Закриха Facebook страницата на Миролюба Бенатова

Потребители на социалната мрежа я докладвали като вредна и обидна
Обновена: 1 окт 2011 20:20 | 1 окт 2011 20:17,
1214
Закриха Facebook страницата на Миролюба Бенатова
Миролюба Бенатова. Снимка: Булфото

Страница във Facebook на Миролюба Бенатова е била закрита, след като е била докладвана като вредна. Това съобщи журналисткатa от bTV чрез сайта on-parliament.com.

„Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха. Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита“, започва посланието си тя.

„До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.

След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза, заплахи и крайни антисемитски изявления в страницата „Миролюба Бенатова – враг на българския народ“, почитателите на този стил организирано ме изтриха. Така както организирано изляха стотици еднотипни електронни писма, пълни с лъжи за отразяването на конфликта в Катуница. Искаха да бъда забранена, уволнена, изселена, поругана и наказана.

Искаха да се извиня, че съм нарекла „футболна агитка, която безчинства“, тези, които според тях представляват гражданското общество. Момчетата, които палиха и се снимаха с нацистки жестове пред огъня поискаха да кажа, че са справедливо разгневени граждани.

Не ми е хрумвало да ги докладвам за забрана, защото вярвам в излагането на аргументи и правото да говориш това, което мислиш. Не ме беше страх.

Още по темата

Вероятно това, което ви пиша не ви засяга. Сигурно изглежда, че е лично и трябва да с оправям сама. Но не е така.

Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред, не защото не съм симпатична на някого (разбира се и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена. Върших си работата като журналист по правилата на професията. Не влязох в сценарий, не подмених събитието, не подпомогнах протестите, организирани от партиите и подкрепяни мълчаливо от полицията.“

Сега ме забраняват като професионалист и като личност. И тъй като вярвам в аргументите, а не в насилието, ви пиша. А вие, ако смятате, че имате повод да ме подкрепите, сигурно ще намерите начин да разбера за това. Предварително благодаря на всички приятели, които ще разпространят бележката ми“, завършва Бенатова.

Скоро след разпространяването на съобщението в социалната мрежа се появи група „Нека подкрепим Миролюба Бенатова“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
 
5
 
! Отговори
Реален преди 12 години
Защо плюете срещу момичето бе,нещастна хитлеристка ***?Просто си е гледала работата,да отразява озверелите пияни тълпи.С нея съм
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Katunica s novi zaplaxi 4etete nomer 1162
1
 
6
 
! Отговори
РОМОЛЮБА !!!! преди 12 години
АЗ ще и открия страничка на тая кака бе - само да каже, и там ще я "харесва" цялата Шекер махала !!!
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mahaite q tazi ve4e ne e interesna. NOV SKANDAL V KATUNICA VNUCITE NA CAR KIRO SA SE VARNALI V KATUNICA I ZAPLA6VAT HORATA OTNOVO.Pitam az za6to sa na svoboda? Za6to jurnagite mal4at? Napi6ete v Uoy tubie Katunica i pregledaite ka4enite ot dnes klip4eta. Ba6tata na ubitiq Angel pravi komentar.
11
 
2
 
! Отговори
The Punisher преди 12 години
Докато чете коментарите тук се убеждавам, че живеем в лумпенизирана държава, в която отдавна е изчезнало всичко нормално. Останала е една маса от долни, необразовани, ядосани хора, които като ги назовеш с истинските им имена и искат да бият. Европа ни го каза - НЕ ВИ ИСКАМЕ. Мислите ли наистина, че не ни искат заради ***?! Не ни искат защото не ставаме - НЕ СМЕ ЗА ТАМ. И всичките ви глупави коментари го доказват.
2
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
Бенатова *** в Пловдив и се извини на студентите защото те мислят също като момчетата които запалиха дворците на цар Киро Те също ли са тълпа ултриси *** както ти се изрази от мястото на събитието Краино време е дасе появиш в друга Телевизия е свободно без съфльор да се извиниш н българския народ за подвеждащата информация и да назовеш онея които те накараха да пишеш така Няма нищо по хубаво от това да поискаш Прошка Да ти е простено Млада си и сагреши Бог ще те чуе
0
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Имате ли представа ако реша да бъда циничен и не се съобразя с *** на този сайт и с това, че ще бъда на момента изтрит, как бих я наричал Бенатовата...???
2
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Аз съм за това, че не е важно с какъв произход си, важното е да си човек и да уважаваш хората сред, които живееш. Бенатова доказа безусловно, че не уважава народа и държавата на народа сред, който живее, така че не само от фейсбук трябва да бъде изхвърлена, като мръсно куче. Тя трябва да бъде изхвърлена от ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!!!
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това еврейчета ми звучи като червейчета
2
 
17
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Днес телевизиите бяха напъплени с мнгали за интервюта с тях,да вярвам ли че вече Б-я се е превърнала в циганизираща се държава,или тези телевизии работят под някакъв диктат,какво става не се разбира *** избиват българите а телевизиите се страхуват за живота на убийците на българи,*** и безотговорно алчни политици превърнаха Б-я в *** държава подлагаща на изтребление и емиграция коренното си население,за тази ситуация не по-малко виновни са и изключително тъпите журналисти.
1
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
След като видях новините на Бенатова, преди време се запитах дали пък евреите и *** не са братски народи...?
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При евреите етноса се предава чрез майката. След като майка и е еврейка значи и тя е еврейка. И на ванко майка му еврейка и да вземат да се вземат двамата евреи да пъцат още еврейчета .
2
 
7
 
! Отговори
НА ти,подлого преди 12 години
Така й се пада на тази ***!
3
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Интервю на Бенатова от 2008 г: Напълно вярвам, че в живота няма нищо случайно. Вероятно и интересът ми към журналистиката е обусловен в определена степен от тая наследственост. Иначе фамилията ми, щом ме питаш, е еврейска. По баща съм еврейка, по майка не. Аз обаче се чувствам еврейка и никаква друга! Нищо лошо, но доказа, че съдейства на глобалния свят и заговор срещу някои държави, сред които е и България...доказа, че няма право да живее в България...да си ходи в Израел!!!
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз пък живея в Щатите и мисля да се връщам към БГ вече...доста хора от тук се върнаха и никой не се оплаква. вярно че пари няма но живота е по истински...
1
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
И защо пише за антисемитска атака против нея...??? Признава с това, че е еврейка ли???...Българите е доказано исторически, че винаги са защитавали евреите и ако тя се бе държала като балгарска отговорна гражданка и журналистка, никой нямаше и думичка да каже срещу нея!!!...гарантирано от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!Това е точно така - ние българите не сме антисемити. А и тя според закона на Мойсей не е еврейка. Само роденият от еврейка е евреин. Човекът го е казал преди 3000 г. Ясно, точно и практично
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е стара еврейска сефардска фамилия.
0
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Добри българи - осъдете продажното същество на забрава. Просто не и споменавайте името. наричайте я напр. Оная, продажницата, г-жа Никоя или нещо от сорта. Като и споменаваме името и напомняме, че съществува.И нека тези които знаят как се слагат големи хиксове на снимки в интернет, да споделят опит. Искам винаги когато видя нейна снимка да и сложа едни огромни тиранти.
2
 
4
 
! Отговори
1138 преди 12 години
до 1140 - много се радвам, когато разбера за хора, избягали от отговорност в чужбина. Няма нищо по-лесно от това да повтаряш как все някой друг да ти е виновен - тъпите учители, работодатели, държава. А ти какво направи, за да има смисъл да се живее тук? Какво създаде? Надигна ли глас? Поиска ли промяна? За да е "там" подредено, някой се е изправил пред проблемите и казал "Стига!" Някой "там" е работил усърдно. А ти? Ти си отишъл на готово.... Браво! Ще съсипете и подредения свят!
0
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
И защо пише за антисемитска атака против нея...??? Признава с това, че е еврейка ли???...Българите е доказано исторически, че винаги са защитавали евреите и ако тя се бе държала като балгарска отговорна гражданка и журналистка, никой нямаше и думичка да каже срещу нея!!!...гарантирано от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!