Закриха Facebook страницата на Миролюба Бенатова

Потребители на социалната мрежа я докладвали като вредна и обидна
Обновена: 1 окт 2011 20:20 | 1 окт 2011 20:17,
1214
Закриха Facebook страницата на Миролюба Бенатова
Миролюба Бенатова. Снимка: Булфото

Страница във Facebook на Миролюба Бенатова е била закрита, след като е била докладвана като вредна. Това съобщи журналисткатa от bTV чрез сайта on-parliament.com.

„Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха. Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита“, започва посланието си тя.

„До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.

След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза, заплахи и крайни антисемитски изявления в страницата „Миролюба Бенатова – враг на българския народ“, почитателите на този стил организирано ме изтриха. Така както организирано изляха стотици еднотипни електронни писма, пълни с лъжи за отразяването на конфликта в Катуница. Искаха да бъда забранена, уволнена, изселена, поругана и наказана.

Искаха да се извиня, че съм нарекла „футболна агитка, която безчинства“, тези, които според тях представляват гражданското общество. Момчетата, които палиха и се снимаха с нацистки жестове пред огъня поискаха да кажа, че са справедливо разгневени граждани.

Не ми е хрумвало да ги докладвам за забрана, защото вярвам в излагането на аргументи и правото да говориш това, което мислиш. Не ме беше страх.

Още по темата

Вероятно това, което ви пиша не ви засяга. Сигурно изглежда, че е лично и трябва да с оправям сама. Но не е така.

Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред, не защото не съм симпатична на някого (разбира се и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена. Върших си работата като журналист по правилата на професията. Не влязох в сценарий, не подмених събитието, не подпомогнах протестите, организирани от партиите и подкрепяни мълчаливо от полицията.“

Сега ме забраняват като професионалист и като личност. И тъй като вярвам в аргументите, а не в насилието, ви пиша. А вие, ако смятате, че имате повод да ме подкрепите, сигурно ще намерите начин да разбера за това. Предварително благодаря на всички приятели, които ще разпространят бележката ми“, завършва Бенатова.

Скоро след разпространяването на съобщението в социалната мрежа се появи група „Нека подкрепим Миролюба Бенатова“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
89
 
! Отговори
ицо преди 12 години
няма случайни неща Люба ..
11
3
 
84
 
! Отговори
Ali преди 12 години
Superrrrrr
10
5
 
124
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Всички предатели си имат КРАЙ...
9
102
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Скоро след разпространяването на съобщението в социалната мрежа се появи група -Нека подкрепим Миролюба Бенатова
8
9
 
203
 
! Отговори
сссс преди 12 години
Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха.А кой са те? Май цялата държава.......а? Щом 100 човека ти казват ,че си *** най вероятно си идот........Щом цялата държава те псува и мисли ,че говориш глупости най вероятно говориш глупости...
7
6
 
140
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мирче! Сгафи ***!
6
5
 
156
 
! Отговори
@ преди 12 години
Браво,сега БосфорТВ трябва да закрият!
5
5
 
183
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ние сме СПРАВЕДЛИВО РАЗГНЕВЕНИ ГРАЖДАНИ ЗАЩОТО НИЕ ХРАНИМ ***! ЯСНО ЛИ Е МИРОЛЮБА?
4
4
 
214
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Госпожо Бенатова, радвам се че най-после имате желание да говорите с хората! Първото, което искам да кажа, че наистина твърде много злоба се изля, което никак не одобрявам, но това не значи, че одобрявам Вас. За профила Ви във Фейсбук няма какво да се жалвате, щото същото убийство във Фехсбук го отнесоха много групи, общо може би над 120 000 човека вътре. Ако се чувствате жертва на несправедливост от всички тези неща мога да Ви кажа следното добре дошла в действителността на обикновения българин!!! Може би сега ще започнете да разбирате малко по малко как хората живеят над 20 години, с погазвани права кога по-малко явно, кога много явно като случая в Катуница. Смятате ли, че има начин 20 години несправедливости и да няма гняв? Да видим Вие колко ще издържите. Мога много неща да напиша за живота в БГ, но това не можете да промените, затова да се върна на началото на всичко репортажа Ви. Изгледайте видеото тук: news.plovdiv24.bg/291822.html и ми кажете, защо втората вечер в емисията Новини е коригиран оригиналния репортаж? Казвате, че МИСЛИТЕ, че няма връзка между случилото се в Катуница и протестите, а момчетата са там за да използват смъртния случай за да безчинстват? Това ли наричате ОБЕКТИВНО И БЕЗПРИСТРАСТНО отразяване???! Тук твърдите, че сте нарекли нещата с истинските им имена. Като свържа логично двете неща заключението е, че само вашата гледна точка е истината!!! За коя се мислите Вие, за БОГ ли?!!
3
12
 
249
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днеска закрили Бенатова, утре - бТВ ;) Кеф!
2
12
 
213
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горд съм,че съм българин!Браво на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!Марш от социалната мрежа!
1
10
 
225
 
! Отговори
BG преди 12 години
*** нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че *** не обичат хигиената, не искат да се учат и мразят да работят. Затова пък много крадат, вземат пари от помощи и се оплакват. Имали са 700 години (дошли са с турците) да се интегрират, но те просто не искат да вървят напред. Такива същества са мъртъв товар върху обществото, държавата и индустрията. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.