, аз искам, сестро, тук да загина!" И плеснат с ръце, па се прегърнат,и с песни хвръкнат те в небесата, летят и пеят, дорде осъмнат,и търсят духът на Караджата... Но съмна вече! И на Балканаюнакът лежи, кръвта му тече, вълкът му ближе лютата рана,и слънцето пак пече ли пече!
495
0
 
21
 
! Отговори
mgaev преди 12 години
Малко по малко спират новинарските интернет сайтове. Вече dnevnik и afera не са достъпни.
494
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В основата на конфликта стои обида на етническа основа.Така е!Българите непрекъснато сме обиждани като будали че на наш гръб вирее целата тая *** ***!!!
493
0
 
8
 
! Отговори
Тото-крадецо преди 12 години
Киро крадецо плаши да не го предизвикват,защото е обадил на *** Император в Румъния и *** там струпвали освободителна армия на Дунава-ще форсират реката с канута и салове.след решение на консултативният съвет по гербова сигурност оглавяван от Цачева и танка Руди възложиха на Цветанов струпва полиция за защита на държавата им.Бойко е в отпуска !
492
0
 
24
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТНароде!!!!
491
0
 
33
 
! Отговори
IVAN преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ До всички свободни медии , които желаят да го публикуват НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!! Уважаеми дами и господа, Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите. Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име. Атанас Сабяхтянов
490
0
 
24
 
! Отговори
ambri преди 12 години
докога ще се търпят безчинствата на *** в България? иначе ги наричат "Роми". *** му и *** миризливи. вън от българия. тоя миризлив *** киро трябва да си плати.да се изтребе целия му род
489
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЛИЦАЙТЕ СЕГА ГО ПАЗЯТ,НО АКО ИМ СЕ ОТДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ-ТОЗИ КИРО КОЛКО ЗОР ЩЕ ВИДИ ,АМА ЗОР КРЪВ,СОПОЛИ И ОАКВАНЕ,ЩЕ РЕВЕ КАТО КАТО МЕЧКА НА ЗАКОЛЕНИЕ.
488
0
 
24
 
! Отговори
Мислител преди 12 години
Аз не съм националист но нямам нищо против АПЪРТЕЙДА тоест *** в гетата,където им е местото.Да нямат право на глас в никакви избори това е и решението за купуването на гласове/защото по този начин те ни се подиграват директно в очите.Нека им се даде статут на бежанци итолкова.Да не им се разрешава да гласуват ако не знаят кой е И.Вазов и не могат да кажат поне един стих от "аз съм българче"
487
1
 
19
 
! Отговори
4enge ot RUSE преди 12 години
NAPRED bRATIA I SESTRI ! ILI SEGA , ILI NIKOGA ! SVObODA ILI SMART !!!
486
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромите от Катуница жертвали Ангел за *** курбан?УБИЙСТВОТО Е БИЛО ПЛАНИРАНО !!!!!!!!!!!!!!!!
485
0
 
27
 
! Отговори
Глас Народен !!! преди 12 години
Боят настава, тупат сърца ни,ето ги близо наште душмани.Кураж, дружина вярна, сговорна.Ний не сме веке рая покорна!Нека с тоз удар врага да смажем,нека му гордо, братя, докажем,че сме строшили мръсни окови,че сме свободни, а не робове.Гледайте в този пряпорец красен,лева как тича волен, ужасен!Левове всички днес се яветелюти и страшни за враговете!Кого ли плашат турци злокобни?Нихната ярост, удари злобнище се разбият нищожни, слаби,в нашата правда, в нашите саби!Ний за живота нямаме жалост,но да не умрем, братя, на халос нека се мъчим колкото можемповеч душмани мъртви да сложим!Ако пък паднем в битката славно,то в България ще незабавнонови юнаци пак да въстанати вместо нази бой ще зафанат!Нека мрем, както нявга сме мрели,да живейм волни как сме живели!Кураж, другари! Бог ще ни брани!Смърт на вековни, черни тирани!
484
0
 
33
 
! Отговори
Бранимир преди 12 години
Всички Българи да тръгваме към Катуница. Обединени никои не може да ни спре

Спонсорирани публикации