Катуница спа спокойно, полиция обаче снове из Пловдив

Първанов и Борисов отиват днес в Града под тепетата
Обновена: 26 сеп 2011 09:21 | 26 сеп 2011 09:20,
493
Катуница спа спокойно, полиция обаче снове из Пловдив
Снимка: Булфото

Към понеделник сутринта ситуацията в Катуница и ромските махали на Пловдив е спокойна.
 
Изключително много полиция има в Пловдив. Органите на реда са завардили ключови кръстовища. Полицаи и жандармеристи има на входовете на всички ромски квартали. Мерки за сигурност има и около Джумая джамия, след като вчера бяха изпочупени няколко прозореца на мюсюлманския храм.

Днес в града за откриването на Международния панаир пристига премиерът Бойко Борисов, а президентът Георги Първанов ще проведе поредица от срещи в Пловдив, след като отмени посещението си в Карнобат заради събитията в Катуница.

В цялата община Садово и в село Катуница днес е обявен ден на траур. В неделя жителите погребаха убития в петък вечерта двукратен републикански шампион по киокушин Ангел Петров.

Днес близки и приятели ще си вземат „последно сбогом” с 17-годишния Павел. Момчето, което е с присадено сърце, издъхна от напрежение по време на шествието след убийството на Ангел, който е един от най-добрите му приятели.

Ден на траур е обявен и в Строителния техникум в Пловдив, който тази година е трябвало да завърши прегазеното в Катуница момче.

Ангел е бил ученик в 12 „д” клас и следващата пролет е трябвало да бъде абитуриент.

„Всички сме потресени от нелепия инцидент”, се казва в съобщение на ръководството на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Всеки съпричастен към трагедията може да изрази почитта си към младежа чрез запалване на свещ на обособените за това места покрай училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
1
 
11
 
! Отговори
до 386 преди 12 години
Ми тя (Миролюба) значи е леко кривогледа. В правова държава ВСЕКИ си плаща данъците.В правова държава не едни (***) живеят за сметката на други (***).В правова държава има закони които се спазват от ВСИЧКИ.В България законите се спазват само от българите (не от всички разбира се)В правова държава е забранен секс с непълнолетни (ама в България е разрешено на ромите- това са техните културни особенности).В правова държава всички са равни пред закона - В България не е така.
378
1
 
7
 
! Отговори
ДАЖЕ И.... преди 12 години
САШО ДИКОВ се направи ,че е закъснял ,...просто се скри !Иначе .......НЕМА КИНТИ!
377
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мразещия нацията си, издигнат от ДС и мафията велик везир на Цар Киро - Бойко Борисов "Полицията изпусна ситуацията в Катуница!" - само защото подпалиха къщата на приятеля му и колега *** Кирил Рашев.Това не са мои думи, на един блогър са, но си струва да се прочетат.
376
1
 
5
 
! Отговори
а пък във Франция,.. преди 12 години
...ги изгониха ,....ЩО ЛИ?
375
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
към политиците !!! стига вече сте дундуркали *** ,крайно време е да се вземат мерки за спазването на закона от всички , ако не се случи това ще има още катуници , а относно развъждането на тия *** ,крайно време е да видите какво е направено във франция след втората световна война и как е регулиран тоя проблем
374
0
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Защо един ромски глас е по -ценен от този на обикновения българин
373
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдят българи за това, че не се оставят безропотно да ги да ги убият, да изнасилят дъщерите им, да смачкат децата им, да ги грабят, да ги ликвидират физически. Убийците и *** по улиците, патриотите в затвора. "Умирайте, но мълчешком!" - Това е посланието което ни отравя фашизоидната човеконенавистна хунта управляваща страната! Престъпниците и те самите могат да убиват безнаказано, българите обаче нямат право на съпротива.
372
0
 
8
 
! Отговори
сс до ком. 316 от 33 преди 12 години
Напълно и безусловно си прав. Аз потвърждавам 1000 % това и го наблюдавам всеки ден в собственото ми село в Белоградчишко, но така е из целия Северозапад. Затова го наричам икономически геноцид на етническа основа и етническо прочистване. Няма неразбита и неограбена до пълно унищожение къща, което принуждава българите да изоставят имотите си и да ги продават на безценица. Тази разруха трябва да се снима и пусне в интернет, за да я види целия свят и журналистите ни. Нека им свършим работата!
371
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тъпата овца бенатова сама си отряза главата. патица циганофилка.
370
0
 
6
 
! Отговори
....383 преди 12 години
...също :Да им се отнемат закупените ,.........дипломи,книжки за правоуправление ,инвалидните пенсии /на здравите роми/!.....
369
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бтв не са прецакани Миролюба Бенатова каза това което видя независимо дали ви харесва или не Сега всички ние ще плащаме като съвестни данъкоплатци това което се случи в Катуница и продължава да назрява в цяла България. А имаме претенции че сме правова държава- това е анархия.
368
0
 
13
 
! Отговори
Буревестников 2 преди 12 години
.... Да не е само тоя *** който незнайно откъде се е окичил със титлата цар на *** ?!? Предполагам му е подарена за добра служба към бившата Държавна Сигурност за гласовито и красиво "изпяване" на братята му роми по онова време когато господин Борисов е бил бодигард на Първия!!! Защо иначе още от 1984 година до сега далаверите му са минавали идеално?!? Мислите ли че е нямало кой да го "хване" тоя *** ***?!? Със такива "феодали" е пълно из целия ни Абсурдистан не само в Катуница!!
367
0
 
5
 
! Отговори
доживяхме ...! преди 12 години
Ромите са ..... по-високо от политиците ,политиците са техни работници ,особено във гр. Видин ---това е град в БГ !
366
1
 
21
 
! Отговори
ОТ НАРОДА преди 12 години
ИСКАМЕ ! 1. НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ! ОТНЕМАНЕ НА ВСИЧКИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА *** ! ТОВА СА НАШИ ПАРИ ! ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ !2. ДА СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА *** ! ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ !НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ПОЛЗВАТ НАШИТЕ ПРАВА А НИЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ТЕХНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ !НЯМАТЕ СРАМ ! ПРЕВЪРНАХТЕ НАРОДА В РОБ НА *** !
365
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SPETE SPOKOINO DACHA... VAV VIDIN I MONTANA NIAMA BALGARI
364
1
 
7
 
! Отговори
365 - неграмотен си преди 12 години
365, Научи се да пишеш, после раздавай присъди - "коПлексарчета". Смешен си ми !Ако си "от боята" ти е простено. Вие не обичате да учите :)
363
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА ПОЧНЕМ РЕВОЛЮЦИЯТА!ВЧЕРА ИМАШЕ ПРОТЕСТ НА ПАРТИЯ АТАКА ПРЕД МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ,ОТНОСНО СЪБИЯТА В СЕЛО КАТУНИЦА ,НАЙ-ВЕЧЕ ВОЛЕН ГОВОРЕШЕ ЗА *** ПРЕСТЪПНОСТ И ЗА ДОЛНИЯТ ПРЕСТЪПНИК КИРИЛ РАШКОВ -ЦАР КИРО!ТОЙ ЗАЯВИ НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОСВОБОДЯТ АРЕСТУВАНИТЕ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ И ДА СЕ ЗАПОЧНЕ РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ ЦАР КИРО И НЕГОВИТЕ ИМОТИ!КЪДЕ БЯХА ВМРО И БНС?НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОТГОВОРИ?НАЙ-БЪЛГАРСКАТА,НАЙ-ПАТРИОТИЧНАТА ПАРТИЯ -АТАКА!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВОЛЕН ,НЯМА ДА СГРЕШИТЕ!
362
1
 
20
 
! Отговори
до 365 преди 12 години
Миролюба Бенатова не е отразила събитията обективно, колкото и да твърдиш това. Тя избра да застане на страната на ***. Не представи българската гледна точка. Може да го е направила по заповед на работодателите и. А те може да са направили по заповед от нашите политици. Не знам. Но протестиращите бяха представени като "хулигани","пияни", "дрогирани". А *** като "жертва". Само *** вярват на тези телевизии. И ти не си никой да ни определяш като комплексари. Ти си един ***.
361
1
 
14
 
! Отговори
Д. Иванов (Айде БГ) преди 12 години
ДНЕС 26.09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА(Събрано всичко)София-НДК, Пилоните19чПловдив-Пл.Съединение19чВарна-Катедралата19чБургас-Паметник Альоша19чРусе-Пл.Свобода, Общината19чВ.Търново-Общината18чСтара Загора-Общината19чХасково-Пл. Съединение19чВраца-Пл.Ботев19чПазарджик-Тортата19чПлевен-Часовника19чЛовеч-СОУ Кл Охридски19чШумен-Вход Градската градина19чСливен-Пл.Х. Димитър19чКазанлък-Парк Розариум19чЯмбол-Общината19чМонтана-Памет В.Левски19чБлагоевград-Паметник Г.Делчев19ч
360
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че е пловдивския панаир, иначе Бойко Борисов нямаше да си направи труда да мине на близо.Тоя няма ли да направи поне една адекватна реакция на случващото се.