Смърт за убиеца на българка в САЩ

Лора Николова беше застреляна в Атланта преди 7 г.
Обновена: 21 окт 2011 10:20 | 21 окт 2011 10:20,
65
Смърт за убиеца на българка в САЩ
Снимка: Reuters

Смъртно наказание получи убиецът на българската студентка Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън, предаде Асошейтед прес.  

33-годишният Джошуа Дракър беше признат за виновен за двойното убийство през 2004 г. от съд в окръг Коб, щата Джорджия. 

Лора и приятелят й бяха застреляни в къщата им в предградие на град Атланта на 5 април преди 7 години. Адвокатите на Дракър, който е бивш пастор, не оспорваха, че именно Дракър е натиснал спусъка.

Обвинението го описа като хладнокръвен, пристрастен към дрогата убиец, докато защитата заяви пред съдебните заседатели, че убийствата са били нещастен случай и вероятно става дума за престъпления от страст.

Дракър заяви пред полицията, че е убил Робъртсън, тъй като отдавна му имал зъб. Причината била, че Робъртсън давал на сестра му наркотици.

Родителите на Лора са пътували от България, за да присъстват на процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Лора Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 12 години
Uchete se chervei ot sudebnata sistema, 6toto i vasheto vreme idva.
62
0
 
7
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ето това е ред,законност и демокрация,справедлива присъда!!!
61
2
 
4
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
До към 1990 година такова ефективно правораздаване имаше и у нас. След това пък ....?????????. Та и самите американци ни натискаха, (не че сега са престанали)нужно било да осъвременим правораздаването си, не било хуманно някак си?!
60
2
 
2
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Абре здраво ,здраво,но абстрахирайки се от факта че става въпрос за български гражданин ще кажа само ,че тази хуманна демокрация да си я държат на техния континент.
59
0
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Е на това му се казва законодателство. Здраво пипат американците ..браво!
58
0
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
В заключение прокурорът Ан Харис заяви, че Дракър заслужава най-тежкото наказание, защото убийствата са извършени с шокираща "умисъл и грубост". Това заключение да го четат членовете на ВСС, защото съдийските състави на шуменския окр. съд с председател Батанова и ВТ апелативен съд с председател Неделчева ОПРАВДАХА ПО ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ УБИЙЦИТЕ НА СТУДЕНТА БОРИЛСКИ! ПОВТАРЯМ: ПО ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ! Преди няколко дни съдия Батанова за проявената "гражданска доблест" да оправдае убийците при наличието на категорични доказателства за участие в жестоко убийство, беше повишена в длъжност председател на шуменския окр. съд. За съдия Неделчева ВСС хитро премълчава. А и двете след произнасяне на осъдителните присъди на убийците трябваше да бъдат уволнени дисциплиниарно за опозоряване на името "съдия" и да бъдат предадени на прокуратурата. Само че в БГ-съдебната власт такива санкции за провинили се магистрати нямааа! Та дори ги повишават в длъжност!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56, идеята ми е, че това не е хладнокръвно убийство, което лесно може да се повтори! Ако му лепнат 15 години затвор, ще се размисли и вероятно ще се разкае от постъпката си!Смъртно наказание или доживотна присъда заслужават убийците които го правят за удоволствие или нямат никакви морални задръжки когато става дума за материална или друга облага!
56
1
 
6
 
! Отговори
кифла с мармалад преди 12 години
А ако смени дилъра , дали няма да се повтори ?
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта на правосъдието в демократичните общества е не да отмъсти на престъпника, а да го накаже с цел той да не повтори престъплението и други да се откажат от подобна стъпка.Ако няма шанс да не повтори претъплението тогава идва смъртното наказание или по хуманния доживотен затвор! В случаят убиецът е убил наркодилъра на сестра му и неговата любовница! Това е тежко престъпление, но едва ли има шанс да се повтори, затова и 15 години биха били достатъчни!
54
2
 
5
 
! Отговори
подробности преди 12 години
Изумява ме това ,че има хора оправдаващи убийството .Четете бе хора , и вижте снимките , къде ги видяхте тия *** не знам .
53
0
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 46: И пак написа "мег"...Божеее, ти си плачевен случай и точното доказателство, че убийството на неграмотен трябва да се приема за проява на евтаназия и да се поощрява и награждава. *** ;)
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 51: Това е правило в целия свят !
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48, в САЩ осъждат този, който няма пари да си плати за добър адвокат! Това е истината!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав си 49! Ако българката не беше любовница на наркодилър вероятно нямаше да я убият!Явно нашенката е била проста да си хване нормален мъж и се е лепнала за първият *** наркодилър!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато в България някой взриви мутра и неговата любовница всички викат Ура, полага им се, когато обаче в САЩ някой убие мутра всеки го приема за жертва!
48
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В САЩ убийците на българи получават смъртни присъди, а в България убийците на българи ги пази полицията.И ги грози огромната присъда от 6 г. затвор.
47
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
абе,45 ти за прокуроски решения за българия ли говориш,още повече за нелепости и инциденти не си ли чувал.Защо вчера инцидента с маршрутката се случи на тези неочакващи го хора?нима и те са го очаквали и ако е така ,дали щяха да се качат?!Не ставай смешен!!
46
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Допуснал съм правописна грешка по невнимание. Всеки човек, който дава на друг наркотици следва да бъде убит, същото важи и за производителите. Убийството на наркоман следва да се приема като убийство със смегчаващи обстоятелства може би да се приравни на убийство в състояние на афект. Наркоманите следва да се лекуват в специализирани закрити заведения към Министерство на Правосъдието с тежък труд, глад и бой.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44, защо аз не съм наръган с нож от агресивен минувач? Явно има нещо криво в историята ти, особено ако прокурора казва, че има самоотбрана!
44
1
 
13
 
! Отговори
никой преди 12 години
трябва да има справедливост!В момента съм потърпевша.Демонстративно и нагло на24май2011,синът ми беше намушкан с нож,от агресивен минувач.Прокурорското решение е прекратява се делото,тъй като престъпникът е действал при самоотбрана.Прозират манипулации и спекулации.Явна пристрастност към ответната страна и игнориране на материали на вещи лица по делото и игнориране на показания и документи.Ако въпроса касае мен ,вярвайте бих замълчала но става въпрос за детето ми.Хора,МНОГО БОЛИ МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ.