Гонят данъчни заради имотите на Цар Киро

Има съмнение за спрени проверки срещу Кирил Рашков
27 сеп 2011 07:05, Красимир Ангелов
292
Гонят данъчни заради имотите на Цар Киро
Снимка: Булфото

Висши данъчни служители от Пловдив може да бъдат уволнени заради спрени проверки срещу Кирил Рашков - Цар Киро и съпругата му Костадинка, съобщава "Труд".

Според изданието през миналата година е било наредено двамата да бъдат проверени заради скъпо струващото им имущество. Проверки на имущество за над 500 000 лв. се правят заедно с прокуратурата.

От пловдивдската дирекция обаче преценили, че на този етап няма нужда да се прави ревизия. Формалното основание било, че имотите на Кирил Рашков и родата му са придобити през 90-те години на миналия век и попадат извън данъчната давност.

Според експерти обаче е имало достатъчно основания данъчните да се заровят в доходите на семейство Рашкови. Именно заради спрените проверки сега започват дисциплинарни производства срещу данъчни от Пловдив.

Освен това проверка е установила, че ромският лидер и фамилията му не са имали навика да плащат данъци.

Още по темата

Единствено синът на Кирил Рашков - принц Иван, който не е между живите, е декларирал доходи от селскостопанска дейност. Те обаче били необлагаеми.

От понеделник, 26 септември, са разпоредени проверки на 13 души, роднини на Кирил Рашков, както и на 6 фирми, свързани с фамилията му.

Проверките обаче ще се водят от софийски данъчни, за да няма съмнение за чадър над Рашкови, обявиха магистрати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
7
 
3
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
А, така! Я питайте вечните престъпници. Дето всеки ден ви говорят по ТВ и тука някви заблудени овце по цял ден разтягат лукумите за Бойко мойко и другите. Я питайте тях. След години и Бойчето ще искате да питате как тъй стана ... Ама ще е след години, защото има многооооооооооо прости хора! Права е Бенатова. Малоумницииииииии!Хванали се с един ***. Ами то има един куп хора по-долни от ***. Отивам да пуша че се изнервям какви овце виреят в България.
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 20 години когато стана повече от нас, ще носим голяма вина пред децата си!
158
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
като в САЩ, стане ли въпрос за данъци, няма мои няма твои, десетки известни личности са в затвора за укриване на данъци, а тук даже ги покровителстват от полицията и самите данъчни
157
1
 
8
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
....чудесен повод да разкараме неудобните началници... Нека да доказват после, че нямат сестра. И когато го докажат в съда и той ги върне на работа, всички ще ревнат вкупом - "Съдът е корумпиран!!!!" Така стават нещата в милата ни татковина, която за някои е бащиния...
156
1
 
9
 
! Отговори
бай Ганю преди 12 години
А дали чиновници са виновни ? Аз мисля че за тази напрегната обстановка ,която е израз на гражданското недоволство на преден план трябва да са наказания и присъди за политическите ни избранници,защото те са в основата на толерирането и те заедно със съд и прокуратура се правеха на глухи ,когато ежедневно се съобщава за убийства на българи за обири и изнасилвания в цяла България...да им припомним ли ? Защото не е само Ангел жертва...много са..и е време да им се отпушат ушите и прогледнат с очит
155
1
 
14
 
! Отговори
galq преди 12 години
Дисциплинарни уволнения за данъчни шефове, защото от тях идва покровителството. Уволнения за полицейски шефове, защото от тях идва закрилата и бездействието по отношение на малтретираните граждани. Конфискация на имуществото, придобито от незаконна престъпна дейност и затвор за убийците, поръчителите и учстващите в убийството. ТОВА ИСКАМЕ НИЕ - ТОВА ОЧАКВАМЕ ОТ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!
154
5
 
1
 
! Отговори
дебелия мангал преди 12 години
GERB KAZAX I NEMA DA POWTARIAM NARKOMANI SMOTANI
153
1
 
12
 
! Отговори
Евстати преди 12 години
Лелееееее , тия наистина са за гонене ! Прочетохте ли бе ? Не го проверявали защото цитирам : " имотите му са придобити през 90-те години на миналия век и попадат извън данъчната давност" !?! Тоест , ако минат само 12 години откакто си извършил престъплението и хайде пито-платено , така ли ? Ми той Митьо Очите забогатя тогаз ! А колко още като него ? Списъкът е толкова дълъг , че не 2000 ами 2000 х 2000 символа за коментар няма да стигнат ! Верно имаме нужда от революция !
152
1
 
2
 
! Отговори
Станислав преди 12 години
Еееее, нямат наяване м*** им ***... ама то пари като чуят и им се отварят г**** като майска роза ... май ми намирисва, че скоро ще има *** на SOAP ...
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Проверките обаче ще се водят от софийски данъчни, за да няма съмнение за чадър над Рашкови, обявиха магистрати." - и един мармот увива шоколад в станиол......Ей пловдивските данъчни мноо корумпирани па софйиските - цвете.....Сълза и смях некъф театър такъв имаше...И за "цар" разбрахме *** да титуловате и цялата му рода е вече малко прекалено...
150
0
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Шефът на НАП Красимир Стефанов може да се обърне за съдействие за повече инфо за Кирил Рашков и към Менда Стоянова, сега депутат от ГЕРБ и шеф на Комисията по бюджет и финанси. Все пак жената е била шеф в НАП в Пловдив от 1991 до 2006
149
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
Кокошкари по затвориа навън се разхождат политици, прокурори ...Една стара добра песен ...
148
0
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Щом пловдивските данъчни не могат да се справят -> дисциплинарно уволнение и затвор (+глоба) за системно ощетяване на държавата. Който го е страх да не се хваща на тази работа.
147
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз предлагам следното разграничение - ако работят, плащат данъци и сметки и живеят като хора - тогава нека да са роми, ама докато не работят, не плащат нищо, докато крадат и живеят като животни - тогава са ***, малгали, ***, ***, ***, *** и т.н.
146
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Докато има такива държавни институции, като съд, прокуратура, полиция, НАП... за които престъпниците са "прозрачни", държавата ще е " на доизживяване".
145
1
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДА СПРЕМ ДА ГЛЕДАМЕ БТВ!НЕ МОЖЕ ДА НАРИЧАШ ХОРАТА ЛУМПЕЛИ,НАРКОМАНИ И ПРЕСТЪПНИЦИ....ЗАЩО НЕ СЕ ПОКАЗВА КАКВО ПРАВЯТ ОЛИГАРСИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА В ДИСКОТЕКИТЕ И НОЩНИТЕ КЛУБОВЕ???
144
3
 
2
 
! Отговори
1948 преди 12 години
Ще ти *** на жалкия черен животец бе въшкар.Стой си пред компютъра и храни хора които не познаваш и не можеш да поззнаваш защото си мишка.Интернет плъх....всички като тебе въшкари с тъпите им коментари кой е *** и кой не им пожелавам СПИН за тях и хироин от *** за децата им.
143
1
 
8
 
! Отговори
тома не верни преди 12 години
Всяко чудо за три дни най голямото за девет. И после пак по старому.
142
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И стига с това Роми , да не произлизат от Ромул и Рем ,в цял свят се наричат на всички езици *** ,само в румъния са роми ,ако искат да отиват там прав им път.
141
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Боя изграждал ...